Amerika İstanbul Başkonsolosluğu

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu

İlişkileri düzenlemek amacıyla iki ülke arasındaki ticari yatırımları Amerika İstanbul Başkonsolosluğu desteklemekte ve düzenlemektedir. Ülke vatandaşlarına seyahat edebilmek amacıyla vize işlemleri için yardımda bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri bünyesinde bulunan kurumlardan oluşan ABD İstanbul Başkonsolosluğu bir bütünlükle çalışarak Amerika ve Türkiye arasındaki düzeni desteklemektedir. Amerika ile Türkiye arasındaki ilişkileri dengelemek, Amerikan vatandaşları için konsolosluk hizmetlerini sağlamak, Amerika’ya seyahat veya göç etmek isteyen kişilerin gereken şartları yerine getirmelerinde destek sağlamak bu tür kurumların öncelikli görevleri arasında bulunmaktadır. Ticari yatırımların teşvik edilmesi öncelikli görevleri arasındadır. Konsoloslukların aynı zamanda Türkiye içinde ikamet eden veya ziyaret amacı ile gelmiş Amerikan vatandaşlarına karşı hizmet etme yükümlülükleri de vardır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

İstanbul’da Amerika Başkonsolosluğuna Nasıl Gidilir?

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu adresi İstanbul’un Sarıyer ilçesinin İstinye Mahallesinde bulunan Başkonsolosluk haftanın belirli saatlerinde açıktır. İstanbul’un Anadolu Yakasından Amerika İstanbul Başkonsolosluğuna gelmek isteyenler vatandaşlar Kadıköy ilçesinden Beşiktaş vapuruna binerek Beşiktaş’a gelebilir ve sonrasında Üniversite durağından 40T veya 22 kodlu otobüsler ile Kaplıcalar durağında inerek Konsolosluğa rahatlık ile ulaşabilirsiniz. Eğer İstanbul’un Avrupa Yakasında ikamet ediyorsanız metrobüs aracılığı ile Mecidiyeköy’de inip daha sonrasında ise 29S kodlu otobüs ile Kaplıcalar durağından Konsolosluğa ulaşabilirsiniz.

Amerika Başkonsolosluğu İstanbul’da görev yapan kişiler kimler?

Amerika İstanbul Başkonsolosluğunda görev yapan kişiler Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından atanmaktadır. Atamanın yapılma sürecinde şehrin boyutu ve ne tür ticari ilişkilere sahip olduğu önemlidir. Amerika Konsolosluğu; Türkiye’deki Amerika vatandaşlarına ve Amerika’ya gitmek isteyen diğer ülkelerin vatandaşlarına hizmet vermektedir. 2019 Haziran ayından beri Daria Darnell Türkiye’de bulunan Amerika İstanbul Başkonsolosluğunda Başkonsolos olarak görev yapmaktadır.


1994 yılından beri ABD Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmakta olan meslek memuru Daria Darnel, Dışişleri Bakanlığı Vize Ofisi’nde iki dönem çalışmış, bununla birlikte Makedonya, Kolombiya, Slovakya, Güney Kore ve Afganistan’da da görevlerde bulunmuştur. 2009-2012 yılları arasında Adana Konsolosluğu görevini sürdüren Darnell, Başkonsolosluk görevi için Haziran 2019’da İstanbul’a gelmiştir. Bu görev öncesi Meksika’nın Ciudad Juarez şehrinde çalışmış, daha sonra da 2015-2018 yıllarında ABD’yi Başkonsolos olarak temsil etmiştir. Doğum yeri Batı Virginia olan Daria Darnell, bununla birlikte Batı Virginia Üniversitesi mezunu olmaktan da gurur duymaktadır. Darnell, Ulusal Savunma Üniversitesi Eisenhower Ulusal Güvenlik ve Kaynak Stratejisi Enstitüsü’ne 2013 yılında yüksek lisans derecesi alarak tamamlamıştır.

Amerika Başkonsolosluğunun İstanbul Görev Bölgesi Hangi İlleri Kapsar?

Amerikan İstanbul Başkonsolosluğu göçmen olmayan ve Türkiye’den yapılan vize başvurularını onaylayabilmektedir. Vatandaşların online randevu sistemi aracılığı ile kendi uygun randevu zamanlarını belirlemeleri gerekmektedir. Amerika İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi geçerli şehirleri başlıca; Edirne, Balıkesir, Tekirdağ, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kırklareli, İstanbul ve İzmit’tir. Bu şehirlerde ikamet eden vatandaşların Amerika seyahat işlemlerinde gereken vize başvurularını Amerika İstanbul Başkonsolosluğundan yapmaları gerekmektedir.

Amerika Başkonsolosluğu İstanbul Hizmetleri Nelerdir?

Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından göreve getirilen Başkonsolosu’n görevi Amerika Birleşik Devleti çıkarlarını korumaktır. Bu durumda ABD İstanbul Konsolosluğu, Türkiye ile Amerika arası ticari ilişkilerin en üst düzeye gelebilmesi ve ileriye taşınması amacıyla hizmet vererek, Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarının da rehberi olma niteliğinde olacaklardır.


İstanbul Başkonsolosluğu Amerika’ya seyahat edecek kişiler için gerekli olan vize işlemlerini sürdürmektedir. Bununla birlikte Türkiye’de yaşamını devam ettiren Amerikan vatandaşlarının doğum, ölüm, evlenme, noter, nüfus cüzdanı, askerlik, pasaport ve vize işlemleri de Amerika İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yerine getirilmektedir.

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu Randevu İşlemleri Nasıl Yapılır?

Amerika’ya gidişiniz için gerekli olan vize işlemlerine başlayabilmeniz için İstanbul Amerika Başkonsolosluğuna gitmeden önce randevu almanız çok önemlidir. Randevu sistemi sayenizde hem kendi vaktinizi organize etme şansına sahip olursunuz hem de konsoloslukta oluşabilecek yığılma önceden engellenerek işlerin akışı düzenli bir şekilde sağlanmış olur. Amerika seyahatiniz için başvurmanız gereken vize için en az üç ay önceden randevu alırsanız, işlemlerinizi süre açısından garantiye almış olursunuz çünkü sanılanın aksine Amerika vize işlemleri oldukça uzun sürmektedir. Randevu işlemlerinizin tamamını ve istenilen belgeler ile ilgili bütün bilgileri Başkonsolosluk sitesi aracılığı ile sağlayabilirsiniz. Gereken belgeleri hazırlayıp randevunuzu aldıktan sonraki işlem ise tamamlanması zorunlu olan formu randevunuzdan en az 3 gün önce Konsolosluğa iletmeleri gerekmektedir. Bu işleyiş yöntemi ile gönderdiğiniz formlar sizin randevu tarihinize kadar incelenip değerlendirilebilir.

Amerikan İstanbul Başkonsolosluğunda Mülakat Aşamasında Ne Gibi Sorular Sorulur?

Amerika Vizesi alma sürecinde başvuru işlemi ardından bir de mülakat aşaması vardır. Mülakat öncesi sıra numarası alınır. Daha sonra sisteme parmak izinin kaydettirilmesi gereklidir. İkinci defa mülakata girmek isteyenler için ise sıra numarasını yeniden almak gerekmektedir.


Mülakatta görevli kişi DS-160 formunda bulunan, uygun gördüğü soruları yöneltir. Bu sırada formda belirtilen bilgiler bir kez daha tekrar edilmiş olur. Sorulan soruların cevabı İngilizce ya da Türkçe olabilir. Ancak İngilizce olarak sorular cevaplandığı zaman akıcı ve anlaşılır olması da göz önünde bulundurulur ve görevlide bıraktığı etki olumlu olur. Sonrasında evraklarda da noksan bir durum yok ise başvuru onaylanır. Genel olarak yöneltilen sorular şu şekildedir:

  • Amerika’yı ziyaret etme nedeniniz nedir?
  • Amerika’da ne kadar süre kalmayı planlıyorsunuz?
  • Mesleğiniz nedir?
  • Seyahatiniz süresince giderleriniz nasıl ve ne şekilde karşılanacak?
  • Amerika’da hangi şehirlere gideceksiniz?

Pasaport İçin Başvuru Ücretleri

2018 Nisan ayından sonra vize başvuru bedellerinde değişiklik yapılmıştır, 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile pasaport ücretleri değişmiştir.

  • (B) Ziyaretçi Vizesi: İş, Turizm, Tıbbi Tedavi, (C) ABD’den transit geçiş, Amerika Transit Vize, (D) Mürettebat Vizesi, (F) Amerika F1 vizesi, Akademik Öğrenci, (M) Mesleki / Akademik Olmayan Öğrenci, (I) Basın Mensubu veya Gazeteci Vizesi, (J) Değişim Programı, (TD/TN) NAFTA Vizeleri, (T) İnsan Kaçakçılığı Mağduru, (U) Suç Faaliyeti Mağduru Vizeleri için konsolosluk harç bedeli 160 USD olarak belirlenmiştir. 
  • (H) Geçici İşçi / Çalışan veya Stajyerler, (O) Olağanüstü Yetenekleri Olan Kişiler, (P) Sporcular, Sanatçılar ve Göstericiler, (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı, (R) Dini Görevli, (L) Şirket İçi Transfer vize türleri dahilinde Amerika sınırları içerisine seyahat edecek kişilerin ödemesi gereken Amerika vize bedeli 190 USD olarak belirlenmiştir. 
  • (E1) Anlaşmalı Tüccar, (E2) Anlaşmalı Yatırımcı, (E3) Avustralyalı Özel İşçi vize türlerinden birine sahip olarak ABD seyahatini gerçekleştirecek kişilerin ödemesi gereken konsolosluk harç bedeli 205 USD olarak belirlenmiştir. 
  • (K) ABD Vatandaşı Nişanlısı veya Eşi vize türü sahibi olarak Amerika seyahatini gerçekleştirecek vatandaşların başvuru aşamasında ödemesi gereken konsolosluk harç bedeli 265 USD olarak belirlenmiştir. 

Amerika Vizesi İçin Başvuru Formu

DS-160 Başvuru Vize Formunu seyahat izni alabilmeniz için doldurup Amerikan Konsolosluğuna iletmek ile yükümlü olursunuz. DS-160 belgesini doğru bilgiler için online olarak İngilizce doldurmanız gerekmektedir. Göçmen olmayan vize başvurusunda bulunacak vatandaşların bu başvurunu formunu diğer belgeleri ile doldurması zorunludur. DS-160 başvuru formu doldurulduktan sonra vatandaşın e-imzası ile onaylanmalıdır.DS-160 başvuru formu doldurulduktan sonra randevu tarih ve saatinin belirlenmesi aşamasına gelinir. Doldurulan belgelerin ve forumun geçerli olabilmesi için vatandaşın bizzat kendisini vize randevusunda bulunmalıdır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi seyahatinizde herhangi bir aksaklık çıkmaması için vize randevunuzu seyahatinizin tarihinden en az iki ay önce almalısınız. Başvuru formu özelliği taşıyan DS-160 belgesi sisteme girilmiş olsa bile hemen doldurulma zorunluluğu yoktur. Başvuru sistemine tekrar girdiğinizde formun geri kalanını doldurma hakkına sahip olursunuz. Formun doldurma ve imzalama işlemlerini başvurunuzdan en az 3 gün önce tamamlamanız gerekmektedir. Vize mülakatı aşamanızda bu formunuzu ve gerekli belgelerinizi yanınızda bulundurmalı ve yetkili kişiler istediğinde onlara sunmanız gerekir.

Amerikan Vizesi İçin Dilekçe Nasıl Yazılır?

Amerika’ya seyahat etme planı olan kişi, hangi amaçla seyahat edeceğini dilekçe ile Amerika İstanbul Başkonsolosluğuna bildirmesi gerekir. Dilekçede seyahatin amacı açık ve net bir şekilde belirtilmelidir.

Dilekçeye; seyahatin yapılacağı tarih aralığı, seyahat süresince masrafların karşılanma şekli gibi durumlar belirtilmelidir. Başvuracak olan kişi sigortalı çalışan ise, halen çalışmakta olduğu şirketin antetli kağıdına belirtilen tarihlerde izinli olduğuna dair beyanı yapması gerekmektedir. Şirket yetkilisinin kaşe ve imzası da eklenmelidir.

Başvuru sahibi ev hanımı ya da öğrenci ise bu kişilerin seyahat boyunca masraflarını karşılaması için bir sponsor edinmesi gerekir. Birinci derece yakınlar; anne, baba gibi kişiler sponsorluğunu bildiren bir dilekçe yazması halinde sponsor olarak kabul edilir.

Vize Neden Reddedilir?

Amerika vizesi için yapılan başvuruların geri çevrilme ihtimali de vardır. En çok da başvuru formu olan DS-160’ta belirtilen bilgilerde hata ve eksiklikler tespit edilir ise Amerika’ya giriş başvurusu daimî olarak geri çevrilebilir. Bu durumun olmaması adına DS-160 başvuru formu ve dilekçe gibi önem arz eden belgelerin danışmanlık hizmeti veren uzman kişilerce doldurulması faydalı olacaktır.


Başvuru formu üzerinde verilen bilgilerin yanlış ve eksik şekilde beyan edildiği görülür ise yemin edilmemiş sayılacağı için kişi hakkında cezai işlem uygulanabilir. Bu sebeple her soruya doğru ve net cevaplar verilmesine özen gösterilmelidir.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri

Vize işlenmelerinizin tamamını İstanbul Amerika Konsolosluğu İstanbul ve ilgili Başkonsolosluk merkezlerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başkonsolosluk ve Konsolosluğun çalışma saatleri hafta içi 08.00 ve 16,30 arasında iken vize bilgi servisi bölümü hafta içi 14.30 ve 15.30 arasında vatandaşa hizmet verebilmektedir. Konsolosluğun detaylı iletişim bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz. Başkonsolosluk 16.30 ile 07.30 saatleri arasında görev yapmadığı için yaşanan herhangi bir acil durumda; özellikle hastalık ve ölüm gibi durumlarda Acil telefon hattını kullanabilirler.

Görev Bölgesi

İstanbul, Sakarya Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Balıkesir, Düzce, Bilecik, Kırklareli, Bursa, Tekirdağ ve Yalova şehirlerinde ikametiniz bulunuyorsa seyahatiniz için gerekli olan tüm vize işlemlerinizi İstanbul’da bulunan Amerika İstanbul Başkonsolosluğunda tamamlamanız gerekecektir.

Nasıl başvuru yapılır?

Ankara ve İstanbul vize hizmetlerinden randevu belirlemek için yapmanız gereken ilk şey http://www.usvisa-info.com/ adresine girmek ve sonrasında bilgilendirmeleri takip etmektir. Internet adresinden randevu belirlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Öncelikle DS-160 formunu doldurunuz.
  2. www.usvisa-info.com adresine tıklayınız.
  3. Sağ üst kısımdaki Hesap Oluştur bölmesine tıklayıp sonrasında başvuru sahibine ait pasaport numarası, doğum tarihi ve uyruğu istenen bölümlerde doldurarak bir hesap oluşturunuz.
  4. Vize bilgilerini kontrol ettikten sonra seyahat türünüze göre vizenizi seçiniz.
  5. Başvuru yapacak kişinin kimlik bilgilerini doldurmalısınız.
  6. Pasaportun gönderileceği PTT şubesini belirleyiniz.
  7. MRV (vize miktarını) ödeme çeşidini belirleyiniz.
  8. Randevu için tarih ve saat belirleyiniz.
  9. Randevu tarih ve saatini kontrol ettikten sonra onaylayınız.
  10. Randevunuzdan önce lütfen vizenizin mülakatı için beraberinizde taşımanız gereken belgeleri kontrol ediniz.

Internet kullanımında zorluk çekiyorsanız vize başvuru formunuzu (DS-160) tamamladıktan sonra bu numaraları kullanarak gereken işlemleri telefon yolu ile tamamlayabilirsiniz.

Türkiye’den: +90 (850) 390-2884 ABD’den: +1 (703) 520-2490

Destekleyici belge olarak neleri getirebilirsiniz?

Vize randevunuz için gereken belgeler:

  1. Amerika’ya planladığınız zamandan itibaren en az 6 ay boyunca geçerli olması gereken pasaport
  2. DS-160 – özellikle onay sayfasının yazdırılmış hali
  3. Altı ay içerisinde beyaz arka fon ile çekilmiş 5×5 cm boyutlarında renkli fotoğraf. Ne yazık ki geçmişin aksine artık gözlük ile çekilmiş fotoğraflar artık onaydan geçmemektedir. Gerekli fotoğraf şartlarını burada bulabilirsiniz.

Vize çeşidine göre gereken destekleyici belgelerde farklılık gösterebilir. Lütfen daha fazla bilgi için devamına göz atın:

Turist (B1/B2) /Transit (C) Vize

Bu tür vize başvurusunda destekleyici olacağına inandığınız belgelerin hepsini beraberinizde getirebilirsiniz. Hala eğitim gören bir kişiyseniz yanınızda öğrenci döküm belgesi ve dest notlarınızı içeren transkriptinizi de getirebilirsiniz.

Öğrenci Vizeleri (F1, F2, M1, M2)

Okulun size sağlaması gereken, SEVIS sisteminin oluşturduğu I-20 formu. Okuldan Onaylı Transkriptiniz- Hala eğitim görüyor veya yakın süre içinde mezun olduysanız

Değişim Programı Vizesi (J1, J2)

DS-2019 Formu (Değişim Programı Statüsü için Uygunluk Sertifikası). DS-7002 Formu (Eğitim / Staj için Yerleştirme Planı). 

Mürettebat Vizesi (D, C1/D)

İşveren tarafından düzenlenmiş şirket antetli kağıdına basılmış kişinin çalışma durumunu ve ABD’de kalacağı süreyi belirten belge. İşverenin tarafından düzenlenmiş çalışma kartının kopyası. Sözleşme ve Gemi Adamı Cüzdanı.

Geçici İşçi/Çalışan veya Stajyer Vizesi (H, L, P, O, Q, R)

Bütün dilekçe temelli vize başvurularında orijinal dilekçe (I-129) ibraz edilmelidir.

Gazeteci Vizesi (I)

İşveren tarafından düzenlenmiş basın kartı kopyası. İşveren tarafından yazılmış kişinin ne kadar süredir çalıştığını, pozisyonunun geçici mi kadrolu mu olduğunu ve ABD’de ne kadar kalacağını belirten belge.

Dikkat edilmesi gerekenler

Amerika Birleşik Devletleri göçmen olmayan vize türü için başvuruda bulunan kişilerden genellikle güçlü ailevi ve ekonomik bağların olmasını bekler. Bu yüzden genellikle vize randevuları sırasında başvuran kişiden bu bağları destekleyecek ve kanıtlayacak belgeler isterler. Bu sebepler ile yapacağınız vize görüşmelerinde ikamet ettiğiniz ülkeye dönüş yapacağınızı ve sizi dönmek için teşvik edecek bağların varlığını ispatlamanız oldukça önemlidir.

Vatanınıza olan bağlılığı destekleyecek bazı belgeler:

Çalıştığınızı gösteren çalışma kartı, çalışma belgesi; gelirinizi belirten maaş bordrosu, banka hesap cüzdanı; şirket sahibi iseniz şirketinizin maddi durum dokümanı gibi belgeler. Seyahat etmelerinin nedeni Bilim veya teknoloji ile bağlantılı olan kişilerin beraberlerinde Özgeçmişlerini, eğer varsa yaptıkları yayınların listelerini ve Amerika bulunan bir kurumdan aldıkları davetiyeleri getirmeleri oldukça önemlidir.

Tıbbı operasyon veya tedavi amacı ile Amerika’ya seyahat etmek isteyenler için gereken belgeler:

Amerika’da görev yapan doktordan yapılmış olan değerlendirme raporu ve yapılacak tedavi çeşidi hakkında detaylı bilginin bulunduğu rapor. Ayrıca raporun içeriğinin detaylı olarak; tedai süreci, tedavi aşamaları, hastanenin, doktorların ve oluşacak maliyetin detaylı bilgilerini içermelidir.

  1. Türkiye’de bulunan doktorun oluşturduğu hastanın detaylı teşhis belgesi.
  2. Amerika yapılacak olan tedavi masraflarını karşılayacak bilecek olduğunuzun kanıtı olan maddi dokümanlar.
  3. Eğer masraflar devlet tarafından ödenecekse Sağlık Bakanlığından temin edilmesi gereken resmî belge.
  4. Uygulanacak tedavi için gönderilmiş olan ön ödemenin gösterildiği belge. 

Belgelerin orijinalleri ve İngilizce halleriyle başvurunuzu tamamlamayı unutmayın, bu çok önemli bir detaydır. Lütfen bu belgelerin orijinalleri ve İngilizce çevirileri ile başvuru yapınız. Bununla beraber, bu belgeleri ibraz etmeniz vize almanızı garanti etmemektedir. Vizenizin onaylanması tamamen görüşmenizi yapan konsolosun durumunuzu göçmenlik ve vatandaşlık yasası çerçevesinde değerlendirmesine bağlıdır.

Konsoloslukla nasıl iletişime geçebilirim?

Yapmış olduğunuz veya yapmayı planladığınız ancak cevabını bulamadığınız, vize başvurunuza yönelik sorularınızı Ankara ABD Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü’ne buradan, İstanbul ABD Başkonsolosluğu Istanbul Konsolosluk Bölümü’ne buradan iletebilirsiniz

ABD Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü
Göçmen Olmayan Vize Departmanı
Atatürk Bulvarı 110 Çankaya/Ankara

ABD Başkonsolosluğu Konsolosluk Bölümü
Göçmen Olmayan Vize Departmanı
Üçşehitler Sokak No: 2 İstinye/İstanbul

Müşteri Hizmetleri Temsilcisi ile iletişime geçmek istiyorsanız;

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cuma: 08.00-16.30

Adres ve İletişim Bilgileri

Adres: Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğu Kaplıcalar Mevkii Sokak No 2 İstinye 34460 İstanbul

Telefon: +90 – (212) 335-9000

Fax: +90 (212) 335 90 19 (Santral), +90 (0212) 335 93 55 (Protokol)

Halkla İlişkiler Birimi: 0212 335 90 59

Ticari Hizmet Birimi: 0212 335 90 40

Tarım Birimi: 0212 335 91 40

E e-posta: [email protected]

Otobüs ile Ulaşım

29 B Fatih Sultan Mehmet Köprüsü – 4. Levent Metro
29 P Poligon Mahallesi – 4. Levent – Zincirlikuyu Metrobüs
29 Ş İstinye Dereiçi – Şişli
40 B Sarıyer- Beşiktaş
41 C Ayazağaköyü – Sarıyer
42 Bahçeköy – 4. Levent Metro

Göçmenlik avukatımızla bir danışma randevusu ayarlamak isterseniz, bağlantıyı takip edin ve “Bir Danışma Planlayın” ı tıklayın. Bize [email protected] adresinden e-posta yoluyla ulaşabilir veya bizi (212) 220-6652 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Görüşmeniz sırasında, göçmenlik avukatımız davanız hakkında dürüst bir değerlendirme ve sonraki adımlarınızla ilgili bir tavsiye sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation