Aile Temelli Yeşil Kart- Adım Adım Açıklama

Aile Temelli Yeşil Kart- Adım Adım Açıklama

Aile temelli göç sürecindeki her adımı anlamaya mı çalışıyorsunuz? Bir New York Göçmenlik Avukatı olarak, aşağıda aile temelli ABD göçmenlik sürecinin ana hatlarını adım adım anlatacağım;

Adım 1: Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşı Akraba Dosyaları I-130 Dilekçesi 

Öncelikle, ABD vatandaşı akrabanın I-130 Yabancı Akraba Dilekçesi vermesi ve bu göçmen vize dilekçesinin USCIS tarafından onaylanması gerekir. Bu dilekçe, sponsor olan ABD vatandaşı akrabası tarafından işleme konulmuştur. Dilekçe, ABD vatandaşı sponsorun yabancı uyruklu başvuru sahibiyle ilişkisini ve tüm gerekliliklerin karşılandığını kanıtlayan ek belgeleri içermelidir. ABD Vatandaşı akraba sponsoru, bu dilekçeyi Amerika Birleşik Devletleri’nde Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri’ne (USCIS) sunmalıdır. 

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Adım 2: Dilekçe Onayı Bekleniyor

1. I-797C Alındı ​​Bildirimi

Dosyalanan I-130 dilekçesi USCIS tarafından alındıktan sonra, ajans size Form I-797C’de ‘Eylem Bildirimi’ başlıklı bir alındı ​​bildirimi postalayacaktır. I-797C’de, vakanızın ilerlemesini USCIS’in vaka durumu çevrimiçi web sitesinde çevrimiçi olarak izlemenize yardımcı olacak bir makbuz numarası vardır.

2. Kanıt Talebi veya Reddetme Niyeti Bildirimi

USCIS, I-130 dilekçenizin kararını tamamlamak için ek bilgiye ihtiyaç duyabilir. Böyle bir durumda USCIS, Kanıt Talebi (RFE) veya Reddetme Niyeti Bildirimi (NOID) başlıklı bir mektup yayınlayabilir. Mektubu ayrıntılı olarak inceleyin ve USCIS’e istenen bilgileri sağlamak için mektuptaki talimatları izleyin. Mektuba cevap vermek önemlidir. Aksi takdirde I-130 dilekçeniz reddedilebilir.

USCIS’in talep ettiği kanıtı anlamadıysanız, deneyimli bir aile merkezli göçmenlik avukatı ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim. New York hizmetlerimizin bir parçası olarak, aile temelli ABD göçmenlik sürecinde düzenli olarak dilekçe sahipleri ve yararlanıcılarını temsil ediyoruz. Aile temelli yeşil kart başvurusunda bulunmak için “bir göçmenlik avukatı” arıyorsanız, lütfen New York göçmenlik hukuk firmamızla iletişime geçin.  

3. Aile Temelli Yeşil Kart Süreci Ne Kadardır?

USCIS genellikle I-130 dilekçelerini 6 aydan bir yıla kadar karara bağlar.

ABD dilekçe sahibinin birinci dereceden akrabası olmayan yararlanıcıların (eşler, 21 yaşın altındaki evlenmemiş çocuklar ve ebeveynler) göçmen vize numaralarının geçerli olması için I-130 dilekçelerinin onaylanmasını beklemeleri gerektiğini lütfen unutmayın. Bu bekleme süresi, aile temelli vize kategorisine bağlı olarak 7 yıldan 13 yıla kadar değişebilir. Aile temelli vize kategorileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için aile temelli göçmenlik sayfamızı ziyaret edin.

Adım 3: Statünün Ayarlanması veya Dışişleri Bakanlığından Göçmen Vize Numarasının Alınması

Sonraki adımlar, yararlanıcının Amerika Birleşik Devletleri’nde mi yoksa Amerika Birleşik Devletleri dışında mı olduğuna bağlıdır.

Yararlanıcı Amerika Birleşik Devletleri’nde ise, USCIS ile gerekli tüm destekleyici belgeleri içeren Form I-485’i doldurarak statüsünün yasal daimî ikamet eden kişi olarak ayarlanması için başvurabilir. Onaylandıktan sonra, yararlanıcı ABD adresine bir yeşil kart postalanacaktır.   

Yararlanıcı Amerika Birleşik Devletleri dışındaysa, yararlanıcı ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir göçmen vize numarası almalı ve en yakın ABD konsolosluğunda bir vize görüşmesine katılmalıdır. I-130 dilekçesi onaylandıktan sonra, yabancı akraba yararlanıcısı bir başvuruda bulunabilir ve bir ABD konsolosluğu veya büyükelçiliğinde göçmen vize mülakatı için randevu talep edebilir. Randevu genellikle yararlanıcının ülkesindeki en yakın ABD konsolosluğundan yapılmalıdır. Onaylandıktan sonra, yararlanıcıya ABD’ye seyahat etmesi için bir göçmen vizesi verilecektir. Amerika Birleşik Devletleri’ne geldikten sonra, yararlanıcıya yeşil kart verilir. Göçmen vizelerinin, verildiği tarihten itibaren yalnızca altı ay süreyle geçerli olabileceğini lütfen unutmayın.

Statü ayarlaması veya konsolosluk görüşmeniz için başvurduğunuz için “yakınımdaki göçmenlik avukatı” arıyorsanız, New York aile kökenli göçmenlik avukatımızla iletişime geçin. Göçmenlik avukatımız New York hizmetlerimizin bir parçası olarak, aile temelli yeşil kart sürecinde düzenli olarak dilekçe sahipleri ve yararlanıcıları temsil ediyor.
Göçmen vize numarası başvuru süreci yakın akrabalar için- bir eş, bir ebeveyn veya 21 yaşın altındaki bekar bir çocuk dahil- yakın olmayan akrabalara göre farklıdır. 

Birinci Derece Aile Üyeleri için:

Acil akrabalar vize numarası beklemek zorunda değildir, çünkü acil akraba göçmen vizelerinin verilmesi konusunda herhangi bir kota ve sınırlama yoktur. I-130 dilekçesi onaylandıktan sonra, bir yakın akrabaya derhal bir vize numarası verilebilir. 

I-130 dilekçeniz onaylandıktan sonra, ülkenizdeki en yakın ABD konsolosluğu veya büyükelçiliği ile bir göçmen vizesi görüşmesi için bir randevu ayarlayın. Tıbbi muayene ve gerekli tüm aşılar dahil olmak üzere görüşmenizden önce tüm gereklilikleri tamamladığınızdan emin olun.

Acil Olmayan Akrabalar İçin:

Onaylanmış bir I-130 dilekçesinin lehtarı iseniz, ancak bir ABD vatandaşının yakın akrabası değilseniz, öncelikle Dışişleri Bakanlığından bir vize numarası almanız ve vize numaranızın güncel olmasını beklemeniz gerekir. Bu süreç birkaç yıl sürebilir (aşağıyı inceleyiniz).

Göçmen vize numaranız güncel olduğunda, en yakın ABD konsolosluğu veya büyükelçiliğinde göçmen vize görüşmesi için bir randevu ayarlamalısınız. Tıbbi muayene ve gerekli tüm aşılar dahil olmak üzere görüşmenizden önce tüm gereklilikleri tamamladığınızdan emin olun.

Neden bazı aile temelli göçmenlik kategorileri için bekleme süresi var?

Amerika Birleşik Devletleri, yakın akraba kategorisinde olmayan yabancı akrabalara sınırlı miktarda göçmen vizesi vermektedir ve bu kategoriler 5’e ayrılır:

  1. F-1 İlk Tercih: ABD vatandaşlarının 21 yaşın üzerindeki bekar oğulları ve kızları. Bu aile temelli göçmenlik ABD kategorisi için mevcut bekleme süresi 7 yıldır.
  2. F-3 Üçüncü Tercih: ABD vatandaşlarının 21 yaşın üzerindeki evli oğulları ve kızları. Bu aile temelli göçmenlik ABD kategorisi için mevcut bekleme süresi 12 yıldır.
  3. F-4 Dördüncü Tercih: ABD vatandaşlarının kardeşleri. Bu aile temelli göçmenlik ABD kategorisi için şu anki bekleme süresi 13 yıldır.
  4. F-2A İkinci Tercih: Kanuni daimî ikamet edenlerin 21 yaşından küçük eşleri ve evlenmemiş çocukları. Bu aile temelli göçmenlik ABD kategorisi için şu anda bekleme süresi 2 yıldır.
  5. F-2B İkinci Tercih: Kanuni daimî ikamet edenlerin 21 yaşın üzerindeki bekar oğulları ve kızları. Bu aile temelli göçmenlik ABD kategorisi için şu anki bekleme süresi 6 yıldır.

Ek olarak, hükümet göçmen vizelerine ülke başına yıllık kota koymuştur. Yüksek miktarda aile temelli göçmen vizesi başvurusu yapan bazı ülkelerden, yani Çin, Hindistan, Meksika ve Filipinler’den gelen yabancı uyruklular, yukarıda listelenenlerden daha uzun bekleme sürelerine katlanmak zorunda kalabilirler.

Lütfen yukarıdaki bekleme sürelerinin bu makaleyi yazarken en son Dışişleri Bakanlığı Vize Bültenine dayandığını unutmayın.

Göçmen vize numaramın ne zaman aktif olduğunu nasıl bilebilirim?

Göçmen vize numaranızın durumunu her ay yayınlanan Dışişleri Bakanlığı Vize Bülteninden kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, her ay en son vize bültenini yeniden yayınladığımız web sitemizin Haberler ve Öngörüler bölümünü de ziyaret edebilirsiniz.

Göçmen Vize Numarasını Nasıl Alabilirim?

Doğrudan bir göçmen vize numarası için başvuruda bulunamazsınız. I-130 dilekçeniz onaylandıktan sonra, USCIS durumunuzu, göçmen vize numaranız güncel olana kadar dilekçenin kalacağı Dışişleri Bakanlığı Ulusal Vize Merkezine aktaracaktır. Dışişleri Bakanlığı’nın Ulusal Vize Merkezi, göçmen vize numaranız güncel olduğunda sizi bilgilendirecektir. 

Adresiniz veya kişisel durumunuz değişmedikçe ve göçmen vizesi almaya uygunluğunuzu etkileyebilecek herhangi bir durum gerçekleşmedikçe, genellikle doğrudan Ulusal Vize Merkezi ile iletişime geçmeniz için bir neden yoktur. Herhangi bir durumda Ulusal Vize Merkezi ile şu adresten posta yoluyla iletişime geçebilirsiniz: Ulusal Vize Merkezi, 32 Rochester Avenue, Portsmouth, New Hampshire 03801-2909.

New York hizmetlerimizin bir parçası olarak, Ulusal Vize Merkezi aracılığıyla düzenli olarak aile temelli göçmenlik davalarını işleme alıyoruz. Aile temelli yeşil kart dilekçenizin konsolosluğa işlenmesine yardımcı olması için bir “göçmenlik avukatı” arıyorsanız, lütfen NYC göçmenlik hukuku büromuzla iletişime geçin.  

New York göçmenlik avukatımız, aile temelli göçmenlik davanıza yardımcı olmak için burada

Aile temelli yeşil kart davanızda temsilci mi arıyorsunuz? ABD’deki aile temelli göçmenlik hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Yakınımda bir “göçmenlik avukatı” mı arıyorsunuz? Deneyimli bir New York göçmenlik hukuku firması olarak Pandev Hukuk, aile temelli göçmenlik davanız boyunca size rehberlik edecek bilgi ve deneyime sahiptir. 

Göçmenlik avukatımızla bir danışma randevusu ayarlamak isterseniz, bağlantıyı takip edin ve “Bir Danışma Planlayın” ı tıklayın. Bize [email protected] adresinden e-posta yoluyla ulaşabilir veya bizi (212) 220-6652 numaralı telefondan arayabilirsiniz. Görüşmeniz sırasında, göçmenlik avukatımız davanız hakkında dürüst bir değerlendirme ve sonraki adımlarınızla ilgili bir tavsiye sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation