Vize Bülteni nedir?

Vize Bülteni nedir?

Vize Bülteni, göçmenlik dilekçenizin (Form I-130 veya I-140) onaylanmasının ardından yeşil kart için ne zaman başvurabileceğiniz konusunda sizi bilgilendirir. Lütfen New York göçmenlik avukatımızın Vize Bülteninin aşağıdaki açıklamasına bakın. 

Aile temelli göçmenlik dilekçenizin (I-130) veya istihdam temelli göçmenlik dilekçenizin (I-140) sunulmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı’nın aylık Vize Bültenini gözden geçirmeniz önemlidir. Vize Bülteni, onaylı bir I-130 veya I-140 göçmen dilekçesi olan bireyleri, yeşil kartlarının uygun olduğu zaman bilgilendirir. Her yıl, Amerika Birleşik Devletleri her göçmen vize kategorisi ve her yabancı ülke için yalnızca sabit miktarda yeşil kart verir. Vize Bülteni, başvuru sahiplerinin sıradaki yerlerini belirlemelerine ve yeşil kart alabilmek için ne kadar beklemeleri gerektiğini tahmin etmelerine olanak tanır. Bir başvuru sahibinin karşılaştığı bekleme süresi, başvuranın göçmen vizesi kategorisindeki yeşil kart talebine ve mevcudiyetine bağlıdır. 

Vize Bülteninin göçmenlik davanızı nasıl etkileyebileceği hakkında sorularınız varsa veya yeşil kart başvurunuzu ne zaman yapabileceğinizden emin değilseniz, iyi bir göçmenlik avukatı ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Göçmenlik avukatımızın New York hizmetlerinin bir parçası olarak, düzenli olarak I-140 istihdam temelli göçmenlik dilekçeleri ve I-130 aile temelli göçmen dilekçeleri dosyalıyoruz. Vize Bültenini her ay yakından takip ediyor ve uygun olur olmaz müşterilerimizin yeşil kart başvurularını dosyalıyoruz. Yeşil kart başvurusunda bulunmak istediğiniz için “bir göçmenlik avukatı” arıyorsanız, lütfen New York göçmenlik hukuku ofisimizle iletişime geçin.  

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Yeşil kart başvuru süreci nedir? 

Vize Bülteni, yeşil kart başvuru sürecinde (resmi olarak durum sürecinin ayarlanması olarak anılır) kritik bir rol oynar. Yeşil kart başvuru süreci iki adımdan oluşur: 

İlk Adım- Nitelikli bir işveren veya aile üyesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde daimi ikamet etmek isteyen kişi için I-140 veya I-130 göçmenlik dilekçesi vermelidir.

İkinci Adım- Göçmen vizesi kategorisine bağlı olarak, başvuru sahibi durum ayarlaması için derhal başvuruda bulunmaya uygun olabilir veya başvuru sahibinin yeşil kart çıkana kadar beklemesi gerekebilir. ABD vatandaşlarının eşleri, ebeveynleri ve 21 yaşın altındaki evlenmemiş çocukları için ayrılmış, acil bir akraba dilekçesinin lehtarı iseniz, yeşil kart sayısında herhangi bir sınırlama olmadığı için yeşil kart başvurunuzu derhal yapabilirsiniz. 

ABD, diğer tüm göçmen vize kategorilerinde sınırlı sayıda göçmen vizesi vermektedir. Herhangi bir başka istihdam temelli veya aile temelli göçmen dilekçesinin lehtarı iseniz, yeşil kart başvurunuzu ne zaman yapabileceğinizi belirlemek için Vize Bültenine başvurmalısınız. 

Üçüncü Adım- Vize Bülteni bir göçmen vize kategorisinin mevcut olduğunu gösteriyorsa, yeşil kart başvurunuzu I-485 Formunu, Statü Düzenleme Başvurusunu (tüm destekleyici belgelerle birlikte) USCIS ile doldurup dosyalayarak yapabilirsiniz. 

Vize Bültenini nasıl kullanırım? 

Göçmen vize kategoriniz için öncelik tarihi Visa Bülteninde güncel olduğunda yeşil kart başvurunuzu yapabilirsiniz. 

Öncelik tarihim nedir? Öncelik tarihiniz, I-130 aile temelli göçmenlik dilekçenizin veya I-140 istihdam temelli göçmenlik dilekçenizin sponsor akrabanız veya işvereniniz tarafından açıldığı gündür. PERM işçi sertifikasyon sürecinden geçtiyseniz, öncelik tarihiniz, çalışma sertifikası başvurunuzun Çalışma Bakanlığı’na yapıldığı gündür. PERM işçi sertifikasyon süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek için istihdam temelli yeşil kart makalemizi ziyaret edin. 

Öncelik tarihimin güncel olup olmadığını nasıl anlarım? 

Rüçhan tarihiniz, vize kategoriniz altında Vize Bülteninde listelenenden daha erken bir tarih ise, öncelik tarihiniz güncel kabul edilir. Öncelik tarihiniz güncelse, yeşil kart başvurunuzu yapabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek öncelik tarihinizin güncel olup olmadığını belirleyebilirsiniz: 

İlk Adım- Sizin adınıza açılan dilekçe türüne (I-130 veya I-140) bağlı olarak ilgili çizelgeyi (istihdam temelli veya aile temelli) Vize Bülteninde bulun. 

İkinci Adım- Solunuzdaki ilk sütunda listelenen göçmen vize kategorinizi bulun. 

Üçüncü Adım- Göçmen vize kategorinizin listelendiği aynı satırda menşe ülkenizi bulun ve listelenen tarihi görüntüleyin. Rüçhan tarihiniz listelenen tarihten daha önceyse, durum başvurunuzu düzeltmeye devam edebilirsiniz (yeşil kart başvurusu olarak da adlandırılır). 

Dördüncü Adım- Vize kategoriniz ve menşe ülkeniz için ilgili kutu , “güncel” anlamına gelen ” C ” ile işaretlenmişse , öncelik tarihiniz günceldir ve yeşil kart başvurunuzu yapabilirsiniz. 

Gerileme nedir? 

Vize reddi, belirli bir göçmen vize kategorisi için öncelik tarihi bir ay olduğunda ve bir sonraki Vize Bülteninde aynı kategori daha önceki bir sonlandırma tarihini listelediğinde gerçekleşir. Bu, belirli bir göçmen vize kategorisi için maksimum göçmen dilekçesi sayısı onaylandığında gerçekleşir. Bu senaryo genellikle, hükümetin belirli bir kategori için izin verilen maksimum yeşil kart miktarını yayınladığı mali yılın sonuna doğru ortaya çıkar. 

Öncelik tarihiniz güncelse ve yakın gelecekte geri çekilebileceğinden endişeleniyorsanız, deneyimli bir göçmenlik avukatı ile konuşmanızı tavsiye ederim. 

Vize Bülteni Ne Zaman Yayınlanır? 

Dışişleri Bakanlığı her ay yeni bir Vize Bülteni yayınlamaktadır. Vize Bülteni genellikle Vize Bülteninin yürürlüğe girdiği aydan önceki ayın ikinci haftasında yayınlanır. 

Vize Bültenindeki kategoriler ne anlama geliyor? 

Dışişleri Bakanlığı, Vize Bülteninde her göçmen vize kategorisinin adını listeler. Lütfen New York göçmenlik avukatımızın Vize Bültenindeki her kategorinin ne anlama geldiğine dair açıklamasına bakın:   

Aile Temelli Göçmen Vize Kategorileriİstihdam Temelli Göçmen Vize Kategorileri
F1 – ABD vatandaşlarının evli olmayan oğulları ve kızları (21 yaş ve üstü)1. Öncelikli çalışanlar
F2A – Daimî ikamet edenlerin eşleri ve çocukları 2. İleri derecelere sahip meslek mensupları veya istisnai yeteneklere sahip kişiler
F2B – Daimî ikamet edenlerin evli olmayan oğulları ve kızları (21 veya daha büyük)3. Nitelikli işçiler, profesyoneller ve diğer işçiler
F3 – ABD vatandaşlarının evli oğulları ve kızları4. Bazı özel göçmenler
F4 – Yetişkin ABD vatandaşlarının kardeşleri5. İstihdam yaratma amaçlı olanlar

New York göçmenlik avukatımız göçmenlik davanızda size yardımcı olmak için burada

Vize Bülteninin göçmenlik davanızı nasıl etkilediğini merak ediyor musunuz? Yeşil kart başvurusu yapmak istiyor ve uygun zamanlamayı merak ediyor musunuz? Yakınımdaki bir göçmenlik avukatı mı arıyorsunuz? Deneyimli bir New York göçmenlik hukuku firması olarak Pandev Hukuk, yeşil kart davanız boyunca size rehberlik edecek bilgi ve deneyime sahiptir. 

Göçmenlik avukatımızla bir danışma randevusu ayarlamak isterseniz, bağlantıyı takip edin ve “Bir Danışma Planlayın” ı tıklayın. Bize [email protected] adresinden e-posta yoluyla ulaşabilir veya bizi (212) 220-6652 numaralı telefondan arayabilirsiniz. Görüşmeniz sırasında, göçmenlik avukatımız davanız hakkında dürüst bir değerlendirme ve sonraki adımlarınızla ilgili bir tavsiye sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation