E-2 Amerika Vize Hizmetleri

E-2 Amerika Vize Hizmetleri

Çok sayıda yabancı uyruklu kişinin E-2 Amerika Vizesine hak kazanmasına yardımcı olmuş deneyimli bir E-2 vize avukatıyım. E-2 yatırımcı vizesi alma sürecinde size rehberlik etmek, anlaşmalı yatırımcı vizesi gereksinimlerini nasıl karşılayacağınız konusunda tavsiyelerde bulunmak ve vize başvurunuzda size yardımcı olmak için hem iş hem de göçmenlik hukukundaki sahip olduğum bilgi ve deneyimimi birleştiriyorum. Kişiselleştirilmiş ABD göçmenlik stratejinizi tasarlamanıza ve uygulamanıza yardım ediyorum. E-2 ABD vizesi programı, gereksinimleri, işlem süreleri ve E-2 vize avukatlık hizmetleri hakkında daha fazla bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz:

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

E-2 vizesi nedir?

E-2 yatırımcı vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde kendi işini kurmak isteyen yabancı girişimciler ve yatırımcılar için mükemmel bir iş vizesi çözümüdür. E-2 yatırımcı vizesi, yabancı yatırımcıların işlerini yönetirken ve geliştirirken Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamalarına izin veren, göçmen olmayan bir vize türüdür. E-2 Vize ABD programı, EB-5 ABD yatırımcı yeşil kartına harika bir alternatiftir çünkü programda minimum yatırım ve ikamet gereksinimleri yoktur.

E-2 Vize ABD programının esnekliği

E-2 vizesi ABD programı, E-2 yatırımcısı düzenlemelere uymaya devam ettiği sürece yararlanıcının yatırımcı vizesini süresiz olarak uzatmasına izin verir. Bu, yatırımcının E-2 vizesinin ilk (genellikle 5 yıllık) süresinin ötesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde kalmasına izin veren çok fazla esneklik sunar. Ayrıca, E-2 iş vizesi programı, E-2 yatırımcısı ABD işini yönetmeye ve geliştirmeye devam ettiği sürece, yatırımcının ABD’de kalıcı olarak ikamet etmesini zorunlu kılmaz. Yatırımcı herhangi bir resmi terk prosedürü olmaksızın istediği bir zamanda menşe ülkesine dönebilir ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ikametini terk edebilir. Bu esneklik, E-2 Vize ABD programını en iyi yatırımcı vize seçeneklerinden biri yapar.

E-2 yatırımcı vizesi için gerekli minimum yatırım tutarı

EB-5 yatırımcı yeşil kartının aksine, E-2 Visa ABD programının minimum yatırım tutarı yoktur. Bu, ABD’deki işletmenizin yüksek başlangıç ​​harcamaları yoksa veya EB-5 minimum yatırım tutarından daha az yatırım yapmak istiyorsanız, E-2 yatırımcı vizesini harika bir seçenek haline getirir. Minimum yatırım tutarı, diğer E-2 vizesi gereksinimleri veya E-2 vizesi nasıl alınacağı hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki gereksinimler bölümüne bakın.

Aile E-2 vizesi

E-2 vize ABD programı, aile üyelerinizin size Amerika Birleşik Devletlerinde eşlik etmesine izin verir. Eşiniz ve 21 yaşın altındaki çocuklarınız sizinle birlikte E-2 bağımlı vizesine başvurabilir. 21 yaşın altındaki çocuklarınız E-2 vizeleri ile okula gidebilirken, eşiniz bir E-2 EAD (İstihdam Yetki Belgesi) ile ABD işverenleri için çalışma yetkisine sahip olur.

ABD operasyonuna taşınan yabancı çalışanlar için E-2 vizesi

ABD’ye taşınmak istediğiniz temel becerilere sahip veya yönetici pozisyonlarında yabancı çalışanlarınız varsa, E-2 Vize ABD programı sizin için harika bir seçenek olabilir. ABD şirketiniz, menşe ülkenizdeki yerel konsolosluğa E-2 işletmesi olarak kaydolduğunda, yabancı çalışanlarınızı ABD operasyonlarınıza taşımak için E-2 vize ABD programını kullanabilirsiniz.

E-2 vizesi gereksinimleri nelerdir?

E-2 vizesi gereksinimleri nelerdir?

E-2 ABD vizesi programına hak kazanmak için aşağıda özetlenen tüm gereksinimleri karşılamanız gerekir:

E-2 antlaşması ülke uyruğu

E-2 vizesi ABD başvuru sahibi, Amerika Birleşik Devletleri ile dostluk, ticaret ve dolaşım anlaşması olan bir ülkenin vatandaşı olmalıdır. E-2 yatırımcı vizesine ancak böyle bir E-2 anlaşması ülkesinin vatandaşı iseniz başvurabilirsiniz. Tüm E-2 vize ülkelerinin tam listesini görmek için lütfen aşağı kaydırın.

E-2 vizesi için ne kadar yatırım yapmalı?

E-2 Vize ABD programına hak kazanmak için önceden belirlenmiş minimum yatırım tutarı yoktur. Gerekli minimum yatırım tutarı olmamasına rağmen, E-2 vize düzenlemeleri başvuru sahibinin önemli bir yatırım yapmasını gerektirmektedir.

E-2’nin önemli yatırım tutarı gereksinimini karşılamak için ne büyüklükte bir yatırım yeterlidir? Gereksinimleri karşılamak için, yatırılan miktar ABD teşebbüsünün başarılı bir şekilde çalışmasını sağlamalıdır. Genel olarak, ABD göçmenlik yetkilileri, 100.000 $ ‘ın üzerindeki yatırımları önemli olarak görmektedir. Bununla birlikte, bu bir genellemedir ve mutlak bir minimum E-2 yatırım tutarı olarak yorumlanmamalıdır. Ayrıca deneyimli bir E-2 vize avukatı olarak, 50.000 $ ‘ın altındaki yatırımlarla onaylanan E-2 yatırımcı vizesi başvuru sahiplerini başarıyla temsil ettim. Bu gibi durumlarda, profesyonel hizmet sektörlerinde sıklıkla görüldüğü gibi, işletmenin başlangıç ​​maliyetleri düşüktür.

E-2 vizesi gereklilikleri ayrıca, yatırılan miktarın Amerika Birleşik Devletleri’nde başlattığınız iş türü için normal başlangıç ​​giderleriyle orantılı olmasını zorunlu kılar. Bu, yatırım yaptığınız iş türünün, E-2 ABD vizesi programına hak kazanmak için yapmanız gereken minimum yatırımı etkileyeceği anlamına gelir. Örneğin, bir fabrika veya başka bir üretim tesisi, başlangıç ​​masrafları düşük olan bir danışmanlık işinden önemli ölçüde daha yüksek bir minimum yatırım tutarı gerektirecektir.

Mevcut bir işletmeyi satın almak için minimum E-2 vizesi yatırım tutarı nedir?

E-2 vizesi ABD kuralları, çeşitli E-2 yatırım fırsatlarına izin verir. Bir E-2 vize avukatı olarak, yatırımcının mevcut bir ABD işini satın alıp alamayacağı sık sık soruluyor. Cevap Evet. Zaten var olan bir işletmeyi satın alarak E-2 Vize ABD programına hak kazanabilirsiniz. Bu gibi durumlarda, E-2 vizesi minimum yatırımı, işletmeyi satın alma maliyetidir. Teminatlı krediler veya hediyeler yoluyla elde edilen fonlar, yatırımcıya ait kişisel fonlar olarak kabul edildiğinden, genellikle E-2 yatırımcı vizesi amaçları için kabul edilebilir. E-2 vize avukatlık hizmetlerimizin bir parçası olarak, teklif ettiğiniz E-2 göçmenlik vizesi yatırım tutarınızın önemli olup olmadığını size bildireceğiz. Ayrıca siz ve aileniz için özel olarak tasarlanmış bir göçmenlik stratejisi geliştireceğiz.

Yeni bir iş kurmak için minimum E-2 vizesi yatırım tutarı nedir?

Yeni bir iş kurmak, bir yatırımcının E-2 Vize ABD programına hak kazanmasının en yaygın yoludur. Yeni bir E-2 işine başlarken, minimum E-2 yatırım tutarı genellikle işletmeyi operasyonel olduğu noktaya kadar kurmanın maliyetidir. Asgari yatırım maliyetlerinin, çeşitli işletmeler arasındaki farklılıklar nedeniyle önemli ölçüde değişebileceğini unutmayın. Lütfen, E-2 vizesi gerekliliklerine göre, gelecekte yatırım yapma niyetiyle bir ticari banka hesabına para yatırmanın, ABD E-2 vizesi başvuru sahibinin işletmeye olan bağlılığını göstermek için yetersiz olduğunu unutmayın.

E-2 vize avukatlık hizmetlerimiz, iş fikrinizin E-2 yatırımcı vizesine uygun olup olmadığını belirlemeyi ve aşağıdakiler dahil olmak üzere E-2 göçmenlik vizesi sürecinin tüm aşamalarında size rehberlik etmeyi içerir: Yatırım planlama, işlem yapılandırması ve E-2 vizesi uygulama.

E-2 vizesi ABD tuzakları: Pasif E-2 yatırımlarından kaçınma

Pasif yatırım, E-2 vizesi ABD yatırımcısının işe günlük aktif katılımı olmadan finansal kazanç sağlayan herhangi bir yatırımdır. Örneğin, birçok yatırımcı kâr amacıyla kiralanmak üzere gayrimenkul satın almak ister. Maalesef, böyle bir yatırım, mülkleri bir şirket aracılığıyla satın alsanız ve onarım ve bakım yapmak için bir çalışan işe alsanız bile muhtemelen E-2 yatırımcı vizesine hak kazanmayacaktır. E-2 yatırımcı vizesi düzenlemeleri, yatırımcının işi yönetme ve geliştirmeye aktif katılımını gerektirir. Yukarıdaki örneği takip etmek gerekirse, E-2 yatırımcısının gayrimenkul satın aldığı ve kiralama birimlerini aktif olarak kiralayan ve sürdüren bir yönetim ekibine sahip olduğu bir kiralık mülk yönetimi işi, çok daha yüksek bir onay olasılığına sahip olacaktır çünkü böyle bir iş gerektirir. İşletmenin aktif günlük yönetimi. Deneyimli E-2 vize avukatımız, teklif ettiğiniz E-2 vizesi ABD işinizin aktif bir yatırım niteliği taşıyıp taşımadığını değerlendirecek ve önerilen E-2 ticari vize girişiminizin tüm E-2 vize gereksinimlerini ve kurallarını karşıladığından emin olmanıza yardımcı olacaktır.

E-2 işine marjinal olmayan yatırım

E-2 vize işi marjinal olamaz. Bu, E-2 işinin yalnızca başvuru sahibine ve ailesine geçimini sağlayamayacağı anlamına gelir. E-2 vizesi gerekliliklerine göre, işletme büyümeli ve yakın gelecekte ABD’li işçilerin işe alınmasını gerektirecek kadar yeterli gelir elde etmelidir. Bu gereklilik nedeniyle, birçok E-2 vizesi ABD yatırımcısı, yeni girişimler başlatır veya önemli bir kârla elden geçirip geliştirebilecekleri sıkıntılı işletmeleri satın alır ve böylece marjinal olmama şartını da karşılar.

Nitelikli E-2 yatırımınız olarak mevcut bir işletmeyi satın almayı planlıyorsanız, şirketin mevcut finansallarını dikkate almak çok önemlidir. Göçmenlik makamları, mevcut işletme yeterli gelir elde etmiyorsa, E-2 yatırımınızı marjinal olarak değerlendirebilir. Örneğin, üç çalışanı olan ve büyük bir büyüme potansiyeline sahip bir işletme bulmuş olabilirsiniz ancak mali tablolar ve vergi beyannameleri yıllık yalnızca 25.000 Dolarlık bir gelir gösteriyor. E-2 vize başvurunuzu gözden geçiren Konsolosluk Görevlisi, bu işe yaptığınız yatırımın düşük kar nedeniyle marjinal olduğunu düşünecektir.

E-2 vize avukatlık hizmetlerimizin bir parçası olarak, teklif ettiğiniz E-2 vize yatırımınızın marjinal olmama şartını karşılayıp karşılamadığını ve işletmenizin diğer tüm E-2 vize gerekliliklerini ve kurallarını karşılayıp karşılamadığını belirleriz.

E-2 vizesi Aktif yatırım şartı

E-2 Vize ABD programı, yatırımcının aktif olarak yatırım sürecinde olmasını veya işletmeye zaten yatırım yapmış olmasını gerektirir. E-2 vize gerekliliklerini karşılamak için, yatırımcının fonlarının bir kayıp riski altında olması ve geri alınamaz şekilde taahhüt edilmesi gerekir. E-2 yatırımcı vize girişiminin vize başvuru sürecinde faaliyet göstermesi gerekmediğini lütfen unutmayın. Ancak E-2 vize ABD programı için onay almak için işletmenizin E-2 vizesi onaylandıktan sonra faaliyete geçmeye hazır olması gerekir.

E-2 yatırım fonlarının kontrolü ve kaynağı

E-2 Visa ABD programına hak kazanmak için yatırılan fonların tartışmasız olarak vize başvuru sahibine ait olması gerekir. Ancak E-2 vizesi ABD kuralları, yatırımcının E-2 yatırımcı vizesi yatırımının bir parçası olarak arkadaşlarından, akrabalarından veya üçüncü şahıslardan gelen hediyeleri kullanmasına izin verir. Kurallara göre, teminatlı bireysel krediler de yatırımın bir parçası olarak sayılabilir.

E-2 vizesi gereksinimleri, yatırımcının yatırılan fonların yasal kaynağını göstermesini de zorunlu kılar. E-2 vize avukatı hizmetlerimizin bir parçası olarak, kontrolünüzün ve yatırımınızın yasal kaynağının belgelenmesi dahil olmak üzere, ilk yatırım işlemlerinden E-2 ticari vize ABD başvurunuza kadar tüm E-2 vize süreci boyunca sizi temsil edeceğiz. 

E-2 girişimini geliştirme ve yönetme isteği

E-2 Vize ABD programı, yatırımcının E-2 işini geliştirmesini ve yönetmesini gerektirir. Yatırımcı, işletmenin günlük işlevlerini denetlemek için yöneticiler kiralayabilse de E-2 yatırımcısının E-2 girişiminde tamamen pasif bir rolü olamaz. Gereksinim nedeniyle, becerilerinizin ve deneyimlerinizin E-2 işini başarılı bir şekilde geliştirmenize ve yönetmenize nasıl izin vereceğini göstermek faydalıdır. E-2 Vize ABD programının yatırımcının E-2 işinin en az % 50’sine sahip olmasını gerektirdiğini lütfen unutmayın.

Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmak niyetinde olmalı

E-2 yatırımcı vizesine hak kazanmak için başvuru sahibi, yatırımcı vizesinin sona ermesinden sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılma niyetini belirtmelidir. E-2 yatırımcı vizesi başvuru sahibi Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı olarak kalma niyetinde olmasa da E-2 vizesi ABD kuralları, başvuru sahibinin tüm E-2 vizesi gereksinimlerini karşılamaya devam ettiği sürece vizesini süresiz olarak uzatmasına izin verir.

E-2 vize ülkeleri ve E-2 vize geçerlilik süresi

E-2 vize ülkeleri ve E-2 vize geçerlilik süresi

E-2 ABD vizesi programına hak kazanmak için Amerika Birleşik Devletleri ile Ticaret ve Denizler arası bir anlaşmaya sahip olan ülkenin vatandaşı olmalısınız. Ne yazık ki tüm ülkelerin Amerika Birleşik Devletleri ile böyle bir E-2 anlaşması yok. Bazı önemli E-2 ülke istisnaları Çin, Hindistan ve Vietnam’dır. Avrupa’da, Macaristan ve Rusya vatandaşları E-2 yatırımcı vizesi alamazlar. Amerika Birleşik Devletleri ile bir antlaşması olmayan ülkelerin vatandaşları E-2 ABD vizesi programına hak kazanamazlar. Eğer “Hindistan E-2 vizesine uygun mu?” ve “E-2 vizesi ABD için Hindistan’dan başvurabilir miyim?” sorularını merak ediyorsanız, o zaman cevap maalesef “Hayır, Hindistan E-2 vizesine uygun değil.” olacaktır.

E-2 vize geçerlilik süresi

E-2 yatırımcı vizesinin geçerlilik süresi ülkeden ülkeye değişmektedir. Vize geçerlilik süresini etkileyen iki faktör vardır: Karşılıklılık süresi ve konsolosluk görevlisi .

E-2 karşılıklılık süresi nedir?
E-2 karşılıklılık süresi, bir E-2 vizesi ABD’nin verilebileceği maksimum süredir. Bu maksimum E-2 vizesi süresi, Amerika Birleşik Devletleri ile başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülke arasındaki Ticaret Anlaşmasına bağlıdır. Bu süre 3 ay ile 5 yıl arasında değişebilir. Geçerlilik süresi, E-2 göçmenlik vizesi sahibinin Amerika Birleşik Devletleri’ne girmesi gereken süreyi temsil eder. E-2 ticari vizeniz 3 ay geçerliyse, bu 3 aylık E-2 vizesi geçerlilik süresi içinde Amerika Birleşik Devletleri’ne girmelisiniz. Lütfen unutmayın; E-2 vizesinde Amerika Birleşik Devletleri’ne izin verilen giriş miktarı, yatırımcının vatandaşı olduğu ülke ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki E-2 anlaşmasına da bağlıdır. Örneğin, Bolivya vatandaşları, E-2 yatırımcı vizelerini yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ne bir (1) kez girmek için kullanabilirler.

E-2 kabul süresi nedir?
E-2 kabul süresi, bir E-2 yatırımcı vizesi sahibinin giriş yaptıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde kalabileceği süredir. Bu süreyi yukarıda açıklanan E-2 vizesi geçerlilik süresiyle karıştırmamak çok önemlidir. E-2 yatırımcı vizenizle Amerika Birleşik Devletleri’ne girdikten sonra, ABD girişiminizi yönlendirmek ve geliştirmek için 2 yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde kalmanıza izin verilecektir.

Bu 2 yıllık E-2 kabul süresinin sonunda, E-2 vize durumunuzu Amerika Birleşik Devletleri’nde kalırken 2 yıllık ek bir süre için USCIS ile yenileyebilirsiniz. USCIS ile yenilemek yerine, E-2 vizeniz bu 2 yıllık sürenin sonunda hala geçerliyse, Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılabilir ve geçerli E-2 vizenizi kullanarak yeniden girebilirsiniz. Tekrar girdikten sonra 2 yıllık bir dönem daha kabul edilmeniz gerekir. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrıldığınızda E-2 vizenizin süresi dolduysa, E-2 yatırımcı vizenizi yurtdışındaki bir ABD konsolosluğunda veya büyükelçiliğinde yenilemeniz ve yeni alınan E-2 vizesini Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek için kullanmanız gerekecektir.

Konsolosluk görevlisi E-2 vizenizin geçerlilik süresini nasıl etkileyebilir?
E-2 vizenizin geçerlilik süresi, konsolosluk görevlisinin E-2 vize başvurunuzu incelenmesinde de etkilidir. Konsolosluk görevlisi, E-2 yatırımcı vizenizi yukarıda açıklanan karşılıklılık kurallarının izin verdiği maksimum geçerlilik süresi boyunca verebilir. Ancak görevli, E-2 yatırımcı vizenizi daha kısa bir süre için vermeye de karar verebilir. Bunun çeşitli nedenleri olabilir; örneğin konsolosluk görevlisinin E-2 vize ABD başvurunuzda sunulan hedeflerinize ulaşıp ulaşamayacağınızdan şüphe etmesi gibi.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

E-2 Vize ABD programına uygun E-2 vize ülkelerinin listesi

Aşağıdaki tablo, hali hazırda E-2 yatırımcı vizesi ABD programı kapsamında hak kazanan tüm E-2 ülkelerini listelemektedir. Tabloda ayrıca tüm maksimum geçerlilik süreleri (E-2 karşılıklılık süreleri) ve E-2 yatırımcı vizesinde izin verilen giriş sayısı listelenmektedir.

E-2 Anlaşması ÜlkesiNe kadar süreyle E-2 Vizesi verilebilirABD’de İzin Verilen Giriş Sayısı
Arnavutluk3 yılÇoklu
Arjantin5 yılÇoklu
Ermenistan5 yılÇoklu
Avustralya4 yılÇoklu
Avusturya5 yılÇoklu
Azerbaycan3 ayBir
Bahreyn3 ayBir
Bangladeş3 ayİki
Belçika5 yılÇoklu
Bolivya3 ayBir
* Yugoslavya: Bosna Hersek1 yılÇoklu
Bulgaristan5 yılÇoklu
Kamerun1 yılYok
Kanada5 yılÇoklu
Şili5 yılÇoklu
Çin (Tayvan)5 yılÇoklu
Kolombiya5 yılÇoklu
Kongo (Brazzaville)3 ayBir
Kongo (Kinşasa)3 ayİki
Kosta Rika5 yılÇoklu
* Yugoslavya: Hırvatistan5 yılÇoklu
Çek Cumhuriyeti5 yılÇoklu
Danimarka5 yılÇoklu
Ekvador3 ayİki
Mısır3 ayBir
Estonya5 yılÇoklu
Etiyopya6 ayÇoklu
Finlandiya2 yılÇoklu
Fransa5 yılÇoklu
Gürcistan1 yılÇoklu
Almanya5 yılÇoklu
Grenada5 yılÇoklu
Honduras5 yılÇoklu
İran3 ayBir
İrlanda5 yılÇoklu
İsrail2 yılÇoklu
İtalya5 yılÇoklu
Jamaika5 yılÇoklu
Japonya5 yılÇoklu
Ürdün3 ayBir
Kazakistan1 yılÇoklu
Güney Kore)5 yılÇoklu
* Yugoslavya: Kosova1 yılÇoklu
Kırgızistan3 ayİki
Letonya5 yılÇoklu
Liberya1 yılÇoklu
Litvanya1 yılÇoklu
Lüksemburg5 yılÇoklu
* Makedonya, Eski Yugoslav Cumhuriyeti (FRY)5 yılÇoklu
Meksika1 yılÇoklu
Moldova3 ayİki
Moğolistan3 yılÇoklu
* Yugoslavya: Karadağ1 yılÇoklu
Fas5 yılÇoklu
Hollanda5 yılÇoklu
Norveç5 yılÇoklu
Umman6 ayÇoklu
Pakistan5 yılÇoklu
Panama5 yılÇoklu
Paraguay5 yılÇoklu
Filipinler5 yılÇoklu
Polonya1 yılÇoklu
Romanya5 yılÇoklu
* Yugoslavya: Sırbistan1 yılÇoklu
Senegal1 yılÇoklu
Singapur2 yılÇoklu
Slovak Cumhuriyeti (Slovakya)2 yılÇoklu
* Yugoslavya: Slovenya5 yılÇoklu
ispanya5 yılÇoklu
Sri Lanka3 yılÇoklu
Surinam5 yılÇoklu
İsveç2 yılÇoklu
İsviçre4 yılÇoklu
Tayland6 ayÇoklu
Gitmek3 yılÇoklu
Trinidad ve Tobago5 yılÇoklu
Tunus5 yılÇoklu
Türkiye5 yılÇoklu
Ukrayna3 ayİki
Birleşik Krallık5 yılÇoklu

E-2 vize süreci

E-2 vize süreci

E-2 vize ABD programına başvurmanın iki yolu vardır: (1) Amerika Birleşik Devletleri’nde  USCIS’e dilekçe vererek veya (2) Amerika Birleşik Devletleri dışında bir ABD konsolosluğuna ya da büyükelçiliğine başvurarak.

USCIS ile E-2 vizesi ABD başvuru süreci

Şu anda Amerika Birleşik Devletleri’ndeyseniz ve bir E-2 yatırımcı vizesi almak istiyorsanız, durum değişikliği dilekçesi vermelisiniz. Bunu Form I-129 göndererek ve Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) ile destekleyici belgeler göndererek yapabilirsiniz. USCIS’e E-2 vize ABD dilekçesi verirken yüz yüze görüşme süreci yoktur. USCIS’in ek soruları varsa veya ek belgeler gerektiriyorsa, ajans gerekli bilgi veya belgelerin ayrıntılarını içeren bir Kanıt Talebi yayınlayacaktır. Sürecin herhangi bir noktasında başvurunuzu inceleyen memurla konuşamayacağınızı unutmamak önemlidir. E-2 vize ABD statü değişikliği dilekçeniz onaylandığında, USCIS’den bir Form I-797 Onay Bildirimi alacaksınız.

Bir E-2 statü değişikliği dilekçesinin onayı, başvuru sahibine, başvuru sahibinin Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet edip E-2 işini geliştirebileceği 2 yıllık statü verir. Ancak, bir E-2 statü değişikliği onayı, başvuru sahibine bir E-2 vizesi vermez. Statü değişikliği dilekçeniz onaylandıktan sonra ülkeden ayrılırsanız, Amerika Birleşik Devletleri’ne yeniden girebilmek için bir ABD konsolosluğundan veya büyükelçiliğinden bir E-2 yatırımcı vizesi almanız gerekir.

USCIS ile E2 vizesi işlem süresi nedir?
USCIS ile E-2 vize işlem süresi, USCIS’in dosya yüküne bağlı olarak genellikle 6 aya kadar sürer. USCIS, 1440 dolarlık ek bir ücret karşılığında, 15 gün içinde yanıt vermeyi garanti eden bir Premium işleme hizmeti sunmaktadır.

E-2 vize avukatlık hizmetlerimizin bir parçası olarak, USCIS ile statü değişikliği başvurunuzda size yardımcı olacağız ve E-2 vize ABD sürecinizin her aşamasında size rehberlik edeceğiz.

Konsoloslukta E-2 vizesi ABD başvuru süreci

Amerika Birleşik Devletleri dışında bir E-2 yatırımcı vizesine başvurursanız, başvurunuzu bir ABD konsolosluğuna veya büyükelçiliğine yapmalısınız. Vizeye hak kazanmak için, DS-160 ve DS-156E Formlarını ve E-2 ABD vizesi gereksinimlerini karşıladığınızı gösteren destekleyici belgeleri sunmanız gerekir. E-2 yatırımcı vizesi verilmeden önce, konsolosluk görevlisinin yatırımınız hakkında sorular soracağı bir yüz yüze görüşmeye katılmanız gerekecektir.

Konsolosluğa başvururken E2 vizesi işlem süresi nedir?
Amerika Birleşik Devletleri dışındaki bir konsolosluğa başvururken E-2 vizesi işlem süresi, E-2 ABD vizesi başvurusunun yapıldığı belirli konsolosluğa bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir. Daha küçük, daha az meşgul olan konsolosluklarda başvuru süreci 6 hafta kadar kısa sürebilirken, daha büyük, daha yoğun konsolosluklarda 3 aya kadar sürebilir.

E-2 vize mülakat deneyimi

E-2 vize görüşmeniz sırasında konsolosluk görevlisinin başvurunuzu incelemesi genellikle yaklaşık yarım saat sürer. Ancak memur, E-2 vizesi şartlarını karşılayıp karşılamadığınızı belirlemek için ek bilgiye ihtiyaç duyarsa, görüşme çok daha uzun sürebilir. E-2 vize görüşmeniz için hazırlıklı gelmeniz en iyisidir. Lütfen görüşmeniz için aşağıdaki bazı faydalı ipuçlarına bakın:

  • E-2 göçmenlik vizesi iş planınızı ayrıntılı olarak bildiğinizden emin olun.
  • E-2 göçmenlik vizesi iş planınızın neden başarılı olacağını ve E-2 vize gereksinimlerini nasıl karşıladığınızı kapsamlı bir şekilde açıklamaya hazır olun.
  • DS-160 uygulamanızda verdiğiniz bilgileri ve cevapları bildiğinizden emin olun. Görüşmeniz sırasında bazı sorular aynı olabilir.
  • Mülakat sorularını her zaman dürüst ve özlü yanıtlamalısınız.

E-2 vize avukatlık hizmetlerimizin bir parçası olarak, bir ABD konsolosluğuyla E-2 vize ABD başvurunuzda size yardımcı olacağız. Başvuru sürecinin her aşamasında size rehberlik edecek ve E-2 vize görüşmenize hazırlanmanıza yardımcı olacağız.

E-2 vizesine sahip olmak ne demektir?

Vize, Amerika Birleşik Devletleri’ne girmenize izin verir. E-2 vizesi almak için, yurtdışındaki bir ABD konsolosluğuna veya elçiliğine E-2 yatırımcı vizesine başvurmanız gerekir. Onaylanırsa, pasaportunuza bir E-2 vizesi yerleştirilecektir. Amerika Birleşik Devletleri’ne vardığınızda, pasaportunuzdaki vizenizi ABD gümrük memuruna ibraz edeceksiniz. Görevli, pasaportunuzdaki vizeye göre Amerika Birleşik Devletleri’ne girmenize izin verebilir. Pasaportunuzdaki vizeyi Amerika Birleşik Devletleri’ne girerken kullanılacak bir giriş belgesi olarak düşünmeniz en iyisidir. 5 yıl geçerli olan çoklu girişli bir E-2 vizeniz varsa, 5 yıllık geçerlilik süresi içinde E-2 vizenizi kullanarak Amerika Birleşik Devletleri’nden sınırsız bir süre içinde çıkıp yeniden girebilirsiniz.

E-2 statüsünde olmak ne demektir?

Durum, kabul edildikten sonra ABD’de kalmanıza izin verilen süreyi belirler. E-2 yatırımcı vizesi sahipleri, 2 yıllık giriş süresi sağlayan E-2 statüsünde kabul edilmektedir. E-2 vizesi ABD sahibi, ABD işini 2 yıl boyunca yönetmek ve geliştirmek için Amerika Birleşik Devletleri’nde kalabilir. Bu sürenin bitiminden önce, E-2 iş vizesi sahibi Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılıp yeniden girmeli veya USCIS ile E-2 statüsünün uzatılması için başvurmalıdır. Örneğin, 5 yıllık çok girişli E-2 vizesine sahip bir Türk vatandaşı, 2 yıllık E-2 kabul süresi bitmeden Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmalıdır. Ardından 5 yıllık E-2 yatırımcı vizesi ile döndüğünde 2 yıllığına tekrar E-2 statüsüne alınacak. Bir E-2 vizesi sahibi Amerika Birleşik Devletleri’ne her giriş yaptığında, E-2 statüsünde maksimum kabul süresi 2 yıldır.

E-2 durumunun geçerlilik süresi ve E-2 vizesi

Statü değişikliği yoluyla E-2 vizesine başvurursanız, yeni E-2 statünüzün geçerliliği 2 yıldır. Bir ABD Konsolosluğunda verilen E-2 vize süresi, ülkeye özel karşılıklılık süresine bağlı olarak 5 yıla kadar olabilir. Vatandaşı olduğunuz ülkenin maksimum geçerlilik süresini görmek için lütfen yukarıdaki tabloya bakın.

E-2 vize yenileme

E-2 vize yenileme

ABD’de E-2 vizesi nasıl yenilenir?

Amerika Birleşik Devletleri’nde E-2 vize yenileme işleminize devam etmeyi seçerseniz, E-2 durumunuzu USCIS ile uzatmak için bir dilekçe vermeniz gerekir. Onaylanırsa, E-2 statüsünde size maksimum 2 ek yıl verilecektir. Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmayı planlamıyorsanız, tüm E-2 vize gereksinimlerini karşılamaya devam ettiğiniz sürece, her 2 yılda bir süresiz olarak bir E-2 vizesi yenilemesi için başvurabilirsiniz. ABD’den ayrılırsanız, E-2 statüsünün USCIS ile uzatılmasının geçerli olmayacağını unutmamalısınız. USCIS’den bir E-2 statü uzatması aldıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılırsanız, vize yenileme almak için bir ABD konsolosluğuna bir E-2 vize ABD başvurusunda bulunmanız gerekecektir.

E-2 vize avukatı hizmetlerimizin bir parçası olarak, USCIS ile E-2 vize yenileme başvurunuzda size yardımcı olacak ve sürecin her aşamasında size rehberlik edeceğiz.

Konsoloslukta E-2 vize yenileme başvurusu

Yurtdışındaki bir ABD Konsolosluğunda E-2 vizesi yenilemek için konsolosluğa E-2 vize ABD başvurusu yapmanız gerekir. USCIS’e yapılan bir statü uzatmasının aksine, E-2 vize yenileme başvurunuz konsolosluk tarafından onaylanırsa, E-2 vizenizin geçerlilik süresi boyunca Amerika Birleşik Devletleri içinde ve dışında seyahat edebileceksiniz. E-2 vize yenileme başvurunuzu ilk E-2 vize başvurunuzu yaptığınız aynı konsolosluğa yapmanız gerekip gerekmediğini merak ediyorsunuzdur. Görevlendirilen konsolosluk, yatırımcı vizesi işinizin tüm ilgili bilgi ve belgelerle birlikte bir kaydına zaten sahip olacağından, genellikle E-2 vize yenileme başvurunuzu ilk E-2 vize başvurunuzun verildiği konsolosluğa göndermeniz önerilir.

E-2 vize avukatlık hizmetlerimizin bir parçası olarak, bir konsolosluktaki vize yenileme başvurunuzda size yardımcı olacağız ve E-2 vize yenileme sürecinin her aşamasında size rehberlik edeceğiz. 

E-2 vizesi yeşil karta yol açar mı?

E-2 vizesi yeşil karta yol açar mı?

Tek başına bir E-2 vizesi yeşil kart vermez. Ancak, E-2 yatırımcısı tarafından bazı ek adımlar atılırsa, bir E-2 yatırımcı vizesi yeşil karta yol açabilir. Aşağıda, E-2 vizesi ABD sürecinin yeşil karta yol açabileceği iki yol bulunmaktadır.

Daha fazla yatırım yapın ve bir EB-5 yeşil kart edinin.

E-2 işinize önemli miktarda para yatırmaya devam ederseniz, toplam yatırımınız bir EB-5 yeşil kart için minimum yatırım gereksinimlerini karşılayabilir. İşletmenizin coğrafi alanına bağlı olarak minimum 900.000 ABD Doları veya 1.800.000 ABD Doları tutarında yatırım yaptıysanız ve en az on ABD’li işçi işe aldıysanız, EB-5 yeşil kart almaya hak kazanabilirsiniz. EB-5 yatırımcı yeşil kartınızı takip ederken, E-2 Vize ABD işinizi yürütmeye ve E-2 yatırımcı statünüzü korumaya devam edebilirsiniz. Deneyimli bir E-2 vize avukatı olarak, “E-2 vizesi yeşil kart sağlayabilir mi?” Sorusuna yanıt vermek için durumunuzu değerlendirmekten mutluluk duyarım. 

Bir Bölgesel Merkeze yatırım yapın ve bir EB-5 yeşil kart alın.

Asgari yatırım tutarını doğrudan kendi E-2 Vize ABD işinize yatırmak yerine, bir EB-5 bölgesel merkez projesine yatırım yapmayı seçebilirsiniz. Yeşil kart çözümü için bu E-2 vizesi, daha uygulamalı bir yönetim yaklaşımı sunar. Ancak, E-2 işine yatırılan fonlar EB-5 yatırımının bir parçası olarak kullanılamadığından daha yüksek bir maliyete sahiptir. Tecrübeli bir E-2 vizesi avukatı olarak, “E-2 vizesi yeşil kart sağlayabilir mi?” Sorusuna cevap vermekten mutluluk duyarım. Sizin durumunuzda ve aileniz için en iyi yeşil kart seçeneğine karar vermenize yardımcı olurum.

E-2 vize avantajları

E-2 vize avantajları

E-2 vizesine bağlı çalışma izni

E-2 Vize ABD programının temel avantajlarından biri, yatırımcı vizesi sahibinin eşinin E-2 vizesine bağlı çalışma iznine başvurmaya uygun olmasıdır. Bu E-2 vizesine bağlı çalışma izni, E-2 EAD (İstihdam Yetki Kartı) olarak bilinir. E-2 EAD onaylandıktan sonra, eşiniz de bir E-2 vizesi sosyal güvenlik numarası için başvurabilecektir. EAD ile eşiniz neredeyse tüm ABD işverenleri için çalışabilecektir. Örneğin; E-2 vizesi ABD’ye bağımlı eşler, E-2 ticari vize girişiminde çalışan olarak çalışabilir veya kendi işini kurabilir veya başka bir ABD şirketi veya kuruluşu için çalışabilir. E-2 statüsünde Amerika Birleşik Devletleri’ne girmeden önce eşinizin E-2 vizesine bağlı çalışma izni başvurusunda bulunamayacağını lütfen unutmayın.

E-2 vizesine bağlı çalışma iznine nasıl başvurulur?

E-2 vizesine bağlı bir çalışma iznine başvurmak için, USCIS’e gerekli tüm kanıtlarla birlikte bir Form I-765 sunmanız gerekir. E-2 vize avukatlık hizmetlerimizin bir parçası olarak, bir E-2 vizesine bağımlı çalışma izni için gerekli tüm belgelerin hazırlanması ve sunulması konusunda yardım sunuyoruz.

E-2 vize sosyal güvenlik numarasına nasıl başvurulur?

E-2 vizeniz ve eşinizin E-2 bağımlı çalışma izni onaylandıktan sonra, bir E-2 vizesi sosyal güvenlik numarası için başvurmaya hak kazanacaksınız. E-2 vize sosyal güvenlik numarasına başvurmak için Sosyal Güvenlik İdaresine (SSA) bir SS-5 Formu doldurmanız gerekir.

E-2 vize vergi muafiyeti

Bazı durumlarda, E-2 Vize ABD programı, EB-5 yatırımcı yeşil kartına kıyasla yatırımcı için vergi avantajları sunabilir. E-2 vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda 122 günden daha az fiziksel olarak bulunacak yatırımcılar için harika bir seçim olabilir. Bu gibi durumlarda, yatırımcı Amerika Birleşik Devletleri’nde vergi mükellefi olarak sınıflandırılmaktan kaçınabilir. Bu, E-2 yatırımcısının küresel geliri üzerinden vergi ödemek zorunda olmadığı anlamına gelir. (Amerika Birleşik Devletleri’nde kazandığı gelir hariç) Uluslararası vergilendirme karmaşık bir konudur. Sunabileceği herhangi bir vergi avantajı için E-2 yatırımcı vize programını seçmeden önce deneyimli bir vergi uzmanından tavsiye almanızı şiddetle tavsiye ederiz.

E-2 çalışan vizeleri

E-2 çalışan vizeleri

E-2 Vize ABD programı, yabancı çalışanlarınızı Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleştirmek için harika bir çözümdür. Bu tür E-2 çalışan vizeleri, eşlerin ve çocukların E-2 çalışanına Amerika Birleşik Devletleri’nde eşlik etme hakkı dahil olmak üzere E-2 yatırımcı vizeleriyle aynı avantajlardan yararlanır. E-2 çalışan vizesi sahibinin eşi, E-2 vizesine bağlı çalışma iznine başvurabilir ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışabilirken, E-2 çalışan vizesi sahibinin çocukları Amerika Birleşik Devletleri’nde okula gidebilir. E-2 çalışan vizesine hak kazanmak için, çalışanın E-2 işletmesinin sahibi ile aynı uyruğa sahip olması gerekir.

E-2 uzman vizesi (temel beceri çalışanları)

Bir E-2 kuruluşu, temel bir beceri veya uzman çalışan için bir E-2 çalışan vizesi başvurusunda bulunabilir. Böyle bir E-2 uzman vizesi başvurusu sahibi, E-2 vize ABD işinin başarısı için gerekli olan uzmanlık ve benzersiz becerilere veya bilgiye sahip olduğunu kanıtlamalıdır. Göçmen bürosu memurlarının dikkate aldığı noktalardan bazıları;  pozisyon için teklif edilen maaş, uzmanlığı kazanmak için ne kadar eğitim ve deneyim gerektiği, aynı uzmanlığa sahip ABD’li işçiler olup olmadığı ve ABD işyerinin E-2 uzmanına ne kadar süreyle ihtiyacı olduğudur. Genel olarak, başvuru sahibinin şirketin başlangıç ​​süreci için gerekli olan temel becerilere sahip olduğunu göstererek veya nihayetinde ABD işletmesinde bu görevleri yerine getirerek ABD çalışanlarının eğitimi için E-2 uzman vizesi almak daha kolaydır. Daha uzun süreli bir E-2 uzman vizesi almak için, başvuru sahibinin ABD kuruluşunun bu özel becerilere sürekli olarak ihtiyaç duyduğunu ve hiçbir ABD çalışanının uzmanlık pozisyonunu gerçekleştirmek için eğitilemeyeceğini kanıtlaması gerekecektir. Deneyimli bir E-2 vize avukatı olarak, kuruluşunuzun temel beceri çalışanlarınız için bir E-2 uzman vizesine başvurmasına yardımcı olabilirim.

E-2 yönetici vizesi

E-2 işletmesi, yabancı çalışanları adına da E-2 yönetici vizesine başvurabilir. E-2 yönetici vizesine hak kazanmak için, başvuru sahibi ABD işinde üst düzey bir pozisyona sahip olacağını kanıtlamalıdır. Örneğin; yönetici vizesi başvuru sahibi işletmenin temel işlevleri üzerinde kontrole sahipse, o zaman muhtemelen bir E-2 yönetici vizesi için iyi bir adaydır. Vize başvuru sahibinin pozisyonunun yönetimsel niteliğini göstermek için, E-2 girişimi şirket organizasyon şemalarını, iş tanımlarını ve maaş bilgilerini sağlayabilir. E-2 vize avukatı hizmetlerimizin bir parçası olarak, çalışanlarınızın E-2 yönetici vizesine hak kazanıp kazanmadığını değerlendirecek ve yöneticilerinizi ABD operasyonunuza yerleştirmek için en iyi stratejiyi belirlemenize yardımcı olacağız.

E1 ve E-2 vizesi arasındaki fark nedir?

E1 ve E-2 vizesi arasındaki fark nedir?

Hem E1 hem de E-2 vizeleri, anlaşmalı ülkelerin vatandaşları için ayrılmıştır ancak iki anlaşmalı ülke vizesi arasında önemli farklılıklar vardır. İlk olarak, hem E1 hem de E-2 vize ABD programları başvuru sahibinin bir anlaşma ülkesinin vatandaşı olmasını gerektirse de uygun anlaşma ülkelerinin listesi E1 ve E-2 vize ABD programları arasında farklılık gösterir. E1 vize programı, E-2 vize ABD programına kıyasla daha az uygun ülkeye sahiptir.

E1 ve E-2 vize ABD programları arasındaki temel fark; E1 vizesinin ABD ile anavatanları arasında önemli ticaret yapmak üzere anlaşma ülkelerinden gelen tüccarlar için ayrılmasıdır. “Ticaret” terimi, mal veya hizmetleri ifade edebilir. Benzer şekilde, E-2 Vize ABD programına göre, “önemli ticaret” belirli bir sabit veya minimum ticaret tutarı olarak tanımlanmamaktadır. Gerekli minimum veya sabit miktarda ticaret olmamasına rağmen, genellikle belirli bir süre boyunca birkaç işlemin sürekli bir akışının olması önemlidir. Ayrıca, E1 vize gereklilikleri, ABD ile anlaşma ülkesi arasında “ana ticaretin” gerçekleşmesini, yani anlaşma ülkesi ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ticaretin E1 işinin toplam ticaretinin % 50’sinden fazlasına eşit olmasını zorunlu kılar.

Öte yandan E-2 Vize ABD programı, bir ABD girişimine önemli miktarda yatırım yapmak isteyen antlaşmalı ülkelerden gelen yatırımcılar için özel olarak ayrılmıştır. Program, gerçek bir sermaye yatırımı yapılmasını gerektirir ve yatırımcı, işi geliştirme ve yönetmede aktif olarak yer almalıdır.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Stars list 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation