Yatırımcı Göçmenliği: Yatırımcılar için E-2 Vizesi Gereklilikleri

Yatırımcı Göçmenliği: Yatırımcılar için E-2 Vizesi Gereklilikleri

Yatırımcılar için E-2 vizesi gereksinimleri nelerdir?

Yatırımcı göçmenlik avukatının cevabı:

E-2 Anlaşması Yatırımcı ABD Vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde iş kurmak isteyen yabancı girişimciler ve yatırımcılar için geçerli göçmen olmayan bir vize türüdür. E-2 vizesi, yabancı bir yatırımcının ABD’de yaşamasına ve bir işletmeyi yönetmesine, geliştirmesine izin verir. Bu makale, E-2 yatırımcı vizesine hak kazanmak için önemli olan gereklilikleri detaylıca açıklamaktadır. Ancak, lütfen her ABD büyükelçiliğinin ve konsolosluğunun kendi prosedürleri olduğunu ve belirli özel başvuru şartları olabileceğini unutmayın.  

E-2 Yatırımcı Vizesi ABD Gereksinimleri Listesi:

Antlaşmalı Ülke Uyruğu:
Yatırımcı, Amerika Birleşik Devletleri ile E-2 antlaşmasına sahip bir ülkenin vatandaşı olmalıdır. E-2 anlaşması ülkelerinin listesi için lütfen bu konudaki makalemize bakın: Yatırımcı Göçü: E-2 Yatırımcı Vizesi Hangi Ülkeler için geçerli?

Önemli Yatırım Tutarı:
ABD girişimine yapılan yatırım önemli miktarda olmalıdır. Önemli yatırım tutarı E-2 vizesi gerekliliğinin daha ayrıntılı bir analizi için, lütfen bu konudaki makalemize bakın. Yatırılması gereken belirli bir tutar yoktur. Yatırım, ABD girişiminin başarılı bir şekilde devam etmesini sağlamak için yeterli olmalıdır. Bir yatırımın büyüklüğünü belirlemek için, benzer bir işi geliştirmek veya satın almak için normalde gereken miktar incelenmelidir. Gerekli yatırım tutarı, başlattığınız iş türü için düzenli başlangıç ​​giderleriyle orantılı olmalıdır. Genel olarak, önerilen minimum yatırım tutarı 100.000 ile 150.000 ABD doları arasındadır. Ancak, miktar belirli ölçüde daha az olabilir. Çevrimiçi ve danışmanlık işletmeleri gibi daha düşük başlangıç ​​maliyetli yatırımlar, diğer yüksek yatırımlı endüstrilerin başlangıç maliyetlerine kıyasla yatırımın miktarı düşük olsa bile önemli kabul edilmesini gerektirir. E-2 yatırımcı vizesi amaçları için önemli görülen en düşük yatırım tutarı 15.000 $ idi. Kişisel olarak garantili bir kredi yoluyla elde edilen hediyeler ve fonların E-2 vizesine hak kazanabileceğini lütfen unutmayın.

Önerilen sermaye yatırımınızın bir E-2 yatırımcı ABD vizesi için yeterli miktarda önemli olup olmadığını merak ediyorsanız, yatırımcılar için E-2 vizesi gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız veya kişiselleştirilmiş yatırımcı vizesi ABD stratejinizi geliştirmek istiyorsanız lütfen bizimle iletişime geçin. 

Marjinal Olmayan Yatırım:
ABD girişimi marjinal olamaz. ABD girişimi, yalnızca E-2 yatırımcısı ve ailesi için geçim sağlayamaz. E-2 işletmesi büyümeli ve yakın gelecekte ABD’li işçilerin işe alınmasını gerektirecek kadar yeterli gelir elde etmelidir.

Aktif Yatırım:
Hak kazanmak için, E-2 yatırımcısının aktif olarak yatırım sürecinde olması veya fonları E-2 girişimine zaten yatırmış olması gerekir. Yatırılan tüm fonlar kayıp riski altında olmalı ve geri alınamaz şekilde taahhüt edilmelidir. Yatırım, somut mal veya hizmetler sunan, geliştiren veya üreten gerçek bir işletme girişimi olmalıdır. Bir restorandan, bir e-ticaret işletmesine veya bir danışmanlığa kadar herhangi bir şey olabilecek E-2 girişiminin niteliği üzerinde herhangi bir kısıtlama yoktur. Ancak, gayrimenkul, gelişmemiş arazi veya hisse senetlerine yapılan yatırımlar gibi spekülatif veya atıl yatırımlar uygun değildir. E-2 yatırımcısı da başvuru sırasında ticari faaliyetlerle ilgilenmeye istekli olmalıdır. E-2 işletmesinin vize başvurusu sırasında faaliyet göstermesine gerek yoktur.

Önerilen E-2 yatırımcı vizesi girişiminizin yatırımcı göçmenlik amaçları için aktif bir yatırım olarak kabul edilip edilmeyeceğini merak ediyorsanız, yatırımcılar için E-2 vizesi gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız veya kişiselleştirilmiş yatırımcı ABD vizenizi geliştirmek istiyorsanız, yatırımcı göçmenlik konusunda tecrübeli avukatımızla iletişime geçebilirsiniz.

Fonların Kontrolü ve Kaynağı:
E-2 yatırımcı vizesine hak kazanmak için yatırılan fonların yatırımcıya ait olması gerekir. Akraba, arkadaş veya üçüncü şahıslardan gelen hediyeler yatırımın bir parçası olarak sayılabilir. Teminatlı kişisel krediler, kredi şahsen teminat altına alındığı ve işletme kredi için teminat olarak kullanılmadığı sürece yatırımın bir parçası olarak kabul edilebilir. Yatırım yapılan fonların, işletme veya girişim başarısız olması nedeniyle kaybedilme riski altında olması gerektiğini lütfen unutmayın. E-2 yatırımcısı, yatırım fonlarının yasal kaynağını göstermek zorundadır.

E-2 yatırım fonlarınızın kontrolünü ve kaynağını belgelemek için nasıl açıklama yapacağınız, yardıma ihtiyaç duyacağınız sorularınız varsa veya yatırımcılar için E-2 vizesi gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz yatırımcı göçmenlik avukatımızla iletişime geçin.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

E-2 yatırımcılarının eşleri ve çocukları da vize alabilir mi?

Evet, E-2 yatırımcısının yatırımcı göçmenlik başvurusu onaylanırsa, eşleri ve 21 yaşın altındaki çocukları E-2 bağımlı vize alabilirler.

E-2 yatırımcılarının eşleri ve çocukları için E-2 vizesi şartlarına ilişkin yatırımcı göçmenlik avukatından detaylı cevap:

Yatırımcıya E-2 vizesi verilirse, E-2 yatırımcısının eşi ve 21 yaşın altındaki çocukları E-2 bağımlı vizesi almaya hak kazanabilir. E-2’ye bağımlı kişiler normalde E-2 yatırımcısı ile aynı E-2 geçerlilik tarihini alırlar, ancak vize süresi 21 yaşını dolduracakları tarihle sınırlıdır. E-2 yatırımcılarının eşleri Amerika Birleşik Devletleri’nde istihdam izni için uygundur. E-2 yatırımcılarının bağımlı çocukları çalışma izni alamaz, ancak okula veya üniversiteye gitmelerine ve ebeveynlerine ABD’ye eşlik etmelerine izin verilir. 21 yaşını doldurduktan sonra, E-2’ye bağımlı çocukların ABD’de ikamet edebilmek için farklı bir ABD vizesi almaları veya kendi başlarına bir E-2 vizesi almaları gereklidir.

Eşiniz veya çocuğunuz için E-2’ye bağımlı vize almak istiyorsanız, yatırımcılar için E-2 vizesi gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız veya tüm aileniz için bir yatırımcı göçmenliği ABD stratejisi hazırlamak istiyorsanız, yatırımcı göçmenlik avukatımızla iletişime geçin.

Bir E-2 şirketinin çalışanları E-2 vizesine hak kazanabilir mi?

Özet: Evet, E-2 işletmesi ile aynı uyruğa sahip olan yöneticiler, amirler veya uzmanlaşmış veya temel becerilere sahip çalışanlar, E-2 çalışan vizesi alabilir.

Yatırımcı göçmenlik avukatından E-2 çalışanları için E-2 vizesi şartlarına ilişkin ayrıntılı cevap:

ABD teşebbüsü bir E-2 Anlaşması Yatırımcı teşebbüsü olarak onaylandıktan sonra, işletme ile aynı milliyetten çalışanlar E-2 çalışan vizesi almaya hak kazanabilir. Uzmanlaşmış gerekli bir beceriye sahip yöneticiler, üst yöneticiler, amirler veya çalışanlar E-2 çalışan vizesi almaya hak kazanabilir. E-2 çalışanının eşi ve 21 yaşın altındaki çocukları E-2 bağımlı vizesine hak kazanabilir. E-2 çalışanlarının eşleri, ABD’nin herhangi bir yerinde çalışmak için istihdam iznine sahipken, E-2 çalışanlarının çocukları ABD’de okul veya üniversiteye gidebilir.

Bir E-2 çalışan vizesi almak istiyorsanız, yatırımcılar için E-2 vizesi gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız veya tüm şirketiniz için bir yatırımcı göçmenliği ABD stratejisi hazırlamak istiyorsanız, yatırımcı göçmenlik avukatımızla iletişime geçin.

Yatırımcı Göçmenlik Avukatımız Size Yardımcı Olmak İçin Burada

Kendi özelleştirilmiş yatırımcı göçmenlik ABD stratejinizi ister misiniz? En uygun girişimci ABD vize seçeneğini arayan bir girişimci misiniz? E-2 yatırımcı vizesi başvurunuzu hazırlama ve dosyalama konusunda yardıma mı ihtiyacınız var? Yatırımcı göçmenlik avukatımız, özel bir E-2 yatırımcı vizesi ABD stratejisi geliştirebilir ve ilgili tüm yatırımcı göçmenlik kurallarına uygun olarak E-2 yatırımcı vizesi başvurunuzu hazırlayabilir. Deneyimli bir yatırımcı göçmenlik hukuk bürosu olarak Pandev Hukuk, ABD yatırımcı göçmenliği yolculuğunda size rehberlik edecek olan bilgi ve deneyimini paylaşmaktan mutluluk duyar.

Yatırımcı göçmenlik avukatımızla bir görüşme ayarlamak için lütfen iletişim formumuzu doldurun , [email protected] adresine e-posta gönderin veya 212-220-6652 numaralı telefondan bize ulaşın.

Görüşmeniz sırasında, yatırımcı göçmenlik avukatımız, davanız hakkında dürüst bir değerlendirme yapacak ve sonraki adımlarınız hakkında bir öneri sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation