H-1B Vizesi nedir?

H-1B Vizesi nedir?

H-1B vizesi için gereksinimler nelerdir?

H-1B vizesine hak kazanabilmek için başvuru sahibinin en az bir lisans derecesine sahip olması ve uzmanlık mesleği pozisyonu için bir ABD işvereninden geçerli bir iş teklifi almış olması gerekir.

İstihdam temelli göçmenlik avukatından ayrıntılı açıklama:

H-1B vizesi için eğitim gereksinimleri nelerdir?

H-1B vizesine hak kazanabilmek için, başvuru sahibinin H-1B pozisyonuyla ilgili en az bir lisans derecesine sahip olması gerekir.

Lisans dereceniz yoksa, ancak H-1B pozisyonuyla ilgili bir alanda kapsamlı bir iş deneyimine sahipseniz, iş deneyiminiz bir lisans derecesine eşdeğer ise H-1B vizesine hak kazanabilirsiniz. Genellikle, böyle bir H-1B derece denkliğine uygun olmak için, H-1B pozisyonuyla ilgili bir alanda 12 yıllık veya daha fazla iş deneyimine sahip olmanız gerekir.

Derecenizin veya iş deneyiminizin H-1B vizesine uygun olup olmadığını öğrenmek ve kişiselleştirilmiş bir istihdam temelli ABD vizesi stratejisi istiyorsanız, istihdam temelli göçmenlik avukatımızla iletişime geçin.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Neler geçerli bir iş teklifi olarak nitelendirilir?

ABD’deki işveren; iş görevlerinizi ve maaşınızı kontrol etme ve belirleme yetkisine sahipse iş teklifi geçerlidir. ABD işvereninin ayrıca sizi işe alma, işten çıkarma, terfi etme veya sizi H-1B pozisyonundan çıkarma yetkisine sahip olması gerekir.

Normal bir W-2 çalışanı değilseniz ve acente veya yüklenici olarak bir H-1B dilekçesi arıyorsanız, USCIS’e H-1B dilekçenizde işvereninizle olan ilişkinizin H1B iş teklifi şartını nasıl karşıladığını açıklamak önemlidir.

Uzmanlık mesleği nedir?

İstihdama dayalı göçmenlik düzenlemelerine göre, özellikle düzenleme 8 CFR § 214.2 (h) (4) (iii) (A), bir uzmanlık mesleğine hak kazanmak için, bir H-1B pozisyonu aşağıdaki gerekliliklerden en az birini karşılamalıdır:

  1. Pozisyon normalde belirli bir pozisyona giriş için minimum lisans derecesi veya yabancı eşdeğeri gerektirir.
  2. Derece gereksinimi endüstride yaygındır. Pozisyon o kadar karmaşıktır ki, yalnızca en az lisans derecesine sahip biri tarafından gerçekleştirilebilmelidir.
  3. Normalde pozisyon için bir derece veya yabancı eşdeğeri gerektirir.
  4. Gerçekleştirilecek belirli görevler o kadar uzmanlaşmış ve karmaşıktır ki, iş görevlerini yerine getirmek için gerekli bilgiyi elde etmek için bir derece gerekir.

H-1B vize başvuru süreci nedir?

Özet: ABD’deki işveren, gerekli tüm ekleri içeren Form I-129’u doldurmalı, bir LCA almalı ve I-129 dilekçesini tüm geçerli USCIS ücretleriyle birlikte sunmalıdır. USCIS, bir yılda 85.000’in üzerinde H-1B dilekçesi alırsa, H-1B dilekçeleri çekilişe dahil edilir. Vakanız H-1B çekilişinde seçilirse, USCIS davanızı işleme koyacaktır.   

İstihdam temelli göçmenlik avukatından ayrıntılı açıklama:

H-1B için hangi USCIS formunu doldurmalısınız?

Pozisyon, yukarıda listelenen H-1B gerekliliklerini karşılıyorsa, ABD işvereninin, bir çalışana H-1B vizesi sponsoru olması için USCIS’e Form I-129, Göçmen Olmayan İşçi Dilekçesi sunması gerekir.

LCA nedir?

H-1B dilekçesinin bir bölümü, dilekçe veren ABD işvereni tarafından açılan Çalışma Koşulları Başvurusu’dur (LCA). H-1B dilekçeniz yalnızca ABD’deki işveren H-1B pozisyonu için onaylanmış bir LCA’ya sahipse onaylanacaktır. LCA’nın amacı, H-1B çalışanının istihdamının ABD çalışanlarının çalışma koşullarını ve ücretlerini olumsuz etkilememesini sağlamaktır. LCA ayrıca, ABD’deki işverenin H-1B işçisine standartların altında bir maaş ödeyerek veya yetersiz çalışma koşulları sağlayarak onu sömürmesini engeller.

H-1B piyangosu nedir?

USCIS, her yıl 1 Nisan’da, başlangıç ​​tarihleri ​​aynı yılın 1 Ekim’inden sonra olan pozisyonlar için H-1B dilekçelerini kabul etmeye başlar. Her yıl sadece 85.000 H-1B vizesi verilmektedir. USCIS, 85.000’in üzerinde H-1B dilekçesi alırsa, dilekçeler, 85.000 H-1B dilekçesinin rastgele seçildiği yıllık H-1B çekilişine girilir.

H-1B piyangosu nasıl çalışır?

USCIS, yıllık H-1B çekilişinde 85.000 H-1B dilekçesini rastgele seçmek için iki kapaklı bir sistem kullanır.

İlk olarak H-1B kabında, ileri derecelere sahip kişiler için ayrılmış 20.000 kullanılabilir sınır vardır. USCIS, ileri derece olan kişilerden 20.000’den fazla H-1B dilekçesi alırsa, yüksek lisans sınırında seçilmeyen ileri derece sahiplerine yönelik H-1B dilekçeleri otomatik olarak normal sınıra eklenir. Bu, ileri derecelere sahip H-1B adaylarına H-1B çekilişinde ikinci bir şans verir.

İkincisi, H-1B normal kabında 65.000 kullanılabilir sınıra sahiptir. Seçilmeyenler dahil olmak üzere dosyalanmış tüm H-1B dilekçeleri normal tavan olarak değerlendirilir. Vakanız seçilirse USCIS, H-1B dilekçenizi işleme koyacak ve size bir alındı ​​bildirimi gönderecektir. Vakanız seçilmezse, 1 Nisan’da tekrar başvurmak için gelecek yıla kadar beklemeniz gerekecektir.

H-1B dilekçeniz onaylanırsa, H-1B dilekçenizin açıldığı yılın 1 Ekim’inde çalışmaya başlayabilirsiniz. H-1B statünüz, H-1B statüsünde maksimum 6 yıllık bir süre için ek 3 yıl daha uzatılabilen maksimum 3 yıllık bir başlangıç ​​dönemi için geçerli olacaktır.

H-1B piyangosundan nasıl kaçınabilirim?

Özet: ABD’deki işvereniniz muaf bir kuruluşsa veya daha önceki bir yılda H-1B sınırında sayılmışsanız, H-1B piyango sürecinden geçmeniz gerekmez.

İstihdam temelli göçmenlik avukatından ayrıntılı cevap:

Bir H-1B dilekçesi, dilekçe veren ABD işvereninin bir devlet veya kâr amacı gütmeyen araştırma kuruluşu, bir yüksek öğretim kurumu veya bir yüksek öğrenim kurumuna bağlı kar amacı gütmeyen bir kuruluş olması durumunda, yıllık H-1B sınırından muaf olacaktır.

Pandev Hukuk’un istihdam temelli göçmenlik avukatı , çok sayıda okul, kolej ve araştırma kurumunun H-1B amaçları için sınırdan muaf işveren olarak nitelendirilmesine yardımcı oldu ve piyangodan kaçınarak birçok sınırdan muaf H-1B vizesi onayını aldı.

İpucu: Dilekçeniz bir önceki yıl H-1B çekilişine seçildiyse ve H-1B statüsünde maksimum 6 yıla ulaşmadıysanız, bir sonraki H-1B dilekçeniz sınırdan muaf olarak değerlendirilecektir.

H-1B vizesi yeşil karta dönüşebilir mi?

Özet: H-1B vizesi, H-1B vizesi sahibinin yeşil kart başvurusunda bulunmasına izin veren çift amaçlı bir vizedir.

İstihdam temelli göçmenlik avukatından ayrıntılı açıklama:

H-1B vizesi, çift amaçlı bir vizedir. Çifte niyet, geçici bir göçmen olmayan vize sahibinin ABD yeşil kartı olarak da adlandırılan ABD’de daimî ikamet için başvurmasına izin veren bir göçmenlik yasası kavramıdır. E-2, TN, F-1 ve J-1 vizeleri gibi geçici göçmen olmayan vizelerin çoğu, göçmen olmayan vize sahibinin ABD’de geçici kalış süresinin sonunda kendi ülkesine dönme niyetinde olmasını gerektirir. Bununla birlikte, H-1B vizesi, H-1B vizesi sahibinin, bir yeşil kart peşinde koşma veya H-1B statüsünde kaldığı süre sonunda eve geri dönme niyetinde olmasına izin verir. Bu, diğer geçici göçmen olmayan vize kategorilerine göre H-1B vizesinin önemli bir avantajıdır.

Bir H-1B vizesi sahibi, yeşil kartını aile temelli bir yeşil kart dilekçesi veya EB-1, EB-2, EB-3, EB-4 veya EB-5 istihdam temelli yeşil kart dilekçesi aracılığıyla alabilir.

Bir H-1B dilekçesini hazırlamak ve doldurmak için yardıma ihtiyacınız var mı? İstihdam temelli göçmenlik avukatımız, özel olarak tasarlanmış bir H-1B stratejisi geliştirebilir ve H-1B dilekçenizi ilgili tüm istihdam temelli göçmenlik kurallarına uygun olarak hazırlayabilir. Deneyimli bir istihdama dayalı göçmenlik hukuku firması olarak Pandev Hukuk, H-1B vize sürecinizde size rehberlik edecek bilgi ve deneyime sahiptir.

İstihdam temelli göçmenlik avukatımızla bir görüşme planlamak için lütfen iletişim formumuzu doldurun[email protected] adresine e-posta gönderin veya (212) 220-6652 numaralı telefondan bizi arayın. Görüşmeniz sırasında, istihdam temelli göçmenlik avukatımız, davanız hakkında dürüst bir değerlendirme yapacak ve sonraki adımlarınız için bir tavsiye sunacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation