“İyi niyetli” bir Evliliği Kanıtlamak

“İyi niyetli” bir Evliliği Kanıtlamak

Bazı kişiler, yeşil kart almak için ABD vatandaşı veya yasal daimî ikametgahı olan biri ile ilişki içindeymiş gibi davranarak dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları için ilişkinin gerçek olduğunu kanıtlamak evlilik temelli yeşil kart sürecinde temel gerekliliklerden biridir. Çoğu çift, ilişkilerinin geçerliliğinin destekleyici bir kanıtı olarak evlilik cüzdanından fazlasını sunmalıdır. Başvuruya dahil edilebilecek çeşitli kanıt türleri vardır ve bu makale bunların çoğunu ve USCIS görevlilerinin yeşil kart dilekçelerinin işlenmesi sırasında oluşabilecek kritik durumlardan bahsedecektir. Bununla birlikte, evlilik temelli yeşil kart sürecinin tamamı oldukça zor ve karmaşık olabilir ve deneyimli bir göçmenlik avukatı tutmak çoğu başvuru sahibi için en iyi seçenektir. Pandev Hukuk, göç yolculuğunuz sırasında size ve diğer önemli kişilere yardımcı olabilecek aile temelli göçmenlik ve evlilik temelli göçmenlik konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

“İyi niyetli” Evlilik nedir?

Eşler arasındaki ilişki gerçek olduğunda, evlilik iyi niyetli kabul edilir. Yeşil kart almanın bir yolu olarak kullanılan sahte bir evliliğin aksine, gerçek bir evlilik, birlikte bir hayat kurmak isteyen iki kişi arasındaki sevginin bir ifadesidir.

Bir Evliliğin “Gerçek” Olduğu Nasıl İspatlanır?

Bir evliliğin gerçek olduğunu kanıtlamak, belge sağlamak, görüşme sırasında soruları doğru cevaplamak vb. dahil olmak üzere çeşitli şekillerde olabilir. 

Belgeleri kullanarak ilişkiyi kanıtlamak 

Çoğu durumda, evli çift birlikte yaşar ve birkaç istisna olmasına rağmen yeterli birlikte yaşama kanıtı sağlayabilir. Birlikte yaşamak genellikle iyi niyetli bir evliliğin güçlü kanıtı olarak kabul edilir. Çiftin birlikte yaşadıklarını kanıtlamak için sunması gerekebilecek belgelerin çoğunda her iki eşin de ismini göstermesi gerekecektir. Bu belgelerden bazıları şunlardır:

  • Kira sözleşmeleri;
  • Kredi belgeleri;
  • Mülkiyeti kanıtlayan mülk tapusu;
  • Her iki eş için aynı adrese sahip banka ekstreleri;
  • Elektrik, kablo, internet vb. gibi kamu hizmetleri faturaları;
  • Her iki eş için aynı adrese sahip sigorta belgeleri.

Gerçek bir evliliğin bir başka kanıtı da maddiyatın “karıştığının” kanıtıdır. Çoğu durumda evli çiftler mali durumlarını birleştirir. Mali kaynaklarını paylaşanlar için, mali durumlarının karıştığını kanıtlamak, başvuruları için oldukça değerli olabilir. Kanıt olarak kullanılabilecek bazı belgeler aşağıdakilerin kopyalarını içerir:

  • Müşterek çek, tasarruf ve kredi hesaplarını gösteren banka ekstreleri;
  • Ortak sağlık, can, mal ve otomobil sigortası anlaşmaları, beyanları ve kartları;
  • Hizmet faturaları;
  • Evli şahıslar olarak dosyalanan vergi beyannameleri;
  • Taşınmazın, arabaların vb. Ortak mülkiyetini kanıtlayan ifadeler ve diğer belgeler;
  • Eşlerden birini lehtar olarak listeleyen diğer belgeler.

Evlilik yoluyla yeşil kart başvurusunda bulunan çiftlerin çoğu, evli yaşam için nispeten yenidir ve büyük olasılıkla zamanlarının çoğunu birlikte geçiriyorlardır. Yaşam deneyimlerini paylaştıklarını kanıtlamanın birçok yolu vardır. Bu tür bir yakınlığın kanıtı şunları içerebilir:

  • Çiftin düğünlerinden, tatillerinden, aile toplantılarından vb. fotoğrafları;
  • Çiftin ortak seyahatlerini kanıtlayan otel rezervasyonları, uçak biletleri vb.
  • Çiftin katıldığı etkinlik biletleri;
  • Çiftin hayatlarını bir aile olarak birlikte yaşadığını kanıtlayan Facebook ve Instagram paylaşımları da dahil olmak üzere sosyal medya kayıtları.

Bazı durumlarda, çiftin zaten birlikte bir çocuğu olabilir ve bu doğal olarak iyi niyetli ilişkilerinin güçlü kanıtı olarak kabul edilir. Evlat edinilen ve ortaklaşa yetiştirilen üvey çocuklar da davaya yardımcı olabilir. Kanıt olarak kullanılan bazı belgeler aşağıdakilerin kopyalarını içerir:

  • Eşleri ebeveyn olarak belirten doğum belgeleri;
  • Evlat edinen ebeveyn olarak çifti listeleyen evlat edinme belgeleri;
  • Devam eden gebeliğin kanıtlarını gösteren tıbbi kayıtlar (ultrasonlar, rutin doğum öncesi testler, muayene kayıtları vb.).

Tüm bu belgeler, çiftin iyi niyetli evliliklerinin kanıtı olarak kullanabileceği olası belgelerin sadece küçük bir kısmıdır. Her durum benzersizdir ve farklı şekillerde kanıtlanabilir.

Görüşme sırasında ilişkinin doğasını kanıtlamak

Çiftin ilişkisinin hileli olmadığını kanıtlamanın bir başka yolu da göçmenlik görüşmesi sırasında soruları doğru cevaplamaktır. Başvuru sürecinde göçmen eşin konumuna bağlı olarak, görüşme ya her iki eşi ya da sadece göçmen eşi içerebilir. Göçmen eş yurtdışında yaşıyorsa, mülakat, ikamet ettikleri ülkedeki bir ABD büyükelçiliği veya konsolosluğundaki bir konsolosluk görevlisi tarafından yürütülecektir ve görüşmeye yalnız katılmaları gerekir. Göçmen eş Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyorsa, görüşme yerel bir USCIS saha ofisinde bir USCIS görevlisi tarafından yürütülecektir ve her iki eşin de katılması gerekir. Görüşme sırasında sorulabilecek sorulardan bazıları şunlardır:

  • İlk nasıl tanıştınız
  • Ne zaman ve nerede tanıştınız?
  • Sizi kim tanıştırdı?
  • Ortak neyiniz var?
  • Tanıştığınızda eşiniz kiminle yaşıyordu?

Yeşil kart röportajı ile ilgili yazımız, sık sorulan soruların çoğunu ve diğer talimatları içermektedir.

Özel durumlar

Yukarıda bahsedilen belgelerden bazıları, bir ABD Sosyal Güvenlik Numarası (SSN) gerektirir, ancak göçmen eşlerin pek çoğunun yoktur. Bu, örneğin Amerika Birleşik Devletleri’ne geçici, istihdam temelli olmayan bir vize ile giriş yaptıktan sonra bir ABD vatandaşı veya yeşil kart sahibi ile evlendiklerinde söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda çift, ortak faaliyetlerinin fotoğraflarının yanı sıra aile üyeleri ve arkadaşlarından çiftin ilişkisinin ve evliliğinin geçerliliğini kanıtlayan kişisel ifadelerini sunmaya devam edebilir.

Tehlike işaretleri

Göçmen başvurusunun işlenmesi sırasında USCIS görevlilerinin kullandığı resmi el kitaplarına göre, sahte bir evliliği ima edebilecek uyarı işaretleri var. Bazı işaretler:

  • Büyük yaş dengesizliği (“yaş farkı”);
  • İki eş arasındaki dil engeli;
  • Üçüncü bir kişi tarafından düzenlenen evlilik;
  • Birlikte yaşamamak (bunun arkasında geçerli nedenlerin olduğu durumlar hariç), vb.

Bu işaretler tipik olarak belirleyici bir faktör olmasa da yine de USCIS tarafından yapılan incelemenin artmasına neden olabilir.

Evlilik Temelli Yeşil Kart Hizmetimiz

Göçmenlik davanız için özelleştirilmiş bir strateji ile ilgilenir misiniz? Eşinize sponsor olmanın bir yolunu arayan bir ABD vatandaşı veya yasal olarak daimî ikamet eden bir kişi misiniz? Evlilik yeşil kart hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Size bunların hepsini ve daha fazlasını sunabiliriz. Pandev Hukuk, göçmenlik yasasında yılların deneyimine ve evlilik temelli göçmenlik davanızda size rehberlik edecek ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir aile olarak yeni yaşamınıza başlamanıza yardımcı olacak bilgi ve uzmanlığa sahiptir.

Göçmenlik avukatımızla bir danışma randevusu ayarlamak isterseniz, bağlantıyı takip edin ve “Bir Danışma Planlayın” ı tıklayın. Bize [email protected] adresinden e-posta yoluyla ulaşabilir veya bizi (212) 220-6652 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Görüşmeniz sırasında, göçmenlik avukatımız davanız hakkında dürüst bir değerlendirme ve sonraki adımlarınızla ilgili bir tavsiye sağlayacaktır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Stars list 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation