Amerika Birleşik Devletleri’nde E-2 Vizenizi Yenilemek

Amerika Birleşik Devletleri’nde E-2 Vizenizi Yenilemek

E-2 vizenizi yenilemek isteyen yabancı bir yatırımcıysanız, iki opsiyonunuz var demektir: E-2 statünüzü Amerika Birleşik Devletleri içinden yenileyebilir veya yurtdışındaki bir ABD Konsolosluğundan vize uzatma için başvuruda bulunabilirsiniz. Orijinal E-2 vize şartlarına uyduğunuz sürece vizenizi süresiz olarak uzatabilirsiniz. 

E-2 ABD Vize programı nedir? 

E-2 vizesi ABD programı, yabancı uyrukluların ABD merkezli bir işletmeye yatırım yapmasına, geliştirmesine ve yönetmesine olanak tanıyan, göçmen olmayan bir yatırımcı vizesidir. E-2 vizesine hak kazanmak için, Amerika Birleşik Devletleri ile bir dostluk, ticaret ve denizcilik anlaşması imzalamış bir ülkenin vatandaşı olmanız gerekir. Uygun ülkelerin listesi web sitemizde verilmektedir.

E-2 vize gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bu makale E-2 vize ABD programına hak kazanıp kazanmadığınızı belirlemenize yardımcı olabilecek ayrıntılı bilgiler sağlar.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

E-2 statüsü ile E-2 vizesi arasındaki fark nedir? 

E-2 vizeniz, pasaportunuzda Amerika Birleşik Devletleri’ne girmenize izin veren vize damgasıdır. E-2 vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde E-2 statüsünde ikamet etmenize izin verir, bu da ülkede ne yapıp ne yapamayacağınızı belirler.

E-2 vizenizi aldığınızda, ya 5 yıla kadar geçerli olan çoklu giriş vizesi ya da tek giriş vizesi olacaktır. Çoklu giriş vizesi sahibi olmak, 5 yıllık bir süre boyunca, bir E-2 vizesi sahibi olarak, E-2 vizenizi kullanarak Amerika Birleşik Devletleri’ne birçok kez girebileceğiniz anlamına gelir. Tek giriş vizesi, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ne bir kez girmenize izin verecektir. Vizenizin çoklu veya tek girişli olup olmayacağı ülkenize göre belirlenir. 

Çok girişli 5 yıllık E-2 vizesiyle bile, Amerika Birleşik Devletleri’nde kesintisiz bir şekilde 5 yıl ikamet edemezsiniz. E-2 vizeniz ile ülkeye giriş yaptığınızda, E-2 statüsünde 2 yıl kalmanıza izin verilmektedir. Bu 2 yıllık süre sona erdiğinde, ABD’den ayrılıp geçerli E-2 vizenizle yeniden giriş yapabilir veya Amerika Birleşik Devletleri’nde E-2 statünüzün uzatılmasını talep edebilirsiniz. 

E-2 Vize Yenileme gereksinimleri nelerdir?

İlk E-2 vizesi başvurusundaki en önemli faktör yatırımdır- önemli ve marjinal olup olmadığı ve fonların yasal olarak alınıp alınmadığı kontrol edilir. E-2 vize yenileme başvurusunda bulunurken, en önemli faktör iş performansınızdır. 

E-2 vizesi yenileme başvurusunda bulunurken, işletmeniz muhtemelen en az iki yıldır faaliyette bulması gerekir. Bu, işletmenizin büyümesini göstermeniz gerektiği anlamına gelir. Vize yenilemeye hak kazanmak için, girişiminizin marjinal olmama kuralını karşıladığına dair kanıt göstermeniz gerekmektedir.

İşletmenizin geçmiş mali tablolarını düzenleyerek gereksinimi karşıladığınızı gösterebilirsiniz. Bunlar, işletmenizin yatırımcı olarak sizi ve yakın akrabalarınızı desteklemek için yeterli gelirden fazlasını ürettiğini göstermelidir. Bu iddiayı en iyi şekilde açıklamak için, E-2 işletmenizin ABD işçileri istihdam ettiğine dair daha fazla kanıt sağlamalısınız. Gelir ve iş yaratma, kuruluşunuzun marjinal olmama kuralını karşıladığını göstermenin en iyi yoludur. 

Yenileme başvurunuza daha fazla yardımcı olmak için, daha fazla sermaye yatırımı yaptığınızı ve bu yatırımları verimli bir şekilde kullanmayı düşündüğünüzü gösterebilirsiniz. Yeni taahhüt edilen sermayeyi yansıtan ve iş büyümesini gösteren güncellenmiş bir iş planı, vize yenileme şansınızı artırabilir. 

E-2 Vize yenilemesine nasıl başvurabilirsiniz? 

Amerika Birleşik Devletleri dışında bulunuyorsanız, yurtdışındaki bir ABD Konsolosluğuna başvurabilirsiniz. 

Amerika Birleşik Devletleri’ndeyseniz, E-2 statünüzün uzatılması için başvurabilirsiniz. Bunu yapmak için, Göçmen Olmayan İşçi Dilekçesi olan Form I-129’u doldurmanız gerekecektir. Bununla birlikte, şu kanıtlara ihtiyacınız olacak:

  1. E-2 Vize Yenileme gereksinimlerini karşılamak; 
  2. E-2 göçmen olmayan statünüzü korumak; 
  3. Amerika Birleşik Devletleri’nde fiziksel olarak bulunmak;
  4. İşletmenin başarılı bir şekilde geliştirilmesi ve işletilmesi için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki varlığınız. 

Ayrıca sizinle başvuran aile üyeleriniz varsa, I-539 formunu, Göçmen Olmayan Statüyü Uzatma Başvurusunu da göndermeniz gerekecektir.

Gereksinimleri karşılamaya devam ettiğiniz sürece, E-2 vizenizi veya E-2 statünüzü yenilemek için başvurabileceğiniz sayının bir sınırı yoktur. Bununla birlikte, statünün uzatılması için başvurduğunuzda zamanlama ve strateji çok önemlidir. Uzatma için ne zaman başvurmanız gerektiğini belirten katı son başvuru tarihlerini karşılayamazsanız, Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmanız ve kendi ülkenizdeki bir ABD Konsolosluğuna vizenizin yenilenmesi için başvurmanız gerekebilir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde E-2 statünüzün uzatılması için başvuruda bulunmanın veya E-2 yatırımcı vizenizi yurtdışındaki bir ABD Konsolosluğu’nda yenilemenin daha iyi olup olmadığı, her vakanın kendi özelliklerine göre belirlenir. Deneyimli göçmenlik avukatımız, başvurunuzun gerekliliklere uygun olup olmadığına ve doğru zamanda uzatma başvurusunda bulunmanıza yardımcı olabilir, böylece girişiminizi yönlendirmek için Amerika Birleşik Devletleri’nde kalabilirsiniz. 

E-2 statünüzün yenilenmesi için ne zaman başvurmalısınız? 

E-2 vizesi ile Amerika Birleşik Devletleri’ne her girişte, statünüzün sona erme tarihini görmek için I-94 web sitesini kontrol etmelisiniz. Durumunuz sona ermeden, yani I-94 web sitesinde listelenen tarihten önce yenileme başvurusunda bulunduğunuz sürece, Amerika Birleşik Devletleri’nde kalabilir ve ek bir 240 için E-2 işletmenizi çalıştırmaya devam edebilirsiniz. 

E-2 vizeniz reddedilirse ne olur? 

E-2 vizeniz için sınırsız sayıda uzatma başvurusunda bulunabilirsiniz, ancak dilekçenizin onaylanacağına dair bir garanti yoktur. E-2 vizenizin yenilenmesi ile ilgili olarak verilen kararı size bildiren bir USCIS bildirimi alacaksınız. Lütfen E-2 vizenizin geri çevrilebileceğini veya reddedilebileceğini unutmayın

Ret alırsanız, bu, yanlış başvuru ücretini ödemiş olabileceğiniz anlamına gelir, dilekçenizi doldururken bir hata yapmış olabilirsiniz veya bazı destekleyici deliller veya belgeler eksik olabilir. Diğer bir deyişle, E-2 vize yenilemenizin reddedilmesi büyük olasılıkla teknik bir hatadan kaynaklanmaktadır. Bu hata, uygun tutarı ödeyerek, düzeltilmiş dilekçenizi yeniden göndererek veya eksik delilleri göndererek kolayca düzeltilebilir. 

E-2 vizenizin yenilenmesi reddedilirse, bu genellikle E-2 vizenizi ABD yenileme gereksinimlerinin bazılarına uymadığınızı gösterir. E-2 vizenizin yenilenememesinin nedenlerinden bazıları, ülkenize yeterince bağlı olduğunuzu kanıtlayamamış olmanız veya girişiminizin marjinal kategorisinde görülmesidir. ABD’de bir suç işlediyseniz veya göçmen olmama statünüzü bir şekilde ihlal ettiyseniz, E-2 statünüzün yenilenmesi için uygun sayılmayacaksınızdır. 

Reddetme durumunda sahip olduğunuz seçenekler: 

  • USCIS’ten dilekçenize tekrar bakmasını isteyebilirsiniz. Bu ya yeniden değerlendirme talebinde bulunulmasını ya da yeniden açılması için bir talepte bulunulmasını gerektirecektir. Yeniden değerlendirme önerisi, USCIS’in kararını yasanın yanlış uygulanması temelinde gözden geçirmesi talebidir. Yeniden açılma önerisi, USCIS’in kararını yeni gerçekler ışığında gözden geçirmesi talebidir. Bunların her ikisi de uygulanabilir seçenekler olsa da deneyimli bir göçmenlik avukatı yardımı olmadan ikisini de üstlenmemeniz şiddetle tavsiye edilir.
  • USCIS’in kararını İdari Temyiz Bürosuna (AAO) götürerek itiraz etmek isteyebilirsiniz. Bu, deneyimli bir göçmenlik avukatının profesyonel yardımı olmadan harcamamanız gereken bir çaba gerektirir.
  • Yeniden başvurabilirsiniz. E-2 vize yenileme ret mektubunuz, E-2 vizenizin reddedilme nedenlerini içerecek, böylece koşullarınızı değiştirebilecek ve E-2 vizenizin yenilenmesi için yeniden başvurabileceksiniz. 

Amerika Birleşik Devletleri dışından yurtdışındaki bir konsolosluğa E-2 vizesi yenileme başvurusu yapıyorsanız ve E-2 vizenizi yenilemeniz reddedilirse, karara itiraz edemeyeceğinizi unutmayın. Mülakat görevlisi büyük ihtimalle dilekçenizin neden reddedildiğini size söyleyecektir. Daha sonra E-2 vizenizin ABD’nin yenilenmesi için yeniden başvurabilirsiniz. 

E-2 vize avukatımız, E-2 yatırımcı vizenizin yenilenmesine yardımcı olmak için burada. E-2 statünüzü yenilemeniz gerekiyor mu? E-2 yatırımcı vizenizi yenilemek ister misiniz? Yabancı yatırımcılar için E-2 vizesi gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Size ve çalışanlarınıza özel olarak tasarlanmış bir E-2 vize stratejisi ister misiniz? E-2 vizeleri konusunda tecrübeli bir göçmenlik hukuk firması olarak Pandev Hukuk, E-2 vize yolculuğunuz boyunca size rehberlik etmek için burada. 

Lütfen bir görüşme ayarlamak için sitemizde bulunan iletişim formunu doldurun[email protected] adresine e-posta gönderin veya (212) 220-6652 telefon numarasından bize ulaşın.

I offer confidential 30 minute & 1 hour consultations.

Schedule a consultation
Adrian Pandev immigration lawyer USA

Sorumluluk Reddi: Bu blog yazısı, Pandev Hukuk Limited şirketi tarafından yalnızca genel eğitim ve bilgi amaçlı oluşturulmuştur. Burada sağlanan bilgiler hukuki tavsiye niteliğinde değildir, herhangi bir özel konuda avukat tavsiyesinin yerine geçme iddiası taşımaz ve avukat-müvekkil ilişkisi tesis etmez. Hiçbir okuyucu, bu makalede veya bu web sitesinin başka bir yerinde sunulan herhangi bir bilgiye dayanarak, uygun hukuk müşavirinin veya ilgili yargı alanında lisanslı diğer profesyonel danışmanların tavsiyesine başvurmadan hareket etmekten kaçınmalıdır. Pandev Hukuk Limited şirketi, bu makalenin veya web sitesinin herhangi bir içeriğine dayanarak yapılan herhangi bir işlemle ilgili her türlü sorumluluğu açıkça reddeder. Bu blog yazısı avukat reklamı teşkil edebilir. Yasal standartlar ve kurallar sıklıkla değişir. Önceki sonuçlar benzer bir sonucu garanti etmez. 

Adrian Pandev

As the principal attorney at Pandev Law, I have helped hundreds of foreign individuals and companies successfully navigate their journey to the United States. Previously, I served as Trial Attorney at the U.S. Department of Justice. Now, I represent foreign investors, founders, and high-net-worth-individuals in business, immigration, and wealth planning matters. I am an early proponent of blockchain technology and serve as strategic advisor to blockchain startups and cryptocurrency investors. Selected to the Super Lawyers New York Rising Stars list 2019-2021. Follow me on Twitter, LinkedIn, or Instagram.

Schedule a Consultation with an Attorney Today

Talk to a Lawyer

Explore more of for turkish

Our Locations

New York Office - Downtown

One World Trade Center, Suite 8500

New York, NY 10007

(646) 285-2175

New York Office - Midtown

600 Third Avenue, Floor 2

New York, NY 10016

(646) 354-3780

Charleston Office

170 Meeting Street

Charleston, SC 29401

(843) 991-7807

Call us at:

(646) 354-3780

For a consultation