Yeşil Kart Evlilik Temelli Mülakat: Tam Kılavuz

Yeşil Kart Evlilik Temelli Mülakat: Tam Kılavuz

Genel bakış- evlilik temelli yeşil kart mülakatı nedir? 

Aile temelli yeşil kart evlilik mülakatı, yasal daimî ikamet için tüm adayların tamamlaması gerektiği yeşil kart işleminin standart bir parçasıdır. Bir ABD vatandaşının eşi olarak, Birleşik Devletler Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) Görevlisi ile görüşmeye katılmanız gerekecektir. ABD vatandaşı eşinizin sizinle yeşil kartlı evlilik görüşmesine katılması gerekecektir. 

Bu genellikle evlilik yeşil kart başvuru sürecinin son kısmıdır. Size ve eşinize muhtemelen ilişkiniz, evliliğiniz ve günlük yaşamınızla ilgili kişisel sorular sorulacaktır. Bu stresli ve göz korkutucu bir süreç olsa da yeşil kartlı evlilik görüşme süreci, yeşil kartlı evlilik görüşmesi gereklilikleri ve hatta yeşil kartlı evlilik görüşmesinde sıkça sorulan soruları öğrenerek stresin bir kısmı hafifletilebilir. Ne bekleyeceğinizi bilmek, evlilik temelli yeşil kart görüşmenizde kendinize daha fazla güvenmenize yardımcı olacaktır. Bu makale, tüm potansiyel yeşil kartlı evlilik görüşmesi sorularınızın cevaplarını sağlayacaktır. 

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

a. Evlilik temelli yeşil kart görüşmesi neden gereklidir? 

Yeşil kartlı evlilik görüşmesinin amacı, evliliğinizin gerçek ve geçerli olduğunu doğrulamaktır. USCIS memurları, sizin ve eşinizin hayatlarınızı birlikte geçirmek ve Amerika Birleşik Devletleri göçmenlik yasalarından kaçmamak için evlilik birliğine girdiğinizden emin olmak isteyeceklerdir. 

Mülakatı yapan kişi, evliliğinizin sahte mi yoksa yalnızca göçmenlik amacıyla yapılmış hileli bir anlaşma mı olduğunu belirlemeye çalışacaktır. Evliliğiniz gerçekse endişelenmenize gerek yok. Evlilik temelli yeşil kart görüşmeniz, siz ve eşinizin USCIS Görevlisine evliliğinizin gerçek olduğunu ve yeşil kart almak için girmediğinizi göstermeniz için bir fırsattır.

b. ABD’de yaşayan çiftler için evlilik temelli yeşil kart görüşme süreci

Her ikiniz de Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet ediyorsanız, USCIS yeşil kart başvurunuzu inceleyecek ve daha sonra size en yakın USCIS Saha Ofisine aktarılacaktır. Siz ve eşiniz evlilik temelli yeşil kart görüşmenize katılmanız gerekecek ve size evlilik yeşil kart görüşmenizin tarihini, saatini ve yerini içeren bir bildirim gönderilecektir.

c. Yurt dışında yaşayan çiftler için evlilik temelli yeşil kart görüşme süreci 

Amerika Birleşik Devletleri dışından başvuruyorsanız, yakınınızdaki bir ABD konsolosluğu veya büyükelçiliğinde evlilik temelli yeşil kart mülakatınıza katılmanız gerekecektir. Durum böyleyse, ABD vatandaşı eşinizin sizinle evlilik temelli yeşil kart görüşmesine katılmasına gerek yoktur. ABD Dışişleri Bakanlığı başvurunuzu inceleyecek ve durumunuzu Ulusal Vize Merkezine (NVC) aktaracaktır. Daha sonra yeşil kartlı evlilik görüşmenizin tarihi, saati ve yerine ilişkin bir bildirim alacaksınız.

Konsolosluk memurunun evliliğin geçerliliği konusunda herhangi bir şüphesi varsa, ABD’deki eşinizden Amerika Birleşik Devletleri’nde ayrı bir yeşil kartlı evlilik görüşmesine katılması istenebilir. 

Yeşil kartlı evlilik görüşmesinden önce 

Yeşil kartlı evlilik görüşmesi bildiriminizi gerçek görüşme randevunuzdan çok önce alacaksınız, bu size yeşil kartlı evlilik görüşmesi sorularınızın yanıtlarını ve yeşil kartınızdan neler bekleyeceğinizi öğrenmeniz için bolca zaman sağlayacaktır.

a. Yeşil kartlı evlilik görüşmesine nasıl hazırlanılır 

Yeşil kartlı evlilik görüşmesi randevunuza kadar yanınızda getirmeniz gereken tüm belgeleri hazırlayın ve düzenleyin. Bu, daha önce göndermiş olduğunuz belgelerin asıllarını, başvuru paketinizin kopyalarını ve USCIS’e göndermek isteyebileceğiniz tüm yeni belgeleri içerir. Tüm belgeleri bir arada tuttuğunuzdan ve görüşme sırasında onlara kolayca erişilebilecek bir şekilde düzenlediğinizden emin olun. Aşağıda evlilik temelli yeşil kart görüşmenize getirmeniz gerekebilecek belgelerin kapsamlı bir listesi yer almaktadır. 

Gönderdiğiniz formlardaki ve destekleyici belgelerdeki tüm bilgileri gözden geçirdiğinizden emin olun. Yeşil kartlı evlilik mülakat sorularını yanıtlarken, USCIS’e daha önce vermiş olduğunuz bilgilerle tutarlı olmanız gerekecek, bu nedenle yanıtlarınız hakkında bilgi sahibi olun. Yeşil kartlı evlilik görüşmenizde herhangi bir yeni bilgi veya belge sağlıyorsanız, bunların USCIS’e daha önce göndermiş olduğunuz bilgilerle eşleştiğinden emin olun. Herhangi bir tutarsızlık kırmızı bayrak olarak görülebilir.

Hafızanızı tazeleyin. Eşinizle birlikte oturun ve ilişkiniz için bir zaman çizelgesi oluşturmaya çalışın. Bu, özellikle uzun süredir birlikte iseniz veya birkaç yıldır evli iseniz önemlidir. İlişkiniz ve evliliğinizdeki önemli tarihleri ​​ve olayları hatırlamaya çalışın. İlişkinizin belirli unsurları hakkında ikinizin de aynı sayfada olduğundan emin olun. Bazı insanlar olayları farklı şekilde hatırlar veya aynı durumu farklı şekillerde algılar. USCIS memuruna eşleşen cevaplar vermek isteyeceksiniz, bu yüzden hafızanızı tazeleyin ve size sorulabilecek evlilik yeşil kart mülakat sorularının bazılarının cevaplarını birbirinizle iletişim kurun. 

Bu özellikle siz veya eşiniz unutkansanız önemlidir. İfadelerinizdeki tutarsızlıkları giderin ve basit bir hatanın evlilik temelli yeşil kart görüşmenizi raydan çıkarmasına izin vermemeye çalışın. Ne kadar çok pratik yaparsanız, gerçek yeşil kartlı evlilik görüşmenizde o kadar kendinize güvenirsiniz ve memurun sorularını yanıtlamak için o kadar iyi hazırlanmış olursunuz. Yeşil kartlı evlilik görüşmeniz durumunda, hazırlıklı olmak ve rahat ve aşina olmak için yeşil kartlı evlilik görüşmesi sorulacak sorulara aşina olmak daha iyidir.

b. Yeşil kartlı evlilik görüşmeme hangi belgeleri getirmeliyim?

USCIS randevu bildiriminiz, yeşil kartlı evlilik görüşmeniz için yanınızda getirmeniz gereken malzemelerin bir listesini içerecektir. Her zaman bildiriminizdeki talimatları izlemeniz gerekse de aşağıda yeşil kartlı evlilik görüşmenizde yanınızda getirmeniz gereken malzemelerin bir listesi bulunmaktadır. Bu öğeler tipik olarak aşağıdakilerin çoğunu içerecektir:

  • Devlet tarafından verilmiş fotoğraflı kimliğiniz: Süresi dolmuş olsa bile pasaportunuzu veya ehliyetinizi getirin. Üzerinde fotoğrafınızın bulunduğu, devlet tarafından verilmiş herhangi bir kimlik formu yeterli olacaktır. 
  • USCIS tarafından size postalanan randevu bildirimi (I-797C Eylem Bildirimi).
  • Gönderdiğiniz tam başvuru paketinin bir kopyası: evlilik temelli bir yeşil kart görüşmesi için, bu genellikle Formlar I-130, I-130A, I-131, I-485, I-765 ve I-864’ü içerir.
  • I-485 başvurunuzla birlikte sunmuş olabileceğiniz destekleyici belgelerin asılları- doğum belgeleri, evlilik belgeleri, ölüm belgeleri veya boşanma kararnameleri. 
  • Yanınızda devlet tarafından verilmiş başka bir fotoğraflı kimlik belgesi getiriyor olsanız bile pasaportunuz. 
  • Göçmenlik geçmişiniz- önceki vizeler, eski pasaportlar, en son Form I-94’ünüz.
  • Yeşil kartlı evlilik görüşmesi randevunuzu beklerken size önceden şartlı tahliye izni verilmişse, bunu da yanınızda getirmelisiniz. 
  • Orijinal dosyanızla Form I-693 Tıbbi Muayene ve Aşı Tutanağı Raporunu sunmadıysanız, yeşil kart evlilik görüşmenizde doktor raporunuzla birlikte getirmelisiniz. 
  • Evliliğinizin iyi niyetli olduğuna dair ek kanıtlar: faturalar, müşterek hesaplar, mülk sahipliğinin kanıtı; Yeşil kartlı evlilik görüşmesi randevunuzu beklerken biriktirdiğiniz yeni kanıtlar, onay şansınızı daha da artıracaktır. 
  • Hayatınızdaki statü ayarlamanızı etkileyebilecek herhangi bir değişikliğin kanıtı- bir çocuğun doğumu, adres değişikliği, tutuklama veya diğer yasal sorunlar ve komplikasyonlar.

Mülakat

a. Yeşil kartlı evlilik görüşmesi nerede gerçekleşecek? 

Yeşil kartlı evlilik görüşmeniz size en yakın USCIS Saha Ofisinde yapılacaktır. Yine de sınırlı sayıda Saha Ofisi vardır, bu nedenle evlilik temelli yeşil kart görüşmeniz birkaç saatlik bir araba yolculuğu veya hatta bir geceleme içerebilir. Bildirimlerinizi birkaç hafta önceden alacaksınız, böylece gerekirse gerekli düzenlemeleri yapmak için yeterli zamanınız olacak. 

Saha Ofisi federal bir binadır, bu nedenle bir havalimanında olduğu gibi rutin bir güvenlik kontrolünden geçmeniz gerekecektir. Yanınızda güvenlik kontrolünden geçmeyecek herhangi bir eşya getirmemeye özen gösterin ve buna göre plan yapın.

b. Yeşil kartlı evlilik görüşmesinde neler beklenir?

Yeşil kartlı evlilik görüşmesinin resmi kısmı bir görüşme odasında yer alırken, USCIS binasına girdiğiniz andan itibaren hem birey hem de çift olarak tavrınızın incelemeye alınacağını unutmayın. 

Evlilik temelli yeşil kart mülakat bildiriminizi yanınızda getirin- USCIS Saha Ofisine girebilmeniz için bunu güvenlik görevlisine sunmalısınız. Görüşme bekleme odasında tebliğinizi nöbetçi memura sunacak ve adınızın çağrılmasını bekleyeceksiniz. Yeşil kartlı evlilik temelli görüşmenin kendisi uzun sürmese de gerçek görüşmenize çağrılmadan önce biraz beklemeniz gerekebilir. 

Siz ve eşiniz, görüşme memurunuzla bir görüşme odasına yerleştirileceksiniz. İsterseniz avukatınız yanınızda olabilir. İyi derecede İngilizce bilmiyorsanız, orada bir tercüman bulunabilir. Tercümanınız bir tercüman yeminini etmek zorunda kalacak ve kendi fikirlerini, cevaplarını veya yorumlarını sunmadan soruları katı bir şekilde tercüme etmesi gerekecektir. 

Mülakat görevlisi kendini tanıtacaktır. Yeşil kartlı evlilik görüşmenizi takip etmeniz gerekirse diye isimlerini hatırladığınızdan emin olun. Evlilik temelli yeşil kart görüşmeniz başlamadan önce ayağa kalkmanız, sağ elinizi kaldırmanız ve yemin etmeniz istenecektir.

Memur daha sonra doğum belgelerinizin, pasaportlarınızın ve evlilik cüzdanınızın orijinal kopyalarını kullanarak sizin ve eşinizin kimliğini doğrulayacaktır. Yeşil kartlı evlilik görüşmesi yaklaşık 15-25 dakika sürecektir ve görüşme memurunuz size statü başvurunuz, ilişkiniz ve göçmenlik geçmişiniz ile ilgili bir dizi soru soracaktır. Muhtemelen dosyaladığınız formlarda verdiğiniz cevaplardan bazılarını doğrulamanız veya açıklığa kavuşturmanız gerekecektir. 

Soruları dürüstçe, doğrudan ve kısaca yanıtlayın. Belirli bir sorunun cevabından emin değilseniz veya nasıl cevap vereceğinizi bilmiyorsanız, bunu söylemekten çekinmeyin. Yanıtı anında uydurmaktansa hatırlayamadığınızı söylemek daha iyidir. Bir sorunun çok kişisel veya uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız, açıkça konuşmaktan çekinmeyin.

c. Memur 

Amerika Birleşik Devletleri’nde statü ayarlaması için başvuruyorsanız, bir USCIS görevlisi tarafından mülakata alınacaksınız. Yurtdışında bir ABD Konsolosluğuna başvuruyorsanız, yeşil kartlı evlilik görüşmeniz bir konsolosluk görevlisi tarafından yapılacaktır. Her ikisi de evlilik temelli yeşil kart mülakatları yapmak için özel olarak eğitilmiştir. 

İki özel hedefleri vardır: Birincisi, evliliğinizin gerçekliğini değerlendirmek ve bunun gerçek bir evlilik birliği olduğundan ve yeşil kart almak amacıyla yapılan bir sahte olmadığından emin olmak ve yeşil kart almaya uygun olup olmadığınızı değerlendirmek.

d. Sıkça sorulan evlilik temelli yeşil kart mülakat soruları

Aşağıda, evlilik temelli yeşil kart görüşmenizde size ve eşinize sorulabilecek birkaç farklı kategori ve örnek soru bulabilirsiniz. USCIS görevlilerinin kullandığı önceden belirlenmiş bir soru listesi yoktur. Aşağıda yeşil kartlı evlilik soruları size sorulabilir veya tamamen farklı sorular sorulabilir. Bu liste, sizi potansiyel olarak yanıtlamanız gereken soruların niteliğine hazırlamak içindir.

Kişisel bilgi

  • Eşinizin doğum tarihi nedir? 
  • Eşinizin tam adı nedir?
  • Eşinizin doğum lekesi / dövmesi / yara izi var mı? 
  • Ne tür bir doğum kontrolü kullanıyorsunuz? 
  • Eşinizin dini nedir? 
  • Eşiniz Amerika Birleşik Devletleri’ne nasıl geldi? 
  • Eşinizin telefon numarası nedir? 
  • Eşiniz sigara kullanıyor mu? 
  • Eşinizin gözleri ne renk? 
  • Eşinizin takma adı var mı? 
  • Eşiniz düzenli olarak ilaç alıyor mu? 
  • ABD’ye girmek için evlendin mi? Evlenmek için eşinize para mı verdiniz? 
  • Eşinizin yeşil kart için evlendiğinden mi endişeleniyorsunuz? 
  • Başka bir kültürden biriyle evli olmakla ilgili endişeleriniz nelerdir? 
  • Eşiniz içiyor mu? 

Aile ve arkadaşlar

  • Eşinizin kardeşi var mı? Onların isimleri ne?
  • Kayınvalide ve kayınpederinizin tam isimleri nelerdir?
  • Anne ve kayınpederinizi en son ne zaman gördünüz?
  • Birbirinizin ebeveynlerini ne sıklıkla görüyorsunuz?
  • Eşinizin ebeveynleriyle nasıl geçiniyorsunuz?
  • Eşinizin ailesinin başka hangi üyelerini sıklıkla görüyorsunuz? 
  • Önemli tatillerde kayın babanız için kişisel hediyeler alıyor musunuz? 
  • Şükran Günü ve Noel gibi tatilleri genellikle nasıl kutlarsınız? 
  • Çocukları okuldan kim alıyor? 
  • Bakıcınızın adı nedir? 
  • Çocuklarınızın en sevdiği oyuncaklar nelerdir? 
  • Çocuklarınızın en az sevdiği yiyecekler nelerdir? 
  • Eşinizin yeğeni veya yeğeni var mı? Onların isimleri ne? 
  • Ortak arkadaşlarınız var mı? 
  • Eşinizin en iyi arkadaşı kim? 
  • Eşinizin herhangi bir arkadaşını tanıyor musunuz? Onların isimleri ne? Birbirlerini ne zamandır tanıyorlar? 
  • Eşinizin önceki evliliklerinden çocuğu var mı? Onların velayeti o mu? 
  • Eşiniz nafaka ödüyor mu? 
  • Çocuklarını ne sıklıkla görüyorsunuz? 
  • Eşiniz kaç kez evlendi? Evlilik nasıl sona erdi?

İlişki geçmişi

  • İlk nasıl tanıştınız?
  • Ne zaman ve nerede tanıştınız? 
  • Sizi kim tanıştırdı? 
  • Ortak neyiniz var? 
  • Tanıştığınızda eşiniz kiminle yaşıyordu? 
  • Ne zaman evlenmeye karar verdin?
  • Ne zaman birlikte taşındınız? 
  • Eşinizin ailesiyle ne zaman tanıştınız?
  • Eşiniz size ne zaman / nerede / nasıl evlenme teklif etti? 
  • Faturaları kim ödüyor? 
  • Eşinize son doğum günü için ne aldınız? 
  • Hangi televizyon programlarını birlikte izliyorsunuz? 
  • Hangi dini bayramları birlikte kutluyorsunuz? 
  • Hanenizde yılın en önemli tatili nedir?
  • Çocuk sahibi olmayı planlıyor musunuz? 

Geziler

  • Birlikte hiç geziye çıktınız mı? Nereye gittin?
  • Oraya nasıl gittiniz? 
  • Nerede kaldınız? 
  • Seyahatinizde neler yaptınız?

Yerleşim tarihi

  • Eşinizle tanıştığınızda nerede yaşıyordu?
  • Siz ve eşiniz evlenmeden önce birlikte mi yaşadınız? 
  • Şu anda nerede yaşıyorsun?
  • Son beş yılda başka nerede yaşadınız?
  • Kirayı kim ödüyor? Nasıl ödüyorsunuz? Ne zaman ödenir?

Eğitim ve İstihdam

  • Eşiniz ne tür bir iş yapıyor? 
  • Eşinizin çalışma programı nedir? 
  • Eşiniz nasıl çalışıyor? 
  • Eşiniz işten ne zaman eve geliyor? 
  • Eşiniz ne kadar para kazanıyor? 
  • Eşiniz nerede okula gitti? 
  • Eşinizin lisans derecesi nedir?

Düğün

  • Düğününüzün tarihi neydi? 
  • Haftanın hangi günüydü? 
  • Düğün neredeydi? 
  • Düğün partinizde kim vardı? 
  • Yüzükleri birlikte mi yoksa ayrı olarak mı satın aldınız? 
  • Ailen düğüne katıldı mı?
  • Resepsiyonunuz var mıydı? 
  • Tanıklarınız kimdi? 
  • Düğününüze kaç kişi katıldı? 
  • Mekâna nasıl gittin? 
  • Alımı açıklayın. 
  • Düğününüzde ne tür yemekler servis edildi? 
  • Likör ikram ettiniz mi? Ne tür? 
  • Siz ve eşiniz resepsiyondan kaçta ayrıldınız?
  • Balayına gittin mi? Nerede? Ne zaman? Oraya nasıl gittin?

Yaşam koşulları

  • Yaşadığınız yeri tanımlayın. 
  • Şu anki adresin nedir 
  • Şu anki ikamet ettiğiniz yerde ne kadar süredir yaşıyorsunuz? 
  • Ev sahibinizin adı nedir? 
  • Duvarlar / halı / mutfak perdeleri ne renk?
  • Kira süreniz ne zaman sona eriyor? 
  • Sizin komşularınız kimler? 
  • Yatağınız kaç beden? Ne tür bir yatağınız var? 
  • Elbiselerini nerede saklıyorsun?
  • Havlularınızı / kirli giysilerinizi nerede saklıyorsunuz?
  • Yedek tuvalet kağıdını nerede saklıyorsunuz?
  • Evinizde kaç televizyon var? Nerede? 
  • Eşiniz ne tür bir araba kullanıyor? 
  • Çöpünüz hangi gün alınır? 
  • Evcil hayvanın var mı? 

Yaşam tarzı ve alışkanlıklar

  • Eşiniz hangi kolonya / parfüm kullanıyor? 
  • Eşiniz yatağın hangi tarafında uyuyor? 
  • Önce kim kalkar? 
  • Kahvaltıyı kim yapar? 
  • Eşiniz sabah kahvesini / çayını nasıl alıyor? 
  • Yemeklerin çoğunu kim yapıyor? 
  • Market alışverişi yapan kim? Nerede?
  • Ne sıklıkla dışarıda yersin? 
  • Özel günlerde hangi restoranları sık sık yaparsınız? 
  • Soba gazınız mı elektrikli mi? 
  • Her hafta yediğiniz belirli bir yemek var mı? 
  • Diş fırçalarınızı nerede saklıyorsunuz? 
  • Hangi marka diş macunu / sabun / şampuan / çamaşır deterjanı kullanıyorsunuz? 
  • En son ne zaman yakın ilişkiniz oldu? 
  • Eşinizin son adet dönemi ne zamandı?
  • Siz ve eşiniz genellikle ne hakkında tartışırsınız? 
  • Tipik bir hafta sonu siz ve eşiniz için nasıl görünüyor? 
  • Eşiniz müzik dinliyor mu? Ne tür bir cihaz kullanıyorlar?
  • Bulaşıkları kim yıkıyor? 
  • Birbirinizi ne sıklıkla ararsınız veya mesajlaşırsınız? 

Evlilik günü yeşil kart mülakatı ile ilgili sorular

  • Görüşmeye beraber mi geldiniz? 
  • Kişisel bir araç mı yoksa toplu taşıma mı kullandınız? 
  • Arabanı nereye park ettin? 
  • Dün gece kaçta yattın? 
  • Akşam yemeğinde ne yedin? 
  • Bu sabah ilk kim uyandı? 
  • Kahvaltıda ne yedin? 
  • Dün işe gittiniz mi eşiniz mi? 

Bu, kapsamlı bir soru listesi değildir, ancak daha geniş konuları kapsar ve sık sorulan evlilik temelli yeşil kart mülakat sorularının örneklerini sunar. Yeşil kartlı evlilik görüşmeniz için hazırlanırken, siz ve eşiniz evliliğinizin ve ilişkinizin ayrıntılarıyla ilgili bu ve benzeri soruları yanıtlarken rahat olmalısınız.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

e. Mülakat birlikte mi yoksa ayrı olarak mı yapılır? 

Siz ve eşiniz genellikle birlikte mülakata alınacaktır, ancak sizden ayrı olarak mülakat yapmanız istenebilir. Aynı memur tarafından birer birer veya aynı anda iki farklı memur tarafından mülakata alınabilir. Yeşil kartlı evlilik mülakatı sorularınızın cevapları, ayrıca mülakat yapılırsa karşılaştırılacaktır. 

Yeşil kartlı evlilik görüşmenizi ayrı ayrı yapmanızın istenmesinin birkaç nedeni vardır; örneğin büyük bir yaş farkı, kısa bir evlilik, her iki eş için farklı adresler, potansiyel olarak olumsuz kanıtlar. Ayrılsanız bile sakin olmalısınız. İlişkiniz gerçekse, endişelenmenize gerek yok.

f. İpuçları- Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Dakik olun. Yeşil kartlı evlilik görüşmesi bildiriminiz, görüşmenizin zamanını gösterecektir. En az 30 dakika önceden varmaya çalışın. 

Normal hareket edin. Eşinize dikkat etmeyin veya abartmayın. Diğer sosyal durumlarda yaptığınız gibi davranın.

Uygun giyinmek çok önemlidir. Kıyafetiniz de dahil olmak üzere tavrınızın ve davranışınızın her yönü incelenmektedir. Evlilik temelli yeşil kart görüşmenize bir iş görüşmesi veya mahkeme tarihi gibi davranın ve ona göre giyinin. 

Kibar ve saygılı olun. Evlilik temelli yeşil kart görüşmenizi yürüten USCIS görevlisi, kasıtlı olarak sizi korkutmaya veya sizi endişelendirmeye çalışabilir. Soğukkanlılığınızı koruyun, sesinizi yükseltmeyin veya cevap vermeyin. İlişkilerinin doğruluğunu doğrulamak memurun görevidir, bu nedenle yaklaşımlarını kişisel olarak almayın. Göz temasını koruyun ve mümkün olduğunca sakin olun. 

Yalan söylemeyin. Bir sorunun cevabını hatırlayamasanız bile, anında cevap vermektense dürüst olmak ve bunu söylemek çok daha iyidir. Evlilik temelli yeşil kart görüşmesi sırasında siz ve eşiniz ayrılmışsanız, onun cevaplarını tahmin etmeye çalışmayın, sadece doğru cevap verin. 

Yavaş ve anlaşılır konuşmaya çalışın. Sessiz bir konuşmacıysanız konuşun. Görevlinin cevaplarınızı duyup anlayabildiğinden emin olun ve cevapları kısa ve öz tutmaya çalışın. Size sorulmayan hiçbir şeyden bahsetmeyin. Eşleşen bir dizi ev anahtarı getirin. Bazen USCIS görevlisi, aynı olduklarını doğrulamak için sizden ev anahtarlarınızı vermenizi isteyebilir. 

Panik yapmayın. Ne olursa olsun paniğe kapılmak işleri daha da kötüleştirir. Ne kadar sakin ve rahat olursanız, yeşil kartlı evlilik temelli görüşmeniz o kadar sorunsuz geçecektir.

Yeşil kartlı evlilik görüşmesinden sonraki adımlar nelerdir?

Evlilik temelli yeşil kart görüşmenizin ardından birkaç olası sonuç vardır:

1.Onay

Durum düzeltme başvurunuz onaylandı. Yeşil kartlı evlilik görüşmenizin sonunda size genellikle bu söylenecektir. Görevli, pasaportunuza çalışmanıza ve Amerika Birleşik Devletleri dışına seyahat etmenize izin verecek bir I-551 damgası yapıştıracaktır. Damga 30 gün boyunca geçerlidir; bu, yaklaşık olarak yeşil kartınızın postayla ulaşması için gereken süredir.

Evlilik temelli yeşil kart görüşmeniz mutlaka bir kararla bitmeyecektir. Görüşmenizin sonunda damga almazsanız cesaretiniz kırılmamalıdır.

2. RFE

Yeşil kartlı evlilik görüşmeniz sırasında memur, davanızı desteklemek için yeterli kanıtın sunulmadığını belirleyebilir. Size bir Kanıt Talebi (RFE) verilecek ve USCIS’e, ortak faturalar, banka hesap ekstreleri, arkadaşlarınızdan veya ailenizden gelen ve geçerliliğini kanıtlayan destek mektupları gibi evliliğinizin gerçekliğine dair ek belgesel kanıt sunmanız gerekecektir.

3. Ek inceleme 

Mülakat görevliniz, sağladığınız bilgi ve belgelerin yanı sıra mülakat sırasındaki yanıtlarınızın ek incelemeden geçmesi gerektiğine karar verebilir. Durum böyleyse, USCIS kararını size daha sonraki bir tarihte bildirecektir.

4. İkinci yeşil kartlı evlilik görüşmesi 

USCIS Görevlisi başvurunuzda tutarsızlıklar bulursa, ikinci bir yeşil kart evlilik görüşmesine katılmanız istenebilir. Siz ve eşiniz ilk görüşmenizde birlikteyseniz, ikinci görüşmede ayrılabilirsiniz. Bu “Stokes” röportajı olarak bilinir. Size aynı sorular sorulacak ve cevaplarınız daha sonra eşleşip eşleşmediklerini görmek için karşılaştırılacaktır. İkinci bir görüşme için çağrılırsanız, muhtemelen Dolandırıcılık Tespit ve Ulusal Güvenlik (FDNS) biriminden bir DHS görevlisi tarafından mülakata alınacaksınız.

5. İnkâr 

Memur davanızı reddetmeye karar verebilir. Bu olay yerinde meydana gelebilse de büyük olasılıkla yeşil kartlı evlilik görüşmenizin sonunda değil, daha sonraki bir tarihte bilgilendirileceksiniz. Davanız reddedilse bile, karara itiraz etme veya ek bilgi gönderme ve USCIS’den yeniden değerlendirmesini isteme fırsatınız olacak. 

2 yıllık evlilikten sonra yeşil kart görüşmesi 

Evlilik temelli yeşil kartınızı aldığınızda, size kalıcı ikamet yerine şartlı daimî ikamet hakkı verilir. Yeşil kartınızın şartlı statüsü 2 yıl sürmektedir ve bundan sonra şartların kaldırılması için başvurmanız gerekmektedir. 

Koşullu yeşil kartınızın sona erme tarihinden itibaren 90 gün içinde, siz ve eşiniz, son iki yıldır birlikte ikamet ettiğinize, mali ve sosyal hayatınıza katıldığınıza dair kanıtla birlikte Form I-751 ibraz etmelisiniz ve evliliğiniz hala geçerli. Bazı durumlarda, yeşil kartlı evlilik görüşmesine benzeyen ve USCIS’e evliliğinizin gerçek olduğuna dair bir onay görevi görecek olan bir I-751 görüşmesine katılmanız istenecektir. 

Yeşil kartlı evlilik görüşmesi, evlilik temelli yeşil kart sürecinizin stresli bir parçası olabilir. Doğru hazırlık ve göçmenlik avukatınızın yardımıyla evlilik temelli yeşil kart mülakatı, siz ve eşiniz için sorunsuz ve stressiz bir deneyim olabilir. 

Hizmetlerimiz

Yabancı uyruklu eşinize yeşil kart için sponsor olmak isteyen bir ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden bir kişi misiniz? Bir ABD vatandaşı ile evli yabancı bir vatandaş mısınız veya daimî ikamet için başvuruda bulunma konusunda yardıma ihtiyacı olan yasal bir daimî ikamet eden misiniz? Siz ve eşiniz için özel olarak hazırlanmış bir göçmenlik stratejisi ister misiniz? “Yakınımda aile temelli bir göçmenlik avukatı” mı arıyorsunuz?

O halde Pandev Hukuk olarak sizin için buradayız. 

Göçmenlik avukatımız, davanızın belirli ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak hazırlanmış evlilik temelli bir yeşil kart stratejisi tasarlayabilir ve tüm ilgili göçmenlik kurallarına uygun olarak evlilik temelli dilekçenizi hazırlayabilir. 

Göçmenlik avukatımızla bir danışma randevusu ayarlamak isterseniz, bağlantıyı takip edin ve “Bir Danışma Planlayın” ı tıklayın. Bize [email protected] adresinden e-posta yoluyla ulaşabilir veya bizi (212) 220-6652 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Görüşmeniz sırasında, göçmenlik avukatımız davanız hakkında dürüst bir değerlendirme ve sonraki adımlarınızla ilgili bir tavsiye sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation