New York Belgesiz Göçmenler için Sürücü Belgesi

New York Belgesiz Göçmenler için Sürücü Belgesi

Önümüzdeki haftalarda, Albany’deki New York eyaleti yasa koyucuları, belgesiz göçmenlerin New York eyaleti ehliyetlerini almalarına izin verebilecek bir yasa tasarısını oylayacaklar. Tasarı şu anda New York Eyalet Senatosu ile komisyon halinde ve haziran ayındaki bu yasama toplantısının sonunda Vali Andrew Cuomo’ya imzaya sunulmadan önce eyalet kongresi tarafından oylanması bekleniyor. Bir New York göçmenlik avukatı olarak, bu tasarının sonuçlarını sizler için özetleyeceğim.

Tasarının geçmişi nedir?

On yıldan fazla bir süre önce, o zamanlar Gov. Eliot Spitzer, belgesiz göçmenlerin New York ehliyetlerini almalarına izin veren bir yasa tasarısını geçirmeye çalıştı. Yerel yönetim yetkilileri, milletvekilleri ve New York halkının muhalefetiyle karşılaşması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. New York’un tahmini 940.000 belgesiz göçmeninin sürücü ehliyeti sorunu şimdi Capitol’de yeniden gün yüzüne çıktı. New York Göçmenlik Koalisyonu İcra Direktörü Steven Choi, “bu yıl sonunda harekete geçmesini beklediklerini ve Vali Cuomo’nun bu önemli yasayı imzalayacağını ” belirterek, yasa tasarısı konusunda iyimser olduğunu gösterdi.

Tasarı kabul edilirse New York’ta belgesiz göçmenler ne olacak?

Göç Politikası Enstitüsü, New York eyaletinde 940.000 belgesiz göçmenin yaşadığını tahmin ediyor. Tasarı kabul edilirse, eyaletteki belgesiz göçmenlerin New York eyaleti sürücü ehliyeti almak için sınava girmelerine izin verilecek. Tasarının savunucuları, ehliyetsiz araç kullanmak yerine, yeni yasanın belgesiz göçmenlerin uygun sürüş nitelikleri elde etmelerine izin vereceğini ve bu da New York yollarındaki tüm sürücüler için daha güvenli bir ortam sağlayacağını iddia ediyor. Ek olarak, yeni yasa belgesiz göçmenlerin araba sigortası almalarına izin verecek ve böylece sigortasız sürücülerin dahil olduğu kazaların sayısını azaltacak.

Bu durumun göçmenlik davanızı nasıl etkileyebileceğini merak ediyorsanız, deneyimli bir göçmenlik avukatıyla görüşmenizi tavsiye ederim. New York hizmetlerimizin bir parçası olarak, her zaman müvekkillerimizin göçmenlik davaları için en son yasaların ve gelişmelerin sonuçlarını değerlendiriyoruz. “Bir göçmenlik avukatı” arıyorsanız, lütfen New York göçmenlik hukuk firması ofisimizle iletişime geçin.

Tasarıdan en çok kim etkilenecek?

Mali Politika Enstitüsü’ne göre, New York eyaleti yasa koyucuları tasarıyı kabul ederse, New York eyaletinde tahmini 265.000 belgesiz göçmen sürücü belgesi alabilecek. Bildirildiğine göre eyaletteki belgesiz göçmenlerin 64.000’i, araba kullanmanın günlük bir zorunluluk olduğu belirtiyor. New York eyaleti ve eyalet hükümetleri, belgesiz göçmenlerin ehliyet almalarına izin verilirse, toplam gelirlerde 57 $ ‘lık bir artış görmeyi bekliyorlar.

Savunucular, belgesiz göçmen sürücü ehliyeti ikileminin, toplu taşımanın daha az olduğu ve bireylerin iş yerlerine gitmek zorunda kaldığı New York eyaletinin dışında önemli bir sorun olduğunu açıkladı. New York eyaletinin bu bölgelerinde, belgesiz göçmenler, aileleri için temel ihtiyaçları sağlamak istiyorlarsa, ehliyetsiz araç kullanmak ve tutuklama ve sınır dışı işlemleri olasılığıyla yüzleşmek zorundadır.  

Ehliyetsiz araç kullanmanın sonuçlarından endişe ediyorsanız, deneyimli bir göçmenlik avukatı ile konuşmanızı tavsiye ederim. Göçmenlik avukatımız New York hizmetlerimizin bir parçası olarak, müşterilerimizin göçmenlik davaları için en son yasaların sonuçlarını her zaman göz önünde bulundurmaktadır. “Yakınımda bir göçmenlik avukatı” arıyorsanız, lütfen New York göçmenlik hukuk büromuzla iletişime geçin.  

Hangi eyaletler belgesiz göçmenlerin ehliyet almasına izin veriyor?

On iki eyalet, Columbia Bölgesi ve Porto Riko, halihazırda belgesiz göçmenlere ehliyet veya sürücü belgesi alma yetkisi veriyor. Belgesiz göçmenlere ehliyet alma yetkisi veren eyaletler şunlardır: California, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maryland, New Mexico, Nevada, Utah, Vermont ve Washington.

New York göçmenlik avukatımız göçmenlik davanızda size yardımcı olmak için burada

Bu tasarının göçmenlik davanızı nasıl etkileyebileceğini merak ediyor musunuz? Yakınımda bir “göçmenlik avukatı” mı arıyorsunuz? Deneyimli bir New York göçmenlik hukuku firması olarak Pandev Hukuk, göçmenlik davanız boyunca size rehberlik edecek bilgi ve deneyime sahiptir.

Göçmenlik avukatımız New York hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek veya New York göçmenlik avukatımızla bir görüşme ayarlamak için lütfen iletişim formumuzu doldurun , [email protected] adresine e-posta gönderin veya (212) 220-6652 numaralı telefondan bizi arayın.

Görüşmeniz sırasında, NYC göçmenlik avukatımız, davanız hakkında dürüst bir değerlendirme ve sonraki adımlarınız hakkında bir öneri sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation