E-2 Vize Yatırım Tutarı

E-2 Vize Yatırım Tutarı

Amerika Birleşik Devletleri’nde kendi işini kurmak isteyen girişimci ruha sahip bir yabancı yatırımcı mısınız? E-2 vizesi gibi bir yatırımcı vizesi, sizin ve işletmenizin ihtiyaçları için en uygun seçenek olabilir. E-2 Visa USA programı, yabancı uyrukluların ABD merkezli bir işletmeye yatırım yapmalarına, geliştirmelerine ve yönetmelerine olanak tanıyan, göçmen olmayan bir yatırımcı vizesidir.  

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

E-2 Vize ABD programı neler sunuyor?

E-2 yatırımcı vizesi çeşitli nedenlerden dolayı son derece esnektir. Birincisi, E-2 Visa USA programından yararlanan kişi şartlara uymaya devam ederse, vizesini süresiz olarak uzatabilir. Vizenin verildiği ilk süre 5 yıla kadardır, ancak bu vize programının sunduğu uzatmalarla yatırımcı Amerika Birleşik Devletleri’nde bundan daha uzun süre kalabilir. Bir yatırımcı olarak, kendi işinizi kurabilir veya halihazırda mevcut bir işletmeyi satın alabilirsiniz.

E-2 vizesi, yatırımcının ailesini ve çalışanlarını da ABD’ye getirmesine olanak tanır . Eşiniz ve 21 yaşın altındaki evlenmemiş çocuklarınız, E-2 yatırımcı bağımlı vizesine başvurarak ABD’ye yolculuğunuzda size eşlik edebilir. İşletmenizin işletilmesi ve gelişimi için vazgeçilmez olan çalışanlarınız varsa, E-2 Vize ABD programı çalışanlarınızın Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmesine yardımcı olmak için mükemmel bir seçenektir.

Son olarak, E-2 yatırımcı vizesinin gerekli bir minimum yatırım tutarı yoktur. Bir E-2 vizesi yararlanıcısının ABD’deki girişimine yatırması gereken miktar için minimum bir gereklilik olmasa da, bu önemli ve marjinal olmayan bir yatırım olmalıdır. Yapmanız gereken en iyi şey, bireysel durumunuzun özelliklerini gözden geçirebilecek, size ve işinize özel olarak hazırlanmış bir strateji geliştirebilecek, nitelikli ve deneyimli bir göçmenlik avukatına doğrudan danışmak olacaktır. Bu makale aynı zamanda size E-2 vize yatırım tutarı hakkında aradığınız cevapları verebilecek değerli bilgiler sağlar

E-2 yatırımcı vizesine hak kazanıp kazanmadığımı nasıl anlarım?

Öncelikli ve en önemlisi, yabancı bir yatırımcı olarak E-2 vize ABD programına hak kazanabilmeniz için, Amerika Birleşik Devletleri ile dostluk ticaret ve denizcilik anlaşması imzalamış bir ülkenin vatandaşı olmanız gerekir. Tüm uygun E-2 ülkelerinin bir listesini web sitemizde bulabilirsiniz .

ABD merkezli bir işletmeye zaten yatırım yapmış veya aktif olarak yatırım yapma sürecinde olmanız gerekir. Fonlar kayıp riski altında olmalı veya başka bir şekilde geri alınamaz şekilde taahhüt edilmelidir. Yasal olarak elde edinilmiş olmalı ve tartışmasız bir şekilde size ait olmalıdır. 

Yabancı uyruklu kişi, işletmenin en az %50’sine sahip olmalıdır. E-2 yatırım işini geliştirme, yönetme becerisini ve ilgisini göstermelidir. E-2 vize gereksinimleri hakkında sorularınız varsa, E-2 yatırımcı vizesi süreciyle ilgili yardım için E-2 vize avukatımızla iletişime geçin.

E-2 yatırımcı vizesi göçmen olmayan bir vize türü olduğu için, yatırımcı olarak eninde sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılma niyetinizi göstermeniz çok önemlidir. Ancak, konaklamanızın sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılma niyetinizi gösterdiğiniz sürece E-2 yatırımcı vizenizi süresiz olarak yenileyebilirsiniz. Yatırıma dayalı yeşil kart sahibi olmakla ilgileniyorsanız, E-2 yatırımcı vizenizi kalıcı ABD göçmenlik ihtiyaçlarınız için daha uygun olabilecek EB-5 Göçmen Yatırımcı Vizesine dönüştürebilirsiniz. 

E-2 yatırımcı vizesi için ABD Konsolosluğuna veya Büyükelçiliğine başvuruda bulunabilirsiniz.

E-2 yatırımcı vizesi için gerekli yatırım miktarı nedir?

E-2 yatırımcı vizesine hak kazanmak için yatırmanız gereken minimum miktar yoktur. Bu durum 900.000 $ ‘dan fazla yatırım gerektiren EB-5 Göçmen Yatırımcı Vizesi ile aralarında büyük bir farklılık oluşturuyor. İnternette bulunan birçok kaynak size, resmi bir asgari miktar olmamasına rağmen, 100.000 $ ‘dan daha az yatırım yapmanızın tavsiye edilmeyeceğini söyleyecektir. Genel olarak, ABD göçmenlik yetkilileri, 100.000 $ üzerindeki yatırımların önemli olduğunu düşünüyor. Ancak, bu mutlak ve somut bir minimum E-2 yatırım tutarı olarak değil, bir kılavuz olarak düşünülmelidir. Deneyimli E-2 vize avukatımız, başvuruları onaylanan 50.000 $ altındaki yatırımlarla E-2 yatırımcı vizesi başvuru sahiplerini başarıyla temsil etmiştir. İşletmenizin başlangıç ​​maliyetleri düşükse, önerilen asgari kılavuzun sizi caydırmasına izin vermeyin çünkü önemli bir miktarı belirleyen şey değişiklik gösterir ve duruma göre karar verilir.

Bir E-2 vize yatırımı için önemli miktar nedir?

Yatırım yaptığınız iş türü genellikle yatırımınızın önemli olup olmadığını belirler. İşletmeniz bir fabrika veya üretim tesisiyse, bir pazarlama veya danışmanlık ajansına ya da daha düşük başlangıç ​​maliyetleri olan başka bir işletmeye göre yapacağınız yatırım miktarından daha büyük bir yatırım miktarı gerektirecektir.

Mevcut bir işletmeyi satın alıyorsanız, minimum yatırım tutarının işletmeyi satın almanın maliyeti olduğunu unutmayın. Yeni bir E-2 girişimi başlatıyorsanız, minimum E-2 yatırım tutarı genellikle işletmeyi operasyonel olduğu noktaya kadar kurmanın maliyetidir. E-2 yatırım tutarınızın önemli olup olmadığına dair kapsamlı bir değerlendirme almak için, E-2 vize avukatlarımızdan bir randevu ayarlayın.

Göçmenlik görevlisi yeterli bir E-2 vize yatırım tutarının ne olduğunu nasıl belirler? 

Önceden belirlenmiş bir minimum miktar olmadığı için, vakanızda çalışan göçmenlik memuru, ABD girişiminize yatırım yapmanız için yeterli miktarın ne olduğunu belirlemek adına bir orantılılık testi uygulayacaktır. Bu, memurun muhtemelen şu 2 sayıyı karşılaştıracağı anlamına gelir:

İlk olarak, fiilen yatırım yaptığınız veya iş planınıza göre yatırım yapmayı planladığınız para miktarı ve ikinci olarak, işletmenin toplam değeri. Önceden var olan bir işletmeyi satın alıyorsanız, bu sayı satın aldığınız işletmenin adil piyasa değeri olacaktır. Yeni bir iş kuruyorsanız, bu rakam işletmenizi operasyonel bir noktaya getirmenin toplam maliyeti olacaktır. 

Gerçekte ne kadar yatırım yaptığınız ve işinizin toplam değerinin ne olduğu arasındaki oran, yatırımınızın önemli olup olmadığını belirleyecek etkendir. Doğal olarak, işletmenizin değeri düşükse, işletmenizin toplam değerinin çok daha yüksek bir yüzdesine yatırım yapmanız gerekecektir. İşletmenizin değeri yüksekse, yatırımınız, işletmenin toplam değerinden daha düşük bir yüzde ile bile önemli kabul edilecektir. 

Yukarıdakileri açıklamak için, işletmenizin maliyeti 100.000 $ altındaysa, yatırımınız muhtemelen toplam değerin %100’ü olacaktır. Ancak, girişiminizin değeri 500.000 $ üzerindeyse, işletmenin toplam değerinin %75’i kadar bir yatırım yeterli olabilir.

E-2 vizesi için diğer şartlar

Miktardan bağımsız olarak, işletmeye yaptığınız yatırımın aktif olması gerektiğini unutmayın Bir banka hesabına önemli miktarda para yatırmak, meblağ gereksinimleri karşılayacak olsa bile başvurunuzun onaylanması için yeterli görülmeyecektir. Bir E-2 vizesi yatırımcısının yatırım yaptığı işletmenin günlük operasyonlarında aktif olarak yer alması gerektiğinden, üzerine inşa etmek amacıyla arazi satın almak veya kiralama amaçlı mülk satın almak, E-2 vize başvurusunun muhtemelen onaylanmamasıyla sonuçlanacaktır. E-2 ABD vize avukatımız, yatırım planlaması, işlem yapılandırması ve E-2 vize başvurusu dahil olmak üzere, E-2 vizesine başvurma sürecinde size rehberlik edebilir. Şimdi bir danışma randevusu ayarlayın ve göçmenlik avukatımız E-2 vize ABD işinizin aktif bir yatırım olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini size açıklasın.

Önemli olmasının yanı sıra, E-2 yatırımınız marjinal olmamalıdır. Tanım gereği 9 FAM § 402.9-6 (E) ‘ye göre marjinal bir işletme, “anlaşmalı yatırımcı ve ailesi için asgari bir yaşam sağlamak için yeterli gelirden fazlasını üretecek veya gelecek kapasiteye sahip olmayan bir girişimdir. ” Başka bir deyişle, işletmeniz, size ve aile üyelerinize geçim sağlamaktan daha fazla kâr elde edebilmelidir. 

E-2 işletmenizin marjinal olmadığını göstermenin harika bir yolu, iş istihdamı yaratmaktır. Resmi bir gereklilik olmamakla birlikte; genellikle işletmenizin, kuruluşundan sonraki ilk beş yıl içinde ABD’de iş istihdamı yaratması ve bu durumu sürdürmesi önerilir. İş planınızda istihdam yaratma yoluyla, işletmenizin hem sizin hem de ailenizin kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak ve çalışanlarınızın maaşlarını ödeyecek bir gelir elde etmek için yeterince uygun olduğunu veya olacağını gösterebilirsiniz.

E-2 vizesi yenileme gereksinimleri nelerdir?

E-2 yatırımcı vizesi göçmen olmayan bir vize türü olduğu için, E-2 vizenizi süresi dolmadan yenilemeniz gerekecektir. E-2 vizenizi yenilemenin ve yenileme gereksinimlerini karşılamanın en iyi yolu, işletmenizdeki büyümeyi kanıt olarak göstermektir. Şirketinizin İstihdam yaratma ve sektörün standartlarına göre kar elde etme durumunda olması, uzun vadede E-2 vize yenileme durumunu olumlu yönde etkileyecek ve marjinal olmama kuralını yerine getirmenize yardımcı olacaktır.

E-2 vize avukatımız, E-2 yatırımcı vizesi başvurunuza yardımcı olmak için burada.

Yabancı yatırımcılar için E-2 vizesi gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Size ve çalışanlarınıza özel olarak tasarlanmış bir E-2 vize stratejisi ister misiniz? E-2 vizeleri konusunda tecrübeli bir göçmenlik hukuk firması olarak Pandev Law, LLC, E-2 vize yolculuğunuz boyunca size rehberlik etmekten mutluluk duyar. 

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Starslist 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation