USCIS’e Adres Değişikliği nasıl bildirilir?

USCIS’e Adres Değişikliği nasıl bildirilir?

Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet eden bir yabancı uyruklu, adresi değişmişse USCIS’i bilgilendirmelidir. Bu, USCIS ile Form AR-11 doldurularak yapılır. Bir New York göçmenlik avukatı olarak bu yazıda, Form AR-11’in ne olduğunu, nasıl dosyalanacağını ve USCIS’i adres değişiklikleriniz konusunda her zaman güncellemenin neden bu kadar önemli olduğunu açıklayacağım.

Form AR-11 nedir?

Form AR-11, ABD’de ikamet eden tüm yabancı uyrukluların yeni bir adrese taşındıktan sonra 10 gün içinde adres değişikliğini bildirmeleri için doldurdukları formdur. Formu çevrimiçi olarak doldurmak ve göndermek birkaç dakikadan fazla sürmez. Lütfen ABD Posta Hizmetine adres değişikliği veya posta yönlendirme talebinde bulunmanın USCIS bildirim şartına uymak için yeterli OLMADIĞINI unutmayın.

Taşındıklarında USCIS’e Kimler Bildirimde Bulunmalıdır?

  1. Göçmen Olmayan Vize Sahipleri– Göçmen olmayan vize sahiplerinin çoğu, yeni adreslerine taşındıktan sonra 10 gün içinde AR-11 Formunu doldurmalıdır. Aşağıdaki göçmen olmayan vize sahipleri bu gereklilikten muaftır: (1) Diplomatlar (Vize Durumu), (2) Uluslararası bir kuruluşun resmi hükümet temsilcileri (G Vize Durumu), (3) Vize muafiyeti ile giren ABD ziyaretçileri ABD’de 30 gün veya daha kısa süredir bulunan ESTA gibi programlar.
  2. Kalıcı Oturma İzni Sahipleri (Yeşil Kart Sahipleri)– Koşullu 2 yıllık yeşil kart, 10 yıllık yeşil kart veya belirsiz süreli eski bir yeşil kart sahibi olup olmadıklarına bakılmaksızın yeşil kart sahipleri olarak da adlandırılan tüm daimî ikamet edenlerin AR-11 formunu dosyalamaları gerekir. 
  3. ABD Vatandaşları– Yabancı uyruklu bir kişi için Form I-864’ü (Destek Beyanı) dolduran ABD vatandaşları, taşınma tarihinden itibaren 30 gün içinde USCIS’e Form AR-11 sunmalıdır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Adres Değişikliğimi Nasıl Yapabilirim?

AR-11 Formunu çevrimiçi olarak veya posta yoluyla gönderebilirsiniz. Bekleyen bir göçmenlik başvurunuz veya dilekçeniz varsa, USCIS, tüm USCIS yazışmalarının yeni adresinize gönderilmesini sağlamak için 1-800-375-5283 numaralı telefondan USCIS Ulusal Müşteri Hizmetleri Merkezi ile de iletişime geçmenizi önerir.

Seçtiğiniz yöntem ne olursa olsun, yabancı uyrukluların ev taşındıktan hemen sonra USCIS’i bilgilendirmesi çok önemlidir. AR-11 Formunu doldururken yardıma ihtiyacınız olduğu için tecrübeli bir avukat arıyorsanız, lütfen New York göçmenlik hukuk firması ofisimizle iletişime geçin. Göçmenlik avukatımızın New York hizmetlerinin bir parçası olarak, müşterilerin USCIS’i taşındıktan sonra yeni adresleriyle ilgili bilgilendirmelerine yardımcı oluyoruz.

USCIS ile çevrimiçi olarak adres değişikliği yapmak hızlı ve ücretsizdirBu bağlantıya tıklayarak USCIS web sitesi üzerinden Form AR-11 formunu doldurabilirsiniz.

AR-11 Formunu postayla göndermek isterseniz, Formu doldurup bu adrese postalayabilirsiniz:

U.S. Department of Homeland Security

Citizenship and Immigration Services

Attn: Change of Address

1344 Pleasants Drive

Harrisonburg, VA 22801

Başvurunuz veya dilekçeniz USCIS ile beklemedeyse, başvurunuzun veya dilekçenizin dekont numarasını bilmeniz gerekir. Makbuz numarası, USCIS tarafından size gönderilen “Eylem Bildirimi” başlıklı makbuz bildiriminde yer alır ve tipik olarak üç büyük harf ve ardından on rakamla başlar. Makbuz numarasının ilk 3 harfi, başvurunuzu işleyen USCIS servis merkezini gösterir (yani Vermont Servis Merkezi için EAC, California Servis Merkezi için WAC, Texas Servis Merkezi için SRC ve Nebraska Servis Merkezi için LIN).

USCIS’de beklemede olan birden fazla dilekçeniz varsa, ki bu genellikle durum davalarının düzeltilmesinde gerçekleşir, adres değişikliği formunuzu doldururken bekleyen her dilekçenin alındı ​​numarasını vermeniz gerekir. Makbuz bildiriminizi hiç almadıysanız veya kaybetmediyseniz, 1-800-375-5283 numaralı telefondan USCIS Ulusal Müşteri Hizmetleri Merkezi ile iletişime geçmelisiniz. Amerika Birleşik Devletleri dışındaysanız ve USCIS ile bekleyen bir başvurunuz veya dilekçeniz varsa, +1-212-620-3418’i aramalısınız.

Başvurunuz veya dilekçeniz onaylandıysa ve USCIS ile bekleyen başvurunuz yoksa, taşındıysanız yine de bir adres değişikliği formu doldurmanız gerekir. USCIS ile bekleyen bir başvurunuz yoksa, AR-11 Formunuzu çevrimiçi olarak doldururken bir makbuz numarası vermeniz gerekmediğini lütfen unutmayın.

Başvurunuz veya dilekçeniz USCIS tarafından onaylandıysa ancak Onay Bildiriminizi kaybettiyseniz, mükerrer bir Onay Bildirimi almak için Form I-824’ü doldurabilirsiniz. Lütfen, Form I-824 için başvuru ücretinin bu makalenin yazıldığı tarih itibariyle 465 $ olduğunu unutmayın.

Adres değişikliği bildirimi gerekliliğine uyduğunuza dair kanıtınız olduğundan emin olmanız önemlidir. Posta hizmeti makbuzları da dahil olmak üzere postayla gönderilen Form AR-11’in bir kopyasını kaydettiğinizden emin olun. AR-11 Formunuzu çevrimiçi olarak gönderiyorsanız, elektronik bir kopya kaydettiğinizden emin olun.

Taşındıktan sonra USCIS’i bilgilendirmek neden önemlidir?

Taşınmadan sonraki 10 gün içinde Form AR-11’i doldurmamanın önemli sonuçları olabilir. Bu, 200 dolara kadar para cezası, 30 güne kadar hapis veya her ikisini birden karşılayabileceğiniz bir kabahat suçu olarak değerlendirilebilir. Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet eden bir yabancı ülke vatandaşı olarak, Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası § 266 (b) ‘ye uymadığınız için sınır dışı etme işlemlerine de gönderilebilirsiniz.

Adres değişikliği bildirim gerekliliğine uymanın, yabancı uyruklu bir kişinin Amerika Birleşik Devletleri’nde kalmasının bir koşulu olduğuna dikkat etmek önemlidir. Buna uymazsanız, başka bir göçmenlik statüsü için başvururken ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. USCIS web sitesinde, “uyulmaması, [bir yabancının] gelecekteki bir vize veya gelecekte başka bir göçmenlik yardımı alma yeteneğini tehlikeye atabileceğini” belirtiyor.

Ayrıca USCIS, başvuru sahipleriyle posta yoluyla iletişim kurar. Göçmenlik davanız hakkında önemli bildirimler alabilmeniz için USCIS’i mevcut adresinizle güncellemeniz çok önemlidir. Örneğin, USCIS size bir Kanıt İsteği gönderir veya siz bir Kanıt İsteği gönderirseniz, yanıtlamak için genellikle 87 gününüz vardır. Bildirimi almadığınız için belirtilen son tarihten önce yanıt vermezseniz, davanız reddedilebilir. Böyle bir durumda, adresinizi güncellememek, tüm USCIS dosyalama ücretlerini tekrar ödemek dahil olmak üzere, göçmenlik başvurunuzu yeniden doldurmanızı gerektirecektir.

Bir USCIS bildirimi almadığınız için davanız reddedildiyse, ancak Form AR-11’i doldurduysanız ve USCIS’e yeni adresinizi verdiğinize dair kanıtınız varsa, Form I-290B Temyiz Bildirimini doldurarak USCIS’in kararına itiraz edebilirsiniz. Form I-290B için başvuru ücretinin 675$ olduğunu lütfen unutmayın. USCIS, sistemindeki yeni adresinizi güncellemediği için olumsuz bir cevap aldıysanız, deneyimli bir göçmenlik avukatı ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz. USCIS’in kararına itiraz etmek istediğiniz için “deneyimli bir göçmenlik avukatı” arıyorsanız, lütfen NYC Pandew hukuk firmamızla iletişime geçin. Göçmenlik avukatı NYC hizmetlerimizin bir parçası olarak, müşterilerin adil olmayan kurum kararlarına itiraz etmelerine yardımcı oluyoruz.

Her hareket ettiğimde USCIS’i gerçekten bilgilendirmem gerekiyor mu?

Evet, bunu yapmak zorundasın. Olumsuz göçmenlik sonuçlarından kaçınmak için, taşınma tarihinden itibaren 10 gün içinde USCIS’e Form AR-11 vermelisiniz.

USCIS’e bir adres değişikliği formu doldurmayı unutursam ne olur?

Taşınmanızın ardından 10 gün içinde AR-11 Formu doldurmadıysanız, formu mümkün olan en kısa sürede dosyaladığınızdan emin olun. Hükümetin sınırlı kaynakları göz önüne alındığında, İç Güvenlik Bakanlığı’nın size karşı sınır dışı işlemleri başlatması olası değildir. Bununla birlikte, tüm kurallara uyan yabancı uyrukluların sınır dışı etme işlemlerine son vermeleri duyulmamış bir şey değildir.

AR-11 Formunu doldurmak için New York göçmenlik avukatından ipuçları:

  1. Formu dosyalayın ve taşındıktan hemen sonra onayı kaydedin.  
  2. Onay numarasını yazdırın ve çevrimiçi gönderirken Form AR-11’inizi kaydedin. Posta gönderiyorsanız, onaylı veya kayıtlı posta kullanın ve hizmet kanıtını saklayın.
  3. Tüm formu doldurduğunuzdan emin olun. AR-11 Formunu doldurma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, deneyimli bir göçmenlik avukatıyla iletişime geçin.
  4. Ailenizin her yabancı uyruklu üyesi için ayrı bir Form AR-11 gönderdiğinizden emin olun.
  5. Önemli USCIS bildirimlerini kaçırmadığınızdan emin olmak için, eski adresinize gönderilen tüm göçmenlik bildirimlerinin size iletilmesi için ABD posta hizmetinden posta yönlendirme talebinde bulunun.  

New York göçmenlik avukatımız göçmenlik davanızda size yardımcı olmak için burada

AR-11 Formunu doldururken yardıma ihtiyacınız var mı? Bu makaledeki bilgilerin davanızı nasıl etkileyeceğinden mi endişeleniyor musunuz? Göçmenlik avukatımız, davanızın belirli ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak hazırlanmış stratejiyi tasarlayabilir ve tüm ilgili göçmenlik kurallarına uygun olarak dilekçenizi hazırlayabilir.

O halde Pandev Hukuk olarak sizin için buradayız. 

Göçmenlik avukatımızla bir danışma randevusu ayarlamak isterseniz, bağlantıyı takip edin ve “Bir Danışma Planlayın” ı tıklayın. Bize [email protected] adresinden e-posta yoluyla ulaşabilir veya bizi (212) 220-6652 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Görüşmeniz sırasında, göçmenlik avukatımız davanız hakkında dürüst bir değerlendirme ve sonraki adımlarınızla ilgili bir tavsiye sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation