Evlilik yeşil kartının maliyeti nedir?

Evlilik yeşil kartının maliyeti nedir?

ABD’ye aile temelli göçü düşünen herkes için en acil sorulardan biri, evlilik yeşil kartının ne kadara mal olduğudur. Evlilik yoluyla yeşil kart olarak bilinen yasal kalıcı ikamet edinme sürecinin genellikle pahalı olduğu söylenir. Evlilik yoluyla yeşil kart almanın maliyeti değişmekle birlikte, evlilik yoluyla yeşil kart başvurusu için tahmini ücretler genellikle 1.400 ile 2.000 ABD doları arasında değişmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan başvuru sahipleri için evlilik yeşil kart maliyeti, yaklaşık 1.900 dolar veya daha yüksektir. Aşağıda, statü sürecinin ayarlanması yoluyla evlilik yeşil kart ücretinin ayrıntılı bir açıklamasını bulabilirsiniz.

Yurtdışında bir ABD konsolosluğuna başvuruyorsanız, evlilik yoluyla yeşil kart için yaklaşık 1.400 $ olan düşük göçmenlik ücretleriyle karşılaşabilirsiniz. Aşağıda, konsolosluk işlemleri yoluyla evlilik yeşil kartıyla ilgili farklı maliyetlerin ayrıntılı bir dökümü bulunmaktadır.

Buna evlilik yoluyla yeşil kart için avukatlık ücreti, evlilik temelli yeşil kart koşullarının kaldırılması veya vatandaşlık başvurusu masrafları dahil değildir. Bu ek evlilik yeşil kart maliyetleri bu makalede daha ayrıntılı olarak tartışılmaktadır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Yeşil kart almanın evlilik yeşil kart maliyeti nedir?

Başvuru ücretleri

Eşinizin ABD vizesi ücretinin büyük bir kısmı ve göçmenlik dilekçeniz için başvuru ücretleri, yeşil kart başvurunuz tarafından belirlenecektir. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal statü ile ikamet ediyorsanız, evlilik yoluyla yeşil kart için göçmenlik ücretlerinde daha fazla ödeme yapmanız gerekiyor demektir. 

Amerika Birleşik Devletleri içinden statü değişikliği için başvuruyorsanız, evlilik yeşil kart başvuru paketinin tamamı aynı anda dosyalandığı için, tüm bu devlet ücretlerini aynı anda ödemeniz gerekeceğini lütfen unutmayın. Konsolosluk işlemleri yoluyla başvuruyorsanız, evlilik yeşil kart ücreti evlilik temelli yeşil kart sürecinin farklı aşamalarına dağıtılacaktır. Sürecin kapsamlı bir incelemesi için lütfen yeşil kartla evlenme sürecine ilişkin Tam Kılavuzumuza bakın.

USCIS tarafından sağlanan bu hesap makinesi, eşinizin ABD vizesini almanın ne kadara mal olacağını belirlemede yararlı bir araç olabilir.

Durum değişikliği

Evlilik yoluyla yeşil kart başvurusunda bulunduğunuzda, birkaç form doldurmanız gerekecektir. Tüm formların, neden onlara ihtiyaç duyduğunuzun daha derinlemesine bir açıklaması ve başvurmanız gereken tüm belgelerin ayrıntıları için lütfen makalemize bakın. Bazı formlar için dosyalama ücreti ödemeniz gerekecektir. 

Amerika Birleşik Devletleri içinden başvuruyorsanız, “statü değişikliği” olarak bilinen bir süreçten geçmeniz gerekecektir. Statü ayarlaması yoluyla evlilik yeşil kart maliyeti aşağıdaki gibidir: 

Form I-130, Yabancı Akraba Dilekçesi- 535 $ ‘lık bir başvuru ücreti

  • Form I-485, Daimî İkamet Başvurusu veya Statü Ayarlaması- 1.140 $ tutarında bir başvuru ücreti

Form I-485, Form I-131 Seyahat Belgesi Başvurusu ve Form I-765 İstihdam Başvurusu Belgesi ile ilişkili iki formun maliyeti, sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri dışına seyahat etmenize ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmanıza olanak tanır. Yeşil kart başvurusu beklemededir, başvuru ücretine dahildir. 

  • Form I-693, Tıbbi Muayene ve Aşılama Raporu- ortalama 200 $.

Form I-693 için başvuru ücreti yoktur, ancak USCIS tarafından atanan bir doktor tarafından yapılacak tıbbi muayene için ödeme yapmanız gerekecektir. Bu sınavın maliyeti yaklaşık 100 ABD doları ile 500 ABD doları arasında değişir, ancak başvuru sahiplerinin genellikle ödediği ortalama maliyet 200 ABD dolarıdır.

USCIS’in parmak izinizin yanı sıra birkaç fotoğrafınızı ve sizinle ilgili bazı biyografik bilgileri alması gerekecektir. Bu, biyometrik randevu olarak bilinir ve USCIS’in kimliğinizi onaylayabilmesi ve gerekli arka plan ve güvenlik kontrollerini gerçekleştirebilmesi için yapılır. Bunun için sizden 85 $ ücret alınacaktır.

Konsolosluk işlemleri

Amerika Birleşik Devletleri dışında bulunuyorsanız, evlilik temelli yeşil kart için bir ABD konsolosluğuna veya yurtdışındaki bir elçiliğe başvurmanız gerekmektedir. Yine de I-130 dilekçesini sunmanız gerekecektir, ancak daha maliyetli I-485 Formunu doldurmanız zorunlu değildir. Bunun yerine, Göçmen Vizesi Elektronik Başvurusu DS-260 Formu doldurmanız gerekmektedir.

  • Form I-130, Yabancı Akraba Dilekçesi- 535 $ tutarında bir dosyalama ücreti
  • Form DS-260, Göçmen Vizesi Elektronik Başvurusu- 325 $ ‘lık bir başvuru ücreti
  • Form I-864, Destek Beyanı- 120 $ ‘lık bir dosyalama ücreti

Durum ayarlaması yoluyla başvuruyorsanız, Form I-864 için herhangi bir başvuru ücreti alınmaz. Ancak, konsolosluk işlemleri yoluyla başvuruda bulunduğunuzda, Dışişleri Bakanlığı sizden mali destek formu için bir başvuru ücreti talep eder. 

  • USCIS göçmenlik ücreti- 220 dolar

USCIS, göçmenlik paketinizi işlemek ve Kalıcı Yerleşik Kartınızı (yeşil kartınız) üretmek için bu ücreti almaktadır. 

  • Form I-693, Tıbbi Muayene ve Aşılama Raporu- ortalama 200 $

Form I-693 için başvuru ücreti yoktur, ancak USCIS tarafından atanan bir doktor tarafından yapılacak tıbbi muayene için ödeme yapmanız gerekecektir. Bu sınavın maliyeti yaklaşık 100 ABD doları ile 500 ABD doları arasında değişir, ancak başvuru sahiplerinin genellikle ödediği ortalama maliyet 200 ABD dolarıdır.

Konsolosluk işlem ücretleri kabaca yaklaşık 1.400 ABD doları olsa da buna ABD’ye seyahat eden yabancı uyruklu eşin maliyetinin dahil olmadığını unutmamalısınız. 

Diğer giderler

  • Aşı ücretleri

Tıbbi muayeneniz gerekli aşılardan bazılarının eksik olduğunu tespit ederse, aşı olmak için cepten ödeme yapmanız gerekecektir. Bu masraf, kaç aşıya ve hangilerine ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak değişir.

  • Belge çeviri ücretleri

Gönderdiğiniz belgelerden herhangi biri İngilizce dışında bir dildeyse, onaylı bir çeviri sunmanız gerekecektir. Çeviri ücretleri, çevrilmesi gereken dile ve belgenin uzunluğuna bağlı olarak değişir, ancak genellikle doğum belgesi veya evlilik cüzdanı gibi tek sayfalık bir belge için 20-40 ABD doları ücretindedir. 

  • Fotoğraf ücretleri 

ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden eşin 2 fotoğrafını ve yabancı uyruklu eşin 8 fotoğrafını göndermeniz gerekecektir. Fotoğrafların maliyeti servis sağlayıcısına göre değişecektir. Genellikle çok pahalı değildir, ancak bu yine de hesaba katmanız gereken bir masraftır.

  • Kargo ücretleri 

Evlilik yeşil kart başvuru sürecinin çeşitli aşamalarında, başvuru paketinizin posta ücretini ödemeniz gerekecektir. Seçtiğiniz hizmet türüne bağlı olarak bu ücretler çok düşük olabilir. Yurtdışındaki bir ABD konsolosluğunda evlilik yeşil kartı için başvuruyorsanız, gönderi masraflarının Amerika Birleşik Devletleri içinden başvurduğunuza göre daha yüksek olacağını unutmayın.

  • Seyahat masrafları

Evlilik yeşil kart görüşmesi için herhangi bir ücret alınmazken, katılmak için büyük olasılıkla yakınınızdaki bir USCIS Saha Ofisine gitmeniz gerekecektir. Seyahat masraflarını hesaba katmalısınız ve USCIS ofisinin evinizden ne kadar uzakta olduğuna bağlı olarak, bir gecelik konaklama için bütçe ayarlamanızı yapmanız gerekecektir. 

Aynı durum bir ABD Konsolosluğu veya büyükelçiliğinde yapılan mülakat için de geçerlidir. Görüşmeniz en yakın ABD Konsolosluğu veya büyükelçiliğinde planlanacaktır, ancak bu yine de bütçeniz gereken bir gecelik konaklama ve seyahat masraflarını gerektirebilir. 

Biyometri randevunuz için yerel bir uygulama destek merkezinde (ASC) 85 dolar bedelinde bir görüşme gerçekleştireceksiniz, bu nedenle benzer seyahat masraflarının ek maliyetini planlayın. 

  • Eşdeğerlik değerlendirmesi 

Yurtdışında eğitim gördüyseniz, transkriptleriniz, diplomalarınız ve sertifikalarınızla birlikte bir denklik değerlendirmesi sunmanız gerekecektir. Bir denklik değerlendirmesinin maliyeti, hizmet sağlayıcıya bağlı olarak değişecektir, ancak maliyetler genellikle 80 $ ‘dan başlar. 

Yeşil kartınızı aldıktan sonra ek evlilik yeşil kart maliyeti nedir?

Yukarıda belirtilen tahmini evlilik yeşil kart maliyeti, posta yoluyla yeşil kartınızın fiziksel bir kopyasını alana kadar evlilik temelli bir yeşil kart edinme sürecini kapsar. Bununla birlikte, bu ABD vatandaşı olmanın son adımı değildir ve süreçteki sonraki adımlarla ilgili daha fazla maliyet ortaya çıkacaktır.

Koşulların Kaldırılması

Yeşil kartı, ilk 2 yıllık bir süre için evlilik yoluyla veya şartlı daimî ikamet olarak bilinen bir şekilde alırsınız. Evlilik yoluyla şartlı yeşil kartınızın sona erme tarihinden itibaren 90 gün içinde şartların kaldırılması için başvurmanız gerekmektedir. Bu evlilik temelli yeşil kart sürecinin bir parçası olduğu için, bunu ek bir evlilik yeşil kart maliyeti olarak düşünebilirsiniz. 

Form I-751, İkamet Koşullarını Kaldırma Dilekçesi ve 595 dolarlık bir başvuru ücreti göndermeniz gerekecektir.

Ayrıca başka bir 85 dolara mal olacak başka bir biyometri randevusuna ve yerel bir uygulama destek merkezinde (ASC) biyometrik randevunuza katılmakla ilgili ek seyahat masraflarına katlanmanız gerekecektir. 

Vatandaşlık almak

Bir ABD vatandaşı ile evli iseniz, yasal daimî ikametgahınızı aldıktan üç yıl sonra vatandaşlığa kabul için başvurabilirsiniz. Bu gerekliliğe uymak için, bu üç yılın tamamı boyunca ABD vatandaşı eşinizle birlikte yaşamış olmanız gerekir. 

Form N-400, Vatandaşlığa Geçiş Başvurusunu dosyalamanız gerekecektir. Form N-400 için ilişkili başvuru ücreti 640 dolardır. Başvuru ücretine ek olarak, daha önce planlanan seyahat masraflarının yanı sıra başka bir biyometri randevusu için 85 $ ödemeniz gerekecektir. Ayrıca bir mülakata ve törene katılmanız gerekecek. Bu randevular için herhangi bir ödeme yapmanız gerekmeyecek, ancak buna göre seyahat masraflarını planlayıp organize etmeniz gerekecektir. 

Evlilik yoluyla yeşil kart için avukatlık ücreti ne kadardır?

Evlilik yoluyla yeşil kart için avukatlık ücretleri duruma göre büyük ölçüde değişir. Yeşil kart için avukatlık ücretlerinizi evlilik yoluyla etkileyebilecek faktörlerden bazıları şunlardır: 

  • Kaç kişi birlikte başvuruyor: Yabancı uyruklu eşinizin eşzamanlı olarak yeşil kart başvurusunda bulunan çocukları varsa, bu, maliyeti önemli ölçüde etkileyecektir; 
  • Davanız, geçmişteki cezai suçlamalar veya bekleyen boşanma gibi herhangi bir komplikasyon içeriyorsa, bu aynı zamanda evlilik yeşil kart maliyetinizi de etkileyecektir; 
  • Size bir Kanıt Talebi (RFE) verilirse, bu aynı zamanda evlilik yoluyla yeşil kart için avukatlık ücretlerinde de bir artışa neden olacaktır;
  • USCIS tarafından yeşil kart başvurunuzun reddedileceğine dair bir ilk karara itiraz etmeniz gerekiyorsa, bu muhtemelen evlilik yeşil kart maliyetinizde daha fazla artışa neden olacaktır.

Davanızın belirli ayrıntılarını ve koşullarınızı dinledikten ve değerlendirdikten sonra bir tahminde bulunacak olan evlilik temelli göçmenlik avukatımızla bir görüşme ayarlayın. 

Evlilik Yeşil Kart Hizmetlerimiz

Yabancı uyruklu eşinize yeşil kart için sponsor olmak isteyen bir ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden bir kişi misiniz? Bir ABD vatandaşı ile evli yabancı bir vatandaş mısınız veya daimî ikamet için başvuruda bulunma konusunda yardıma ihtiyacı olan yasal bir daimî ikamet eden misiniz? Siz ve eşiniz için özel olarak hazırlanmış bir göçmenlik stratejisi ister misiniz? 

O halde Pandev Hukuk olarak sizin için buradayız.

Göçmenlik avukatımız, davanızın belirli ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak hazırlanmış evlilik temelli bir yeşil kart stratejisi tasarlayabilir ve tüm ilgili göçmenlik kurallarına uygun olarak evlilik temelli dilekçenizi oluşturabilir. 

Göçmenlik avukatımızla bir danışma randevusu ayarlamak isterseniz, bağlantıyı takip edin ve “Bir Danışma Planlayın” ı tıklayın. Bize [email protected] adresinden e-posta yoluyla ulaşabilir veya bizi (212) 220-6652 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Görüşmeniz sırasında, göçmenlik avukatımız davanız hakkında dürüst bir değerlendirme ve sonraki adımlarınızla ilgili bir tavsiye sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation