Evlilik yoluyla yeşil kart başvurusu yapmak için gereken belgeler nelerdir?

Evlilik yoluyla yeşil kart başvurusu yapmak için gereken belgeler nelerdir?

Evlilik yoluyla yeşil kart olarak da bilinen yasal daimî ikametgâh elde etmek için yeşil kart almaya uygun olduğunuza dair belgeler sunmanız gerekir. Bir ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden bir kişi ile gerçek bir evlilik yaptığınızı kanıtlamanın yanı sıra, kişiyle olan evliliğinizin geçerli olduğunu hem de Amerika Birleşik Devletleri’ne kabul edilemez olmadığınızı gösteren belgeleri kanıtlarla destekleyen bir dizi yeşil kart evlilik formu sunmanız gerekir. 

Evlilik yoluyla yeşil kart başvurusu sürecini sizin için daha sorunsuz hale getirmek amacıyla, Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri’ne (USCIS) başvururken göndermeniz gereken tüm yeşil kart evlilik formlarının bir listesini derledik.

ABD eş vizesine başvurmak için başvuruda bulunmanız gereken iki ana yeşil kart evlilik formu kategorisi vardır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Yeşil kart evlilik formları: Göçmen Dilekçesi 

Form I-130 Yabancı Akraba Dilekçesi

Bu formun amacı, sizin ve eşinizin geçerli bir evliliğe girdiğinizi kanıtlamaktır. Bu form olmadan, aşağıda listelenen diğer yeşil kart evlilik formlarını dolduramazsınız.

Form I-130A, Ek Bilgiler 

Bu form, yabancı uyruklu eşin son beş yıldaki çalışma ve ikamet geçmişi ile başvuru sahibi için diğer arka plan bilgileri hakkında bilgi gerektirir. Bu iki yeşil kart evlilik formu birlikte sunulmalıdır. 

Yeşil kart evlilik formları: Daimî İkamet Başvurusu veya Statü Ayarlaması

Form I-485 Daimî İkamet veya Uyum Statüsü Başvurusu

Bu form, daimî ikamet veya yeşil kart başvurunuzdur. Amerika Birleşik Devletleri’nde daimî ikamet eden biri olmak için uygunluk kriterlerini karşıladığınızın kanıtıdır. 

Form I-864 Destek Beyanı

Bu form, ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden eş ile ABD hükümeti arasındaki bir sözleşmedir. Bu, ABD sponsorunun göçmen eşin mali sorumluluğunu üstlenecek gelire ve varlıklara sahip olduğu ve sponsorun göçmen eşin kamu görevi olmasına izin vermeyeceğini göstermeye yarayan bir belgedir.

Form I-693 Tıbbi Muayene ve Aşılama Raporu

Sağlık konusunda Amerika Birleşik Devletleri tarafından kabul edilebilir olduğunuzu kanıtlamak için tıbbi bir muayeneden geçmeniz gerekir. USCIS onaylı bir doktor tıbbi muayenenizi yapacak ve bu formu sizin için dolduracaktır. 

Form I-131 Seyahat Belgesi Başvurusu

Yeşil kart başvurunuz beklemedeyken Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılırsanız, USCIS başvurunuzu iptal edilmiş olarak değerlendirecektir. Bu form, yeşil kart başvurunuz karar beklerken geçici bir seyahat izni almanızı sağlar.

Form I-765 İstihdam Yetkisi Başvurusu

Daimî ikamet başvurunuzun onaylanmasını beklerken, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmanıza izin verilmez. Bu form, yeşil kart başvurunuz karara bağlanırken geçici bir çalışma izni almanızı sağlar. 

Form I-944 Öz Yeterlilik Beyanı

Yeşil kart başvuru sahipleri, mali durumları hakkında bilgi vermek için bu formu kullanırlar. Bu form, USCIS tarafından, başvuru sahibinin kamu yararına güvenmek zorunda kalmadan kendisini destekleyip destekleyemeyeceğini belirlemek için kullanılır. 

Bu yeşil kart evlilik formlarının yanı sıra, çok çeşitli belgeleri bir araya getirmeniz gerekecektir. Aşağıda evlilik yoluyla yeşil kart için gerekli evrakların bir listesini bulabilirsiniz. Lütfen bu belgelerin kopyalarını her zaman göndermeniz gerektiğini unutmayın. USCIS’e gönderdiğiniz hiçbir şey size iade edilmeyeceğinden, evlilik yoluyla yeşil kart için belgeler listesindeki herhangi bir öğenin orijinalini göndermeyin. 

Yabancı Akraba Dilekçesi (I-130) 

Evlilik yoluyla yeşil kart için aşağıdaki evraklar listesindeki maddeler her iki eş tarafından temin edilmelidir.

ABD vatandaşı veya yeşil kart sahibi bir eş aşağıdakileri sağlamalıdır:

ABD vatandaşlığının kanıtı:

  • Pasaport biyografik bilgiler sayfanızın renkli bir kopyası; veya 
  • Doğum belgenizin bir kopyası; veya
  • Varsa vatandaşlık belgenizin bir kopyası;

Daimî ikamet statüsünün kanıtı:

  • Dilekçe sahibinin eşi yeşil kart sahibiyse, yeşil kartınızın renkli bir kopyasını göndermeniz gerekir.

Yabancı uyruklu eş aşağıdakileri sağlamalıdır:

Uyruk kanıtı: 

  • Pasaport biyografik sayfanızın renkli bir kopyası veya;
  • Doğum belgeniz İngilizce değilse, onaylı bir tercümesi ile doğum belgenizin bir kopyası.

Evlilik yoluyla yeşil kart için her iki eşin de aşağıdaki belge listesindeki maddeleri sağlaması gerekir:

Geçerli evlilik kanıtı:

  • Evlilik cüzdanınızın bir kopyası. Evlilik cüzdanınız İngilizce dışında bir dildeyse, onaylı bir çeviri sağlamalısınız;
  • Evliliğin gerçek olduğuna dair belgesel kanıt. Bu, aşağıdaki listeden herhangi bir öğeyi içerebilir, ancak bunlarla sınırlı değildir:
    • Her iki eş tarafından imzalanan bir kira veya ipotek; uygun değilse, sizin ve eşinizin birlikte yaşadığına dair bir tür belgesel kanıt sunmalısınız;
    • Varsa düğün fotoğrafları da dahil olmak üzere çifti arkadaş ve aile ile birlikte gösteren resimler. Ne zaman ve nerede çekildikleri, resimlerde kimler olduğu ve resimlerde tasvir edilen aktivitenin ne olduğu dahil olmak üzere resimlerin kısa bir açıklamasını eklemelisiniz;
    • Mülkün müşterek mülkiyetinin kanıtı- örneğin bir araba tapusu, araba sigortası, vb.- siz ve eşinizin birlikte sahip olabileceği her şey;
    • Ortak faturalar- elektrik, elektrik, kablo, cep telefonu, vb.
    • Paylaşılan mali durumunuzun kanıtı olarak ortak banka hesap özeti paylaşabileceğiniz herhangi bir banka hesabı. Yine, bu ifadelerin üzerinde her iki adınız da olmalıdır;
    • Bir tür ortak üyelik- bir spor salonu üyeliği veya bir bakkal zincirine üyelik
    • Her ikinizi de faydalanıcı olarak listeleyen her türlü ortak sigorta- araba, diş, sağlık, yaşam vb.
    • Birlikte yapmış olabileceğiniz seyahatlerin kanıtı- uçak biletleri, benzin faturaları, seyahat planları, otel rezervasyonları vb.
    • İkinize de hitap eden kartlar veya mektuplar. Bu hem size hem de eşinize gönderilen nakliye makbuzlarını içerebilir;
    • Birbirinizin acil irtibat kişisi olduğunuzun kanıtı
    • İlişkinizin ve evliliğinizin geçerliliğini kanıtlayan aile ve arkadaşlardan mektuplar. Bunların yanı sıra, kimliklerini doğrulayan, ehliyet veya pasaport gibi devlet tarafından verilmiş bir tür fotoğraflı kimlik sunmalısınız. 

İsim değişikliğinin kanıtı

Herhangi bir eşin yasal ismini değiştirmiş olması durumunda, isim değişikliğine dair belgesel kanıt sunmalısınız. Genellikle evlilik cüzdanınız yeterli olacaktır, ancak uygunsa ad değişikliği için mahkeme kararı da dahil edebilirsiniz.

Varsa, önceki evliliklerin sona erdirildiğinin kanıt

Eğer eşlerden biri daha önce evlendiyse, evliliğin sona erdiğine dair kanıt, boşanma anlaşması, iptal belgesi veya ölüm belgesi. 

Statü Başvurusunun Ayarlanması (I-485)

Evlilik yoluyla yeşil kart için aşağıdaki evraklar listesindeki maddeler yabancı uyruklu eş tarafından temin edilmelidir.

Uyruk kanıtı:

  • Pasaport biyografik bilgi sayfanızın renkli bir kopyası ve Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek için kullanılan önceki tüm pasaport biyografik sayfalarının kopyaları; veya
  • Doğum belgeniz İngilizce değilse, noter tasdikli tercümesi ile doğum belgenizin bir nüshası.

Amerika Birleşik Devletleri’ne yasal giriş kanıtı ve yasal statünün kanıtı: 

Daimî ikamet hakkına sahip olmak için, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki varlığınızın yasal olduğunu kanıtlamanız gerekir.

  • Mevcut ABD vizenizin bir kopyası;
  • Tüm ABD vize damgalarının ve geçerli veya süresi dolmuş pasaportların giriş damgalarının kopyaları;
  • Burada bulabileceğiniz en son Form I-94’ünüz;
  • Burada bulabileceğiniz önceki tüm yasal giriş ve çıkışlarınızı listeleyen I-94 seyahat kaydınız.

Daha önce Amerika Birleşik Devletleri’nde işçi, değişim ziyaretçisi, öğrenci vb. Olarak ikamet ettiyseniz, aşağıdakilerin kopyalarını göndermeniz gerekecektir:

  • USCIS’den aldığınız tüm I-797 Onay Bildirimlerinin kopyaları;
  • Amerika Birleşik Devletleri’nde F-1 öğrenci statüsünde yaşadıysanız, I-20’lerinizin kopyaları;
  • ABD’de J-1 statüsünde ikamet ettiyseniz, DS-2019’larınızın veya IAP-66’larınızın kopyaları;
  • I-612 J feragat onay bildirimlerinin kopyaları; 

Varsa, kolluk kuvvetleriyle önceki etkileşimlerin kayıtları:

  • Sahip olabileceğiniz herhangi bir mahkeme, polis veya hapishane kaydını sunmalısınız.

Varsa, önceki göçmenlik ihlallerinin kayıtları:

  • Sahip olabileceğiniz sınır dışı etme belgelerini sunmalısınız.

Tıbbi muayene belgesi

Bir sağlık durumu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’ne kabul edilemez olmadığınızı kanıtlamak için, USCIS tarafından belirlenmiş bir sivil cerrah tarafından tıbbi muayeneden geçmeniz gerekir. USCIS tıbbi muayenesinin sonuçları bir yıl geçerlidir.

  • Form I-693, Tıbbi Muayene ve Aşılama Raporu. Burada bulabileceğiniz formun en güncel halini tıbbi muayenenize getirdiğinizden emin olun. 

Tıbbi muayeneniz şunlardan oluşacaktır: 

  • Tıbbi geçmişinizin ve aşı kaydınızın gözden geçirilmesi; 
  • Fiziksel ve zihinsel bir değerlendirme; 
  • Uyuşturucu / alkol taraması;
  • Halk sağlığı açısından önemi olan bazı bulaşıcı hastalıklar için testler

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Konsolosluk İşlemleri (DS-260)

Evlilik yoluyla yeşil kart için aşağıdaki evraklar listesindeki maddeler yabancı uyruklu eş tarafından temin edilmelidir.

Amerika Birleşik Devletleri dışından evlilik yoluyla yeşil kart başvurusunda bulunan yabancı uyruklu eş sizseniz, daimî ikamet başvurunuz konsolosluk işlemlerinden geçmelidir. Bu amaçla, bir statü değişikliği başvurusu (Form I-485) yerine, Form DS-260 sunmanız gerekecek ve yurtdışındaki bir ABD konsolosluğunda bir mülakata katılmalısınız.

Uyruk kanıtı:

  • Pasaport biyografik bilgi sayfanızın renkli bir kopyası ve Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek için kullanılan önceki tüm pasaport biyografik sayfalarının kopyaları; veya
  • Doğum belgeniz İngilizce değilse, onaylı bir tercümesi ile doğum belgenizin bir kopyası.

Geçerli evlilik:

Evlilik cüzdanınız yeterli olacaktır. Yukarıda listelenen evlilik birliğinin geçerliliğine dair diğer belgesel kanıtlar, yeşil kartlı evlilik görüşmeniz sırasında sunulmalıdır.

Önceki evliliklerin sonlandırıldığına dair kanıt:


Eşlerden herhangi biri daha önce evlendiyse, evliliğin sona erdiğine dair kanıt, boşanma anlaşması, iptal belgesi veya ölüm belgesi.

Varsa, askerlik hizmeti kayıtları:

  • DD-214, ABD ordusunda görev yaptıysanız; 
  • Diğer tüm ABD askeri hizmet kayıtları; 
  • Amerika Birleşik Devletleri dışındaki bir ülkedeki askerlik hizmeti kayıtları.

Polis onay belgesi

Sahip olabileceğiniz her türlü mahkeme, polis veya hapishane kaydını sunmalısınız. Herhangi bir polis kaydınız yoksa, bir polis izni belgesi almalısınız.

Varsa, önceki göçmenlik ihlallerinin kayıtları

Sahip olabileceğiniz sınır dışı etme belgelerini sunmalısınız.

Mali destek formu (I-864)

Evlilik yoluyla yeşil kart için aşağıdaki belgeler listesindeki maddeler ABD vatandaşı veya yeşil kart sahibi eşi tarafından sağlanmalıdır.

Evlilik yoluyla bir yeşil kart için yabancı uyruklu eşinize sponsor olabilmek için belirli gelir koşullarını karşılamanız gerekir. Hane halkınızın büyüklüğüne orantılı gelir için hane geliriniz ABD federal yoksulluk düzeyinin %125’i veya üzerinde olmalıdır. 

Ev büyüklüğünüz sizi, yani ABD vatandaşı sponsoru; bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri, sizinle yaşayan herhangi bir akrabanızı ve sponsor olduğunuz yabancı uyruklu eşinizi de dahil herkesi kapsar.

Yabancı uyruklu başvuru sahibini finansal olarak destekleme yeterliliğinin kanıtı:

  • En son federal gelir vergisi beyannamenizin ve vergi dökümünüzün bir kopyası veya son üç yıla ait federal gelir vergisi beyannamelerinizin kopyaları;
  • Son ödeme koçanları; 
  • İşvereninizden istihdamınızın kanıtı olarak bir mektup

Gelir gereksinimlerini karşılamak için varlıklarınızı dahil ediyorsanız, varlık değerinin kanıtı:

  • Banka hesap özetleri;
  • Hisse senedi, tahvil veya diğer yatırım hesaplarının mülkiyet belgeleri; 
  • Evinizin tapuları veya tapuları, evinizin değerinin lisanslı bir değerleme uzmanı tarafından yakın zamanda yapılan bir değerlendirmesi ile; 
  • Aracınız için tapular veya tapular ve ayrıca lisanslı bir değerleme uzmanı tarafından aracınızın değerine ilişkin yakın zamanda yapılan bir değerlendirme.

Gelir gereksinimini karşıladığınızdan emin değilseniz, deneyimli evlilik temelli göçmenlik avukatımız başvuru paketinizi inceleyebilir ve hane halkı gelirinizin federal yoksulluk gelir düzeyinin%125’ine eşit veya daha yüksek olup olmadığını belirleyebilir. 

Çalışma İzni Başvuru Formu (I-765)

Evlilik yoluyla yeşil kart için aşağıdaki evraklar listesindeki maddeler yabancı uyruklu eş tarafından temin edilmelidir.

Amerika Birleşik Devletleri’ne yasal giriş kanıtı ve yasal statünün kanıtı:

  • Mevcut ABD vizenizin bir kopyası;
  • Tüm ABD vize damgalarının ve geçerli veya süresi dolmuş pasaportların giriş damgalarının kopyaları;
  • Burada bulabileceğiniz en son Form I-94’ünüz;
  • Burada bulabileceğiniz önceki tüm yasal giriş ve çıkışlarınızı listeleyen I-94 seyahat kaydınız.

Eğer göçmenlik dilekçenizle (Form I-130) eşzamanlı olarak statü değişikliği başvurusunda bulunmuyorsanız, evlilik temelli daimî ikamet başvurunuz için kanıt sunmanız gerekir:

  • Alındı ​​Bildirimi veya Form I-797C; 

Daha önce bir İstihdam Yetki Belgesi (EAD kartı) verilmişse, bunun renkli bir kopyasını göndermeniz gerekir veya size daha önce başka çalışma izni verilmişse, bunların kopyalarını sunmalısınız; 

Uyruk kanıtı:

  • Pasaport biyografik bilgi sayfanızın renkli bir kopyası ve Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek için kullanılan önceki tüm pasaport biyografik sayfalarının kopyaları; veya
  • Doğum belgeniz İngilizce değilse, onaylı bir tercümesi ile doğum belgenizin bir kopyası.

Kimlik kanıtı:

  • Pasaport tarzı iki fotoğrafınız.

Seyahat İzni Başvuru Formu (I-131) 

Evlilik yoluyla yeşil kart için aşağıdaki evraklar listesindeki maddeler yabancı uyruklu eş tarafından temin edilmelidir.

Devlet tarafından düzenlenmiş fotoğraflı kimlik:

  • Yeşil kartınızın bir kopyası; veya
  • Pasaport biyografik bilgiler sayfanızın bir kopyası; veya
  • Mevcut EAD kartınızın bir kopyası; veya
  • Geçerli sürücü belgenizin bir kopyası;

Mevcut yasal göçmenlik durumunuzun kanıtı:

  • Mevcut ABD vizenizin bir kopyası; veya 
  • Mevcut durumunuzu gösteren Form I-797, Eylem Bildiriminin bir kopyası;

Beklemede olan Form I-130 Yabancı Akraba Dilekçesi (eşzamanlı olarak sunulmamışsa);

Daha fazla kimlik kanıtı:

  • İki pasaport fotoğrafınız.

Kamu Ücreti Testi (I-944)

Evlilik yoluyla yeşil kart için aşağıdaki evraklar listesindeki maddelerin çoğunluğunun yabancı uyruklu eş tarafından sağlanması gerekmektedir. ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden eşin de bu evlilik temelli yeşil kart belgelerinden bazılarını sağlaması gerekebilir.

Gelir belgesi:

  • En son vergi yılı için ABD federal vergi tutanakları. Hiç göndermediyseniz, ancak başka birinin federal vergi beyannamesine bağlı olarak listelendiyseniz, vergi dökümlerini göndermeniz gerekir;
  • Son vergi yılı içinde Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet etmediyseniz, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki bir ülkeden alınan vergi transkriptleri;
  • Son üç yıl için federal vergi beyannamesi vermeniz gerekmediyse, Form W-2 veya bir Sosyal Güvenlik Beyanı sunmanız gerekir;
  • Vergiye tabi olmayan gelirin kanıtını da yapmanız gerekmektedir.

Varlıkların kanıtı

Hem yabancı uyruklu eş hem de ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden kişi, aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, her türlü varlığın kanıtını sunmalıdır: 

  • Çek ve tasarruf hesabı ekstreleri;
  • Emeklilik hesabı ekstreleri;
  • Hisse senedi, tahvil veya diğer yatırım hesaplarının mülkiyet belgeleri;
  • Evinizin tapuları veya tapuları, evinizin değerinin lisanslı bir değerleme uzmanı tarafından yakın zamanda yapılan bir değerlendirmesi ile;
  • Aracınız için tapular veya tapular ve ayrıca lisanslı bir değerleme uzmanı tarafından aracınızın değerine ilişkin yakın zamanda yapılan bir değerlendirmesi.

Sorumluluk ve / veya borçların kanıtı

Hem yabancı uyruklu eş hem de ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden kişi, aşağıdakiler dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, her türlü borç ve yükümlülüğün kanıtını sunmalıdır: 

  • İpotekler, araba kredileri, banka kredileri vb. İle ilgili belgesel kanıtlar.
  • Ödenmemiş vergilerin veya kredi kartı faturalarının kanıtı;
  • Öğrenci kredilerinin belgesel kanıtı;
  • Mevcut veya önceki iflasların kanıtı. 

İyi kredi kanıtı

Hem yabancı uyruklu eş hem de ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden kişi, iyi kredi kanıtı sunmalıdır: 

  • Ülke çapındaki üç raporlama kurumundan- Equifax, TransUnion veya Experian – birinden ücretsiz bir kredi raporu.
  • ABD kredi puanınız yoksa veya kredi geçmişiniz yoksa, bir kredi bürosundan rapor edilebilir bir kredi puanınız olmadığını onaylayan bir mektup şeklinde kanıt sunmanız gerekir.

Sağlık sigortasının kanıtı veya tıbbi tedavi için ödeme yapma gücü

Hem yabancı uyruklu eş hem de ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden kişi, aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, tıbbi tedavi için ödeme yapma kabiliyetine dair kanıt sunmalıdır: 

  • Teminat türü ve kapsam dahilindeki kişiler dahil olmak üzere sağlık sigortası poliçenizin bir kopyası; 
  • Sağlık sigortası teminatınız başlamamışsa, sağlık sigortası sağlayıcınızdan kayıt tarihi, teminat türü ve kapsanan kişiler dahil olmak üzere bir mektup göndermeniz gerekir.

Eğitim ve İngilizce yeterliliğine ilişkin kanıt

Yalnızca yabancı uyruklu eşin eğitimine ilişkin kanıt sunması gerekir. Bu, aşağıdakileri içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir: 

  • Eğitim derecesinin kanıtı:
    • Lise diplomanızın bir kopyası;
    • Tüm Lisans dereceleri veya daha yüksek dereceler için diploma ve transkriptinizin bir kopyası;
  • Mesleki sertifikalar ve lisanslar gibi mesleki beceriler ve / veya eğitimin kanıtı;
  • Yabancı eğitim başarılarının değerlendirilmesi;
  • Ana dili İngilizce değilseniz, dil okuryazarlığı sınıflarının kanıtı, dil sertifikaları veya lise veya üniversite diplomaları gibi İngilizce yeterliliğinizin kanıtı.

Varsa diğerleri:

  • Kamu yararlarının kullanıldığına dair kanıt;
  • Bakım görevlerinin kanıtı;
  • Ücret feragatlerine ilişkin kanıt

Diğer belgeler

Evlilik yoluyla yeşil kart başvurusunda bulunmak için gereken tüm belgelere ek olarak, pasaport tarzı fotoğraflar da göndermeniz gerekecektir:

  • 2 pasaport tarzı fotoğraf ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden eş tarafından sunulmalıdır. 
  • Yabancı uyruklu eş tarafından 8 adet pasaport tarzı fotoğraf sunulmalıdır.

Burada Fotoğraf Gereksinimlerini bulabilirsiniz. 

Evlilik yoluyla yeşil kart başvurusu yapmak için gerekli olan doğum belgeleri ve pasaport biyografik bilgi sayfaları gibi bazı belgelerin kopyalarının evlilik yeşil kart formlarının birden fazlası için destekleyici belgeler olarak sunulması gerektiğini fark etmiş olabilirsiniz. Aynı belgenin birden fazla kopyasını göndermenize gerek yoktur: bir kopya yeterli olacaktır.

Evlilik yoluyla yeşil kart başvurusu yapmak için gereken belgelerden herhangi biri İngilizce değilse, onaylı bir çeviri sunmanız gerekecektir.

Evlilik yoluyla yeşil kart başvurusu yapmak için gereken belgelerin listesi oldukça uzundur. Deneyimli evlilik temelli göçmenlik avukatımız, evlilik temelli yeşil kart başvuru paketinizi oluşturmanıza yardımcı olabilir ve evlilik temelli yeşil kart için gerekli belgeler listesindeki tüm maddeleri gönderdiğinizden emin olmanızı sağlayabilir.

Evlilik Yeşil Kart Hizmetlerimiz

Yabancı uyruklu eşinize yeşil kart için sponsor olmak isteyen bir ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden bir kişi misiniz? Bir ABD vatandaşı ile evli yabancı bir vatandaş mısınız veya daimî ikamet için başvuruda bulunma konusunda yardıma ihtiyacı olan yasal bir daimî ikamet eden misiniz? Siz ve eşiniz için özel olarak hazırlanmış bir göçmenlik stratejisi ister misiniz? ” Yakınımda aile temelli bir göçmenlik avukatı ” mı arıyorsunuz?

O halde Pandev Hukuk olarak sizin için buradayız. 

Göçmenlik avukatımız, davanızın belirli ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak hazırlanmış evlilik temelli bir yeşil kart stratejisi tasarlayabilir ve tüm ilgili göçmenlik kurallarına uygun olarak evlilik temelli dilekçenizi hazırlayabilir. 

Göçmenlik avukatımızla bir danışma randevusu ayarlamak isterseniz, bağlantıyı takip edin ve “Bir Danışma Planlayın” ı tıklayın. Bize [email protected] adresinden e-posta yoluyla ulaşabilir veya bizi (212) 220-6652 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Görüşmeniz sırasında, göçmenlik avukatımız davanız hakkında dürüst bir değerlendirme ve sonraki adımlarınızla ilgili bir tavsiye sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation